kom gör ett hål i min kevlarsjäl

idag har jag fixat och donat och varit i huskvarna och handlat mat inför imorgon. jag är galet taggad för nyår och om det inte vore för alla förberedelser som ännu inte är gjorda skulle jag gärna se att det var nyårsafton ikväll.
känn peppet med Kents bästa låt någonsin, nostalgi nostalgi. love it.

 


housewife

jag är en riktig hemmafru idag. jag blev beordrad att vara det om inte annat. vi håller på att städa och dona på jobbet, idag i omklädningsrummet, varpå jag och matilda upptäckte att inte en jävel tvättar sin uniform själv. så jag får jobba i hemmet, med tvätt och strykande idag. det är hemskt lugnt och trevligt. undertiden tvätten tvättas har jag lagat mat, drömmarnas egenkomponerade räkpasta.
nu har jag hängt lite tvätt och precis dragit igång en ny maskin och undertiden den tvättas och har sig så ska jag laga nyårsdesserten, herregud vilken underbar framförhållning jag har. nyår kommer förövrigt att spenderas hos abbe. jag och fiaf ska laga mat åt "kärnan", därefter är det party med diverse härliga människor. nu ska jag fortsätta med mitt hemmafruande, hejs!

förra nyåret


tidernas bästa vapendragare


och alla gränser har förevigt suddats ut

god jul i efterskott alla mina pärlor. julkröket fortsätter och jag känner på mig att det kommer bli en skandalfylld afton med min allra käraste vapendragare fiafuckface!

snön faller och vi med den

jag hatar dagarna innan jul, det har jag alltid gjort. år efter år måste man panik-handla de sista julklapparna bland tusentals andra människor i samma situation, och jämt och ständigt är det julhysteri hemma i alla hus. och oftast är det modern i familjen som står för det. allt ska städas och all mat ska lagas. jag förstår mig inte på mammor faktiskt. jag själv hade verkligen uppskattat lite lugn kvalitetstid med familjen så här dagarna innan julafton, jag hade verkligen velat dricka glögg och tex. spela sällskapsspel tillsammans med dem, men så är det aldrig. mamma yrar runt och städar överallt och är arg för att ingen annan städar, men tanken på att ingen annan än hon bryr sig om det är rent i varenda hörn i huset slår henne aldrig, stressar hon runt och tjurar på oss andra. min mamma är verkligen bäst, men jag förstår inte hur hon kan tycka att det är viktigare att huset är tipptopp-rent än att hon med familj skapar en schysst julkänsla redan innan jul istället för bara under julafton.

idag har jag varje fall haft glöggstund på jobbet med chefer och kollegor, vilket var jätte mysigt. mina chefer fick varsin glögg som var spetsad med rom och varsin väl utvald julklapp av mig. jag fick tre julklappar av dem, dock vet jag inte var det är för något än eftersom jag vill spara det till julafton. jag råkade glömma min kamera på jobbet, men jag får lägga upp bilder senare.

vi byggde vår stil på en helig allians av tre ackord och sur tirnave, det sistnämnda var systembolagets just då billigaste medicin med en pikant smak av terpentin

just nu har jag min sista lunch på jobbet innan jag får jullov. jag är helt ledig fram tills 28e december, och efter det är det ytterligare lediga dagar. det ska bli mycket skönt!
jag får dessutom stänga butiken tidigare idag och sluta kl 16, då ska jag in till Jkpg och shoppa de sista julklapparna.
till kvällen ska jag och Dave ha Thåström-kväll och dricka Tirnave som på slutet av det ljuva 70-talet, det blir finfint!


det är inte snön som faller

förlåt för dåligt bloggande under helgen. jag har njutit av att bara vara. igår firade vi lill-jul med brorsan och hans familj, det var jätte mysigt. sen åkte jag och dave in till jkpg och drog på fest hos fia och stina. det var superkul, tack tjejor!

hursomhelst tänkte jag sprida lite julstämning från mig till er, i form av de bästa jullåtarna någonsin.

 


hem, kära hem

så var jag hemma i kära Gränna igen, underbart så underbart. mina föräldrar hade överraskat med att städa min källare och skruvat på ben på min säng, de är underbara de också. i morgon ska jag träffa syskonbarnen och vänner, också underbart. det har vart skitkul att jobba i Sthlm och Mmö nu i december, men åh vad man uppskattar att komma hem igen. nu ska jag sova, i min egna säng. nattinatt!

driving home for christmas

nu är det en dag kvar på ikea, sen får jag åka hem till mina nära och kära i mitt Gränna. ikväll, kl 20.00 kommer jag vara den gladaste tjejen på Ikea Malmö, det kan jag lova er. nog för att jag har haft det bra här, men nu vill jag bara hem. jag har varit hemma i Gränna sammanlagt 4 dagar under december, och då har jag jobbat.

det känns ändå sjukt bra. jag är lagom trött på allt och njuter nått så fruktansvärt av att få komma hem i natt. dagen på ikea idag kommer flyta fram, för även när klockan är 10 och Ikea öppnar så är det sista gången för i år som jag står och säljer godis där.

my strange uncles from abroad

gogol har spelat i en halvtimma nu. mitt hjärta gråter och jag ska dränka mina sorger nu.

when there's a trap set up for you, in every corner of this town, and so you learn the only way to go is underground

totalångest idag. jag har haft ångest över detta länge, men nu är den maxad. ett av mina absoluta favoritband spelar i köpenhamn idag, gratis också till på köpet. ikväll, bara några mil från mig, över sundet, spelar Gogol Bordello, och jag är inte där.



de skulle med all säkerhet vara lika bra som de var på Roskilde i somras, eller bättre. århundradets pepp.

such a lonely day, and it´s mine

jag har träffat en ny kompis på hotellet, han heter Gert och är kypare och bartender. han hatar barn och är allmänt förbannad och go. vi pratade massor när jag käkade kvällsmat, han var jätterolig.

idag åkte adam hem och imorgon morgon kommer joel ner. nog för att jag och adam har haft det kul och jag och joel kommer att ha kul så är det ändå skönt med lite ensamtid. som de flesta vet tycker jag om att vara själv, likaväl som att jag har ett behov av att vara social så har jag ett behov av få vara själv, och det blir ju lite svårt här när man både bor och jobbar med massa folk runtomkring sig.

nu ska jag duscha och sen kolla på någon film tror jag. sov så gott!

lucia på ikea

så var ännu en dag i malmö snart över. jag trodde att jag inte skulle märka att det var lucia idag, men tack vare lussekatter på frukostbuffén och ett luciatåg på ikea så har jag fått den rätta luciakänslan ändå.

det var inte bara luciatåg på IKEA idag förresten, mitt i all hets så kom "familjen ullared" strosande. Ros-Marie och två av ungarna i spetsen, såklart. och sen pappa Kjell som stannade till vid vår monter och tjötade lite. helvete va go han är. han berättade om en plomb som hade rykt när han åt kola en gång i tiden och att han inte skulle köpa nått godis för att han skulle tänka på figuren, och så klappade han sig på magen. ni kan ju tänka er att det gjorde min lucia komplett!



elva nätter före jul osv

grattis på lucia, mina vänner. jag saknar att vara hemma lite idag, på lucia kollar jag alltid på mina syskonbarns luciatåg och det är alltid lika mysigt. jag hoppas inte att de börjar undra var jag är och tycker att jag är en dålig faster för att jag missar det.

nu ska jag strax gå upp till matsalen här på Scandic och käka frukost. drömmen för vem som helst som hatar frukost. det finns ingen gröt här! igår skaffade jag mig energi på vattenmelon och kaffe. idag är jag inte lika trött så jag hoppas på att hitta något annat gott att käka.


little darling, it´s been a long cold lonely winter







gårdagen med anton, lika trevligt och roligt som vanligt. det var jätte kul att se honom igen och framför allt lyssna på hans nya knäppis-på-ett-bra-sätt-idéer. dessutom hann jag träffa robin i sisådär fem minuter också, bättre än inget. nu har vi varjefall bokat in en återförening i januari, det ser jag fram emot.

ikea malmö

första dagen på IKEA malmö är nu done and done. det var inte så jättestor skillnad från kungens kurva. det var mindre såklart och där med lättare att hitta. innan de öppnar kör de dock runt med truckar som galningar och jag trodde jag skulle bli överkörd flera gånger. vår placering är inte lika bra som i sthlm heller, men den funkar och montern är större. efter jag och Adam kommit iväg från IKEA åkte vi direkt till hotellet där det blev middag och ett glas vin. jag ska strax försöka sova nu, jag har varit jätte trött hela dagen idag. eftersom att jag har jobbat nonstop sen innan jag åkte till sthlm och har sex dagar kvar här i malmö så vet jag att jag aldrig kommer sälja lika bra, hålla humöret lika bra och tycka att det är kul om jag inte tar igen min sömn.


fan fan fan

glöm all min kärlek till bus4you, elen funkar inte, jag vet inte varför men förbannad är jag. det är svinkallt och om ett tag lägger min dator av och min resedag är numera förstörd.

Pasta och laxgratäng till Erik

härom dagen improviserade jag ihop ett nytt recept, en Pasta och laxgratäng. min familj tyckte att den var supergod, likaså min vän Erik som ville ha receptet men det glömde jag självklart bort att skriva ner åt honom, men här kommer det, Erik. eftersom att jag improviserade fram den så vet jag dock inte exakt hur mycket det ska vara av varje ingrediens.

5-6 personer

4 laxfiléer
Pastaskruvar för 4 personer
ca 2-3 dl grädde
en stor sked gräddfil
1 fiskbuljongtärning
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
några matskedar fransk senap
mycket färsk eller fryst dill
salt & peppar
riven ost
pinjenötter


1. Skär laxfiléerna i bitar, ca 2x2 cm, stek dem på högvärme i en stekgryta tills de har fått en stekyta, sänk sedan värmen och stek tills de är genomstekta. Finhacka schalottenlök och vitlök undertiden, bryn sedan det tillsammans med laxen.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan.

3. Häll på grädde, gräddfil och fransk senap på laxen och löken. Häll i massor av dill och salta och peppra. När det börjar puttra, smula ner buljongtärningen. Låt det koka upp en stund, smaka av och när du är nöjd är den givetvis klar.

4. Häll av pastavattnet och häll ner pastan i en ugnsform som du smörat först. Häll därefter på laxsåsen, strö över riven ost och ställ in den i ugnen i ca. 10 minuter.

5. Rosta pinjenötter i en stekpanna. När gratängen är klar är det bara att strö över de rostade pinjenötterna och sedan är det bara att servera, helst med en grönsallad till.


decadence and pleasure towns

min dag kommer att bestå av resande. gud va jobbigt och tråkigt, tänker ni säkert nu. men det tänker inte jag, jag har sett fram emot den här dagen. jag började med att åka 121an till jkpg, där jag träffade Oscar och det var jätte kul att träffa honom igen. nu sitter jag på bus4you från jönköping till göteborg, där är det byte i två timmar och då ska jag passa på att träffa Anton. planen var att träffa både Anton, Rebecka och J-R, men Becka och J-R jobbar tråkigt nog. hur som helst så har jag inte träffat Anton på jätte länge och det ska bli hemskt kul att träffa honom idag.

efter två timmar i Antons sällskap går bussen vidare till malmö där jag till slut är framme 20.20. underbart! en lång och härlig dag på bus4you, mitt andra hem.

säg ingenting till dom andra

på begäran kommer här ett högst personligt godnatt-inlägg med tillhörande bild från mig i min "barbie-värld" bland blommor och krumelurer. jag tillägnar det till min numera bög-kollega Joel och min torgar-chef Fredric, med all rosa, fluffig, kärlek önskar jag er en godnattssömn uppe i den stora staden.



ingen sjunger blues som herr t

jag fick en av världens bästa plattor på posten idag, för visso har jag den redan i cd-format, men nu också i vinyl, och vinyl får ju mig alltid att känna lite extra kärlek. extra kärlek liksom mannen som gjort min nya platta får mig att känna, alla tiders man, mannen med stort m. thåström.

ibland förundras jag av mig själv, eller kanske egentligen av honom, thåström. enda sedan jag var tolv år och hörde staten och kapitalet har jag varit kär. och från jävlar anamma i ebba grön till luddiga symfonier med imperiet till thåström solo, då de första soloplattorna av mystik till de senare som är tydliga men fortfarande så bedårande.

för sedan dagen då jag hörde staten och kapitalet har han och hans musik gått som en röd tråd genom mitt liv. han kommer alltid att leva inom mig men jag kommer nog aldrig kunna förklara hur känslorna känns som han får mig att känna, men jag tror att det kan vara det där som kallas för magi.















i just want to be bad

jag kom precis hem från jobbet och skulle släppa ut djuren, katt-måne och hund-siri i trädgården, i samma stund som djuren gick ut flög det in en fågel i hallen, varpå katten vände direkt och sprang efter den, jag skrek som en tvättäkta tjej och insåg i samma stund att jag inte är så tuff som jag vill tro.

livet osv

laptop och julmust i sängen, ibland har man det alldeles för bra.


cock on the loose

ibland har man turen att ha vänner med förmågan att göra ens dag. tack dave. tack fia. jag kommer att skratta mig genom den här dagen, min dag styrs av en evig medvind.


gunpowder, gelatine, dynamite with a laser beam guaranteed to blow your mind, anytime

efter övertid på jobbet idag gick jag hem och lagade köttfärssås på 1,5 kg köttfärs = en jävla massa matportioner. enformigt men tidssparande i den kommande veckan. nu har jag städat och pysslat lite. fixat mer och mindre viktiga saker på datorn. och snart ska jag börja tänka på den så kallade refrängen.

idag fick jag även julklappsbonusar av mina fantastiskt underbara chefer, 500 spänn för att jag inte röker och en biobiljett till Bröllopsfotografen.

för övrigt har jag ingått i en ny fas i mitt liv idag. jag som alltid, alltid, har mitt zigenarhår utsläppt och ofrivilligt rufsigt har idag testat livet med tofs. jag är lite fundersam till detta, men ändå rätt så behagligt måste jag säga, moget om inte annat.


och är det inte verklighet så drömmer jag

det är sanslöst och ibland alldeles befängt hur människor inte kan stå till svars för sina brister, än mindre förstå dem. alla gör vi rätt och fel, och visst har vi alla våra för och nackdelar. men dina positiva egenskaper kommer aldrig kunna ta dig någonvart om du inte hanterar dina brister.

och det enda jag kan göra när jag höjer mig själv till skyarna för att jag inte delar de brister som andra kan tyckas ha är att kasta mig tillbaka till jorden och fundera över vad som gör att andra höjer sig själva till skyarna tack vare mina brister.

det rår inte änglarna för

borta bra, men hemma bäst som man brukar säga. och det är ju sant. nu väntar hårt jobb på hemmaplan fram tills fredag då jag drar söder ut, närmare bestämmt IKEA Malmö. det ska bli kul det med, särskilt eftersom att det är nybyggt och dessutom i ett helt nytt IKEA-koncept.

nu har jag varit sov-redo i flera timmar men fastnat framför tv-repriser. hur som helst ska jag ta mig i kragen och gå och lägga mig i min egna säng istället för sängen på scandic. här kommer lite bilder från IKEA KK.


långt långtbort, långt långt bort

nu har jag lämnat stockholm bakom mig och sitter på bus4you till jkpg. bus4you är en dröm, jag skulle kunna bo på bus4you. till skillnad från swebus där man sitter galet trångt i ett obekvämt säte så har jag 30 centimeter till godo innan jag behöver knuffas med passageraren jämte mig. jag sitter i ett pilotsäte där man till och med har ett benstöd som man kan fälla upp och mer eller mindre ligga ned om man fäller ned sätet också. dessutom har alla resande varsitt eluttag och och trådlöst internet, som sagt, en dröm.

nu ska jag strax dra igång en film, hej så länge!


men sanningen är den att jag är typiskt svensk

fredag idag, inget hårdkrök på Amalias här inte. i morgon jobbar jag min sista dag på Ikea Kungens K. och på söndag fm bär det av hem till småland igen. på tal om mitt kära småland så vet jag inte hur många kunder och personal på ikea som har påpekat min småländska dialekt. jag hävdar fortfarande att jag pratar rikssvenska men för att göra kunderna nöjda har jag och anna brett på med småländskan idag. fyrtio blev fötti osv. sen har vi även testat att säga "hujeda mig" med kalmar-småländsk-klang. i morgon ska jag hävda att jag är Ingvar Kampreads barnbarn, straight outta älmhult.
nu ska jag och anna lyxa till med buffé eller middag på hotellet, och ett glas rödvin på det, eller flera.

rädda julen!

av ren slump kom jag över denna nyhet: Marabou ska byta ut en pralin i Aladdinasken! och svenska folket ska rösta på den de helst vill ha kvar, alltså kommer pralinen med minst röster att bytas ut, hemska tanke, eftersom att svenska folket har en tendens att rösta fel.

mina självklara val att byta ut är tex. Körsbärspralinen, Trillingnöten, Höstnougaten eller Cocoskola. de är värdelösa allihopa! de som jag främst vill ha kvar har givetvis fått minst röster och kommer med största sannolikhet att röstas ut. nu är jag inte den som äter Alladinchoklad särskilt ofta, för att vara exakt är det tradition att jag får en av min farmor varje jul, alltså en om året. men då är det viktigt att Likötryffeln och Ägglikörtryffeln är där så att inte min julefrid blir totalförstörd, av svenska folket till på köpet. så var vänliga att hjälpa mig genom att rösta här; http://www.raddajulen.nu/



ps. dessutom anses Likörtryffeln av Marabous själva vara Alladinaskens mest sofistikerade pralin, bara det säger ju en del.

inte halvvägs ut till farsta

idag snålade vi med kvällsmatspengarna och åt korv med bröd på ikea efter stängningen, tillsammans med våra nyfunna ikea-kompisar i bistron. alla på ikea tycker om oss, särskilt eller snarare främst, för att vi bjuder på två gigantiska skålar med godis till personalen varje dag. därför väljer jag att se mig själv som hedersmedlem i familjen Kamprad.

många lustiga kunder stöter vi på också, exempelvis idag sa en utländsk man i sina bästa år att jag och Anna var mycket vackra och mycket intressantare än storstadstjejer, varpå han gick och köpte en blomma åt oss på ikea. vänligt, men lustigt.

i kväll blev det inget hotellbarhäng utan varsitt glasvin i varsin morgonrock på vårat rum. nu är det sova som gäller strax, hörs i morgon mina kära!


behind blue eyes

livet i träskor på ikea, 12 timmar om dagen, gör ont i fötterna, annars är allt fortfarande galant. skorna ger mig ont men jag har blivit riktigt varm i kläderna nu. jag hittar, kan rutinerna, har blivit kompis med lite ikea-personal och så vidare. ikväll kom Anna och bytte av Fredric också. det är synd att Fredric har åkt, vi har haft det jätte kul tillsammans, men det brukar ju jag och Anna ha med. vi har käkat kvällsmat och druckit vin i hotellbaren och nu är det snart dags för att sova.

idag har jag även sett det mest otäcka i hela mitt liv, en kille i min ålder som saknade ett öga. och då menar jag inte en kille i min ålder med ett glasöga, jag menar en kille i min ålder med ett hål där ögat ska vara. ett öga, och en grop.

is there any wonder why i´m travelling like the light

nu har jag precis kommit tillbaka till hotellrummet efter att först ha käkat middag på en djungel-inredd restaurang här i huvudstaden och därefter druckit vin i hotellbaren. mycket trevligt!
dag två på ikea var också tung, men inte på samma sätt. igår var jag död när dagen var slut, inte alls idag. idag visste jag vad jag hade att vänta och laddade därför med en ordentlig hotellfrukost, det vill säga; havregrynsgröt, prinskorv, sill, frukt, juice och kaffe. jag som inte alls är en frukostmänniska höll på att kräkas efteråt men så fort vi kommit igång på Ikea var det mycket välbehövligt. jag har börjat lära mig att hitta nu också, ingen vilsen rödluva längre. lokalsinnet är fortfarande katastrof, men jag memorerar avdelningarna. så när jag ska från punkt A till punkt B tänker jag "kuddar, tyger, kastruller, sen höger" osv. nu ska jag sova, i morgon åker Fredric tillbaka till Gränna och Anna kommer hit. då kommer även min kamerasladd med henne och då ska jag lägga ut lite bilder på mitt nya storstadsliv/jobba-ihjäl-mig-på-ikea-liv. nu ska jag sova, godnatt pärlor!

RSS 2.0