jag är färgen i filmen om ditt liv

godmorgon kära ni. jag tänkte att vi startar dagen med en av Pink Floyds alla underbara låtar.


cries out ´my god, they killed them all´




























club pp, följt av amalias.

bound and broken

förlåt för dålig uppdatering under dagen, jag brände ett finger på jättevarm polkadeg idag så skrivbordet och jag har inte varit bästisar direkt. hörs i morgon.

ja, jag vet att dom kallade oss pack och vi skrattade glatt och sa tack

fredagkvällen i bilder.




































return to cookie mountain

nu är jag back on track på riktigt igen. jag har äntligen laddat ned alla codecs, program och fixat allt som jag tidigare haft. bland annat photoshop, dvs de kassa webcam bilderna har inte längre övertaget i min blogg.

förra söndagen var vi på ett ställe ute på vischan utanför bankeryd, Lustfyllt hette det, det var en stor ladugård som hade gjorts om och inretts till ett gigantiskt fik kombinerat med prylshop. damen som ägde det var konstnär och det märktes, hon hade lagt ned hela sin själ på det, och det var supermysigt. hur som helst var vi där och åt tårt/kakbuffé, drack kaffe och firade min bror och hans sambo som fyllt/fyllde 30 år.






















































jag tar dig till ställen bara drömmar kan

polkpojkarna ab har gått club polkapojkarna. jag, anna, ida och gustav krökar och dansar loss, mucho trevligt. ses i dimman. puss på er alles!

och då måste jag ut i natten

jag har varit en nykter själ i nästan 14 dagar, vilket givetvis skall brytas ikväll. eller om cirka 2 timmar och 10 minuter. då är det rödvin & sprite, fin musik och fina människor som gäller. dave, felix och victor hem från skåne i afton, och så ska så gott som alla mina favoriter ut till amalias. det känns lite som julafton, alla samlas och är glada. eller jag är glad varje fall, och jag tror att de andra är det med. min kvinnliga intution säger mig att denna helg kommer att bli en drömmarnas helg. nu ska jag jobba igen.


don't bother waking me today

god morgon kära ni! idag är jag utvilad till max, tror jag varje fall. igår vid 18.30 var jag jätte trött och frös, varav jag gick och la mig för att värma mig, men jag somnade givetvis och vaknade fem och en halv timma senare till, insåg att jag inte hade ätit något sen lunchen på jobbet, så jag gick upp och käkade en knäckemacka och drack en kopp thé, sen gick jag och la mig igen vid 00.30 och har sovit sen dess. tolv timmars sömn, äntligen!
ps. idag är det fredag!


jag vill skrika och vråla och gör det ont vill jag gråta



hej så här pepp är jag idag. pms kombinerat med ovanligt mycket otur är ingen höjdare. jag har inte sovit ut på över tre veckor och det börjar kännas i kropp så som själ. note to myself: JAG MÅSTE GÅ OCH LÄGGA MIG TIDIGT IKVÄLL. nu ska jag lägga en ansiktsmask, tappa upp ett bad, dra igång Pink Floyd och koppla av.

too many more a broken heart, but I've seen that all before in TV, books and film and more

idag har jag och Lars startat en filmklubb på jobbet. det går ut på att varje tisdag byta en eller två filmer med varandra, det får bara vara filmer som man själv har sett och som man tror att den andra kommer att gilla. och så måste man se dem tills tisdagen därpå och sen ge sina utlåtande och diskutera filmerna. det kommer bli kalasroligt tror jag. jag fick Braveheart och Patrioten av Lars idag (ja, jag är efterbliven och har inte sett dem). och han ska få Vit Oleander av mig. en av mina chefer, Fredric, ville också vara med och han ska få Filth and wisdom. jag vet inte riktigt vilken film jag ska få av honom, men han pratade om någon Guy Richie-film.
jag har inte haft en klubb sen jag gick i lågstadiet, det är på tiden att ha det igen känner jag. klubbar är häftiga tycker jag.

bang bang (my baby shot me down)

jag startar dagen med kaffe, havregrynsgröt och Kill Bill soundtracket. pepp på det. Kill bill-filmerna är för övrigt två av mina absoluta favoritfilmer någonsin. de är så galet genomtänkta och snygga, jag älskar dem högt. hade jag varit ledig idag hade jag definitivt kört ett Tarantino-maraton och passat på att se Inglorious basterds också. men nu är jag ju inte det, jag jobbar i vanlig ordning.





en av mina favoritscener ur vol.1, drömmarnas

and i will always love you

tänkte bara meddela att min sorg över min fd. stationärakompis är helt borta nu. jag saknar den inte alls, inte en endaste sekund. jag har insett min laptops storhet och jag känner mig nyförälskad. vi är som gjorda för varandra. älskade, älskade lilla bebis, du får aldrig överge mig.
nu; 10 minuter på spikmattan så att min cprygg inte ska döda mig i morgon med, sen sova. puss & godnatt damer och herrar.

i forgot everything i used to say while i kept going

jag lyssnade på Road 44 idag, en fantastiskt bra låt av mina vänners band Jangle. jag kom att tänka på gamla tider och då videon nedan, nostalgikänslan är på topp. när jag blir 60 år ska jag visa den för mina barnbarn och poängtera att det är "mormors kompisar som spelar och att mormor själv är med i videon ett flertal gånger".


Road 44 och mer musik av gossarna hittar ni här


och jag tycker hemskt mycket om dig, jag tror jag älskar dig

jag sitter och lyssnar på en av mina favoritplattor, Magnus Ugglas första platta från 1975, Om Bobbo Viking. jag älskar Magnus Uggla, eller älskade, när han släppte Den tatuerade generationen, den med "efterfest på min balkong-låten". där gick det utför, usch och fy vad jag är ledsen på honom för det. Magnus Uggla är en typisk artist som inte förstår att det är bättre att sluta med flaggan i topp än att släppa några halvtaskiga plattor till. inte ens halvtaskiga i hans fall, "efterfest på min balkong-låten" är värdelös rakt igenom. det är synd, för människor ser främst hur värdelös det senare av hans material är, istället för att se hur begåvad och magisk det tidiga är. och perioden mittemellan, ni vet, Jånni balle, IQ, Jag mår illa-perioden. den är ju fantastisk på sitt egna sätt.

 

förresten, ni kan börja vänja er vid mina halvtaskiga webcam-bilder. jag älskar det. och jag älskar min nya dator, min nya bebis. jag vet att jag är en tönt nu, men jag sörjde ju min gamla stationära rätt bra första dagarna. när jag drog ur sladden mellan skärmen och datorn, aj aj, vad ont det gjorde i mig. att skilja dem åt. men inte längre, jag är kär i min nya lilla smidiga bebis. min nya vän, som kan följa mig var jag än går. den stationära ska få stå nedpackad i ett annat rum, om inte nån har datorbrist och vill köpa den för några hundringar?


snapshot in the family album

tjejerna nattades för en stund sedan och jag har städat och diskat och grejer. jag är dödstrött, även att tjejerna var snälla och inte väckte mig förens halv elva idag. i morgon ska vi låtsas att jag fyller år och de ska komma och väcka mig med födelsedagssång, när de vill. jag hoppas att det inte blir jätte tidigt. men inte sent heller, jag vill ju hinna umgås med dem i morgon också. för vid tolv i morgon kommer anna och passar dem de sista timmarna då jag ska fira min bror och hans sambos 30-årsdagar. nu ska jag surfa runt lite och sen sova, jag är dödstrött.

trött nanny


myshelg still going strong

mitt nanny-uppdrag går fortfarande bra, linn och lene är fortfarande världsmysiga. vi har precis tittat på Körslaget och snart ska vi titta på en film som är lagom lång innan det är läggdags. sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra. igår var ju anna här och vi såg på film. ikväll får jag umgås med min laptop om inte någon känner sig manad för film?


myshelg

kvällen igår var jätte mysig. jag lagade tacogratäng till oss, och linn och lene tyckte att den var jätte god. sen kollade vi på Idol, jag tackar hjärtligt svenska folket för att de äntligen insåg att Camilla är sämst någonsin och röstade ut henne. sen kom anna och hon och jag kollade på Steka gröna tomater, åh vilken bra film!

nu sitter jag, linn och lene återigen i köket med våra datorer och leker och pratar. det känns nästan som ett litet lan.
idag har vi myst framför tvn en stund, pysslat, målat och nu har vi precis handlat och ska strax laga lunch.

no scandals

nu sitter jag hemma hos en av mina chefer. party-lollo har nämligen bytt form till nanny-lollo. istället för att dra ut och svira så ska jag ska bo hos min chef och passa hans barn hela helgen, Linn och Lene. de är jätte mysiga och roliga. nu sitter vi alla tre i deras kök och leker med våra laptops och pratar. sen ska jag laga mat tills oss, följt av att kolla på Idol och mysa.


bobbo viking

Magnus Ugglas första platta är och förblir det bästa han har gjort. hela Om Bobbo Viking, som albumet heter, är ett mästerverk. jag kommer fortfarande ihåg när jag hörde den för första gången. jag hittade detta klippet på youtube idag. lovely.


yes, it's great to be a nerd

jag måste säga att jag är mycket imponerad av dagens teknologi. jag har camat för första gången i mitt liv (nej, jag har aldrig haft en webcam innan). fia fick äran att ta min oskuld och när vi satt och skrev och kollade på varandra så insåg vi att vi båda hade inbyggda microfoner i datorn, så vi både såg och pratade med varandra. hur high-tech är inte det? vår nästa cam-plan är att förfesta tillsammans, fast på varsitt håll såklart. vi kan ju ändå se och prata.


till fiafuckface

fia, nu kan vi återuppta kommunikationen på MSN igen, och så kan vi cama också. jag har nämligen också en webcam inbyggd i min nya kompis. jag är mäkta imponerad.


where do you go with your broken heart in tow?

okej, igår kväll skrev jag det sista, antagligen någonsin, blogginlägget på min förra dator, min baby. min baby som började bli gammal och grå. jag har nämligen köpt en ny dator nu, en laptop från HP. de flesta i min nuvarande situation skulle antagligen vara överlyckliga, men inte jag. jag känner mig sorgsen. jag har ju haft min gamla baby hur länge som helst. den var ju en av mina bästa vänner, jag var ju van vid att den tog mycket plats, att den surrade högt och för jämnan, att jag inte kunde ha igång massa program samtidigt, att jag inte kunde ha så mycket saker på den. nu har jag en lagom stor apparat som är jätte tyst, som jag kan göra massa saker på samtidigt och som jag kan spara en jäkla massa på också.

jag vet att jag kommer att älska min nya kompis av hela mitt hjärta så småningom, men just nu sörjer jag min gamla. separationsångest var ordet.


hard workin´ woman

efter nästan ett halvt dygn på jobbet är jag hemma och har ätit kvällsmat, duschat och färdig för att sova. trött som jag vet inte vad. vi hörs i morgon kära ni, då ska jag inte ge er två tråkiga korta inlägg. that´a promise!

she´s a little runaway

godmorgon, jag tänkte bara meddela att jag mot all förmodan inte sitter vid denna dator och skriver ikväll. mer om det, ikväll.

erase and rewind

hej kompisar. nu kan ni anse mig som normal igen, jag har mobiltelefon återigen. tiden utan har varit ganska skön, men jag tackar ändå Fia så hjärtligt för att hon räddat mitt liv i längden. dock är alla mina nummer borta med vinden så ni kan väl skriva dem här eller smsa dem, jag har ju fortfarande samma nummer.


home in the valley, home in the city, home isn't pretty, ain't no home for me

ibland vaknar man och saknar en låt. eller, jag gör det ibland varje fall. och när man sedan lyssnar på låten så blir man sig lite förälskad igen och minner sig tillbaka till första gången man hörde låten. när, hur, vad man kände, sinnesstämningen och allt runt omkring. allt i nuet stannar upp för en liten stund liksom. känner inte ni så ibland?
jag vaknade och saknade denna låten idag, nu har jag haft min lilla minnesstund och ska bege mig till jobbet.


spikmatta?

min syster har köpt en spikmatta. jag tänkte lägga mig på den i tio minuter och se om min rygg, som förövrigt har varit ännu mer panikens än vanligt idag, blir bättre i morgon eller så. sen ska jag sova, mer sova.

getting away with it all messed up

förlåt för dålig uppdatering idag. jag har varit en busy busywoman. galet mycket att göra på jobbet följt av matlagning och pyssel i köket. jag improviserade en egen rätt idag. mamma ville att jag skulle laga kassler nämligen, tråkigt tänkte jag men piffade till det med kantarellsås med vitvin i bland annat. jag orkar inte förklara, jag ger er receptet nedan, generös som jag är, för det blev faktiskt riktigt gott.
efter matlagningen och uppstädet efteråt har jag varjefall tvättat, bytt lakan och dammsugit. en energisk kvinna minsann.


ugnsgratinerad kassler i kantarell och vitvinssås. samt finhackad, brynt, sharlottenlök och vitlök och riven ost på. och till detta ris. jag ångrade mig, jag orkar inte skriva receptet. det såg inte så gott ut på bilden och ni kommer inte att laga det ändå, haha.


free at last, they took your life, they could not take your pride

jag har bestämt mig för att det är okej att tappa fotfästet lite grann ibland.

en mobil som gick i två delar och ett huvud som håller på att göra detsamma

det går alltså inte att få tag på mig ett tag. jag får ofrivilligt testa på det bohemiska livet, men förhoppningsvis bara tills i morgon. kvällen kommer jag att spendera tillsammans med Anna och antagligen på Amalias. så är det akut kan ni alltid ringa nån av dem.

friday i´m in love






dance me to the end of love

tänk vad glad man kan bli när man öppnar brevlådan, hittar ett paket som är adresserat till sig själv, öppnar det och inser att man fått hem ett underbart album till sin skivsamling.


when you´re alone and life is making you lonley you can always go downtown

ikväll är jag en trött tjej. jag har jobbat tills nästan 19.30. men det är skönt, det är jätte skönt att vara trött, på hösten. då blir det bara ännu mysigare att mysa i stickade kläder, äta soppa följt av thé till efterrätt och såklart de tända ljusen och lugn mysmusik. åh, mys mys mys! gotta love the höst!

ljuslyktorna närmst är de jag köpte i tisdags, finfina!


fiafuckface/fiafantastic/fiafineass/trailertrashfia/tjorvenfia/glaspojkemarodörfia

aftonen har spenderats med mitt favorit thé, leonard cohen och fia i chatten. fia är bra, hon är rolig och snäll och förbannad. fias blogg borde ni läsa förresten, det är den roligaste bloggen jag vet och den får mig alltid att skratta högt. hon skriver mycket om sin cyniska syn på kärlek, sin mammas klimakterie, hennes jobb på Dressman, hennes trailerpark-outfit och så är hon bäst på att lägga ut cam-bilder på sig själv. you gotta love it! och om ni inte orkar klicka er dit så kommer lite citat från den nedan;

"Det är bättre att leva livet cyniskt, annars blir du bara besviken. Så sluta vara på positiv till allt. Jag kan vara extremt cynisk och det funkar fruktansvärt bra för mig. Jag är oftast nöjd & tillfredställd med mitt liv."

"Kära hjärtanes, kan ngn snälla ta hand om mig. Ta in mig som ett litet spädbarn. Ge mig mat, passa upp på mig, klia mig på ryggen, pilla mig i håret. Snälla? Någon? Nehe inte det."

"jag är egentligen, trots allas tvivel, väldigt tjejig av mig. Jag älskar att fixa naglarna & håret, spela ballader, mysa (eh, själv)."

"Ringde Mia igår och pratade igenom den gångna helgen. Hon tyckte jag va knäpp och pratade med Grännadialekt. Jag brukar själv inte lägga märke till det men idag hör jag mig själv låta som en Grännabo. Kära hjärtanes."


"Jag känner mig inte peppad, manad eller inspirerad till någinting.
Två frestande alternativ:
1. Gå i ide för en lång tid
2. Be ngn skjuta mig i huvudet"


"Fuck me! Rubriken är inte ett rop på hjälp (även om det skulle kunna vara) det är ett "fuck me"-glädjerop!"


"Jag vet inte om min mamma har dödslängtan men hon har i alla fall bestämt att hela familjen ska korallsnorkla från en båt."

"När jag är 40 så kommer jag sitta och titta på satc, äta micromat, snusa det enda som inte kommer vara detsamma är pepsin för den kommer vara utbytt mot en flaska billig vodka.. Eller hembränt eller kanske t-röd. Jag ser verkligen framemot att bli äldre. Hallelujah!"

"De visar en konsert med Michael Jackson från 1992 på tv ikväll. Det kan seriöst vara det bästa jag sett. Jag fällde nästan, observera nästan (gråtfri sedan ca 7 månader tillbaks, nyktert) en tår."

"Lovisa Ljung alltså. Nästa stora grej."

"Lovisa lyckopiller Ljung"

okej, jag insåg att jag skulle kunna citera fias blogg halva natten, vilket inte min sömn tillåter mig. (de sista två citaten tog jag mest med för att framhålla mig själv och fias o-cyniska kärlek till varje fall mig.) och nu ropar sängen på mig, godnatt kära ni!



en av de många beryktade skandalfyllorna Ljung VS Alvarsson. denna skandalfyllebild är från ca ett år tillbaka efter att vi klättrat upp på en husbil som började köra iväg när vi satt på taket. vilket resulterade i att fia hoppar ner, ligger platt på marken och skriker "hoppa ner lollo! husbilen kommer köra ut på motorvägen!" varav jag skriker okej och slänger mig ut i luften och landar på fias ansikte. jag dör vilka minnen, fia mitt kärlekstroll.

the only light we ever see is from our monitor

okej, idag har jag blivit kallad följande: nörd, freak, sötmongo. alla dessa verb på grund av att jag gillar att spela söta, färgfulla, virtuella spel på facebook.
förlåt så jätte mycket för att jag tycker att det är jättekul att driva min egna farm, mitt egna tivoli, min egna robinson-cruse ö, och framför allt, mitt egna café! nu tänkte jag dra en printscreen och visa er mitt jättefina café. och kalla mig gärna nörd, freak eller sötmongo nu, men jag tänker inte visa det förens det är drömmarnas fina café! håll ut mina vänner och läsare, håll ut!

vegetarisk lasagne

nu har jag börjat mysa med thét, det blev alltså matlagning innan. jag lagade vegetarisk lasagne. vanligtvis är jag inte så jätte förtjust i vegetarisk mat då jag älskar kött. men denna veg. lasagnen är jättejätte god. dessutom är den väldigt lättlagad och om man bortser från tiden i ugnen så går den snabbt att slänga ihop också. try it!



För 4-5 portioner

9 lasagneplattor
400 g krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
3-4 små gula lökar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk torkad basilika
salt
peppar
1 stor burk keso

ca 2dl riven ost

1. Sätt på ugnen på 225 graders värme
2. Grovhacka lök och bryn i en rätt så stor kastrull
3. Häll ner kross. tomater, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Rör ihop
4. Häll ner grädden och koka upp
5. Varva sås, plattor och keso i en ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö på den rivna osten (och lite extra basilika om man vill så blir det fint). Sätt in det i ugnen i 30 min, sen är det klart!

surprise

jag fick en glad överraskning när jag kom hem från jobbet idag, min bror med hela hans familj var hos oss. oftast brukar det bara va Hedvig och Svea men idag var även lillskrutt-Harry här. gosigast i världen som vanligt, plus att han har lärt sig prata. nej, han är ju bara 5 månader, så inte prata, men kommunicera. han gurglar massor och skriker. på ett gullesätt såklart.

nu funderar jag på om jag ska laga mat eller dricka thé och mysa?

090423


we are gonna dig that groove, we've waited all day

idag när klockan ringde var jag så trött att jag knappt kunde öppna ögonen. det brukar vara så när jag är inne på de sista sömntimmarna och vaknar, alltså att jag knappt kan titta. mina ögonlock täcker halva ögonen så an kan tro att mina ögon har krympt. det är jäte jobbigt för man ser inte så bra då, och så känner man sig ännu tröttare och vill inte riktigt vakna till. vid sånna tillfällen måste man dricka ännu mer kaffe än vanligt och dra igång pepp musik. idag blev det nostalgipepp med Toy Dolls.


oh, it's a mystery to me, we have a greed with which we have agreed pt. 2

apropå föregående inlägg och en kommentar på det.

Johan:
OJ....var ska jag börja? Ja för det första leder inte det ena till det andra i det här fallet. Det finns ingenting som säger att dyra feta bilar, dyrt hus, dyrt krimskrams massa pengar o massa dyra fina prylar gör en olycklig. Tvärtom, studier har visat att deppressioner och självmord har högre frekvens bland fattiga människor i västvärlden jämfört med rika männiksor i samma del av världen. Med det sagt så fattar jag ju att man inte blir lyckligare som miljardär än som miljonär, nej, men man blir definitivt inte olyckligare av att ha mycket pengar och ha ett jobb där man tjänar bra. Snarare tvärtom.

Det finns verkligen ingenting som säger att man inte kan "ta reda på vem man är, vad man har för värderingar, känna sina känslor, uppleva nya saker, njuta av relationer till andra människor och att bli ett med sig själv och sina tankar" som jag sa innan, snarare är det lättare att göra det med massa pengar på banken.

USCH och äckel och spott o fy...det här inlägget, så som du formulerade det är fan det störigaste jag läst på länge! Du stör mig mer än Anna Anka.

Med det sagt, jag gillar dig Lollo. Jag gillar dig massvis :D


tack johan, jag gillar dig massvis med. mycket för att du alltid har en åsikt och för att du står för den. för att du kan vända och vrida på minsta detalj för att få folk att förstå dig och (antagligen) förhoppningsvis till slut få dem att hålla med dig.

jag tror hur som helst att du missförstod mig lite, jag är ju varken dum eller naiv och givetvis förstår jag att pengar underlättar. vem vill inte vara rik liksom? det jag menade var att jag är trött på människor som lägger all fokus i livet på saker, rika som fattiga människor. jag menar alltså inte att man blir olycklig av pengar, det jag menar är att det är slöseri med ett liv att sträva efter saker man inte har. fortfarande, rik som fattig. dock tror jag faktiskt att det är lättare att som rik få mersmak för pengar och lägga mer energi på det än för fattiga eller medel-Svenssons. anyway, oavsett vad man har för ekonomi tycker jag det är slöseri med livet att drömma om att vinna pengar eller att jobba röven av sig hela sitt liv för att man har inbillat sig att pengar föder lycka. jag har alltså inget emot pengarna, det tar även jag tacksamt emot, det jag är emot är att slänga bort sitt liv i tron på att pengar eller materiella ting gör dig lycklig.
förstår vi varandra? eller hänger ett bloggkrig i luften? haha

oh, it's a mystery to me, we have a greed with which we have agreed

på tal om shopping. jag kollade på sista programmet av Svenska Hollywoodfruar igår. efter första avsnittet tyckte jag att de alla tre var helt dumma i huvudet, nu har jag sett alla avsnitten och det tycker jag inte längre. jag tycker att Maria Montazami är pretty fucking lovely. rolig varje fall, och snäll. särskilt mot hennes barn, till skillnad från Anna Anka som skriker och gapar på sina ungar, tvingar dem till att modella och grejer. och den där Agnes-Nicole som tog med sina barn på pistolskytte som "family-time".
det de tre har gemensamt är varje fall en aning besatthet av shopping. shopping och ägande av dyra saker. dyra hus, dyra bilar, dyra kläder och dyrt krimskrams.

jag skiter i och för sig i om det är dyrt, men själva ägandet. och det är såklart inte bara dem, halva värden kretsar ju runt saker. att alltid ha det senaste, senaste kläderna, senaste mobilen, senaste och största platt-tvn osv. sånt kan göra mig galen.

jag tror inte att det är sunt att ha mer saker än vad man tänker. jag må låta som någon slags stenåldersmänniska i dagens läge. men fixering vid prylar är så jävla onödigt rent ut sagt. alla får givetvis göra vad de vill, men jag tror högt på att man som människa känner sig mer tillfreds under och när livet börjar ta slut om man lagt sin tid på att ta reda på vem man är, vad man har för värderingar, känna sina känslor, uppleva nya saker, njuta av relationer till andra människor och att bli ett med sig själv och sina tankar istället för att lägga fokus på att tjäna ihop pengar för att köpa och köpa och ha och ha.

Vad tror ni? Lever jag på fel århundrade? Uppskattar jag inte materiella ting så som andra eller kanske ni? Tell me, kära vänner!



it´s a great day to be alive

idag har jag och Anna haft en mysdag på stan i Jkpg. vi åkte in tidigt och åt frukost på Mackmakeriet följt av slappande och pratande där. sen gick vi och kollade i affärer, och då vi båda två inte har ekonomin på topp för tillfället blev det ingen storshopping. jag köpte en stickad tröja, en vanlig tröja, en kjol, en halsduk, en mössa och två ljuslyktor. nu lät det kanske rätt mycket, men allt var i budgetklass. hur som helst har vi haft en jätte mysig dag.






one more cup of coffee 'fore i go

hej och förlåt för min inaktivitet idag. jag har varit på bullkalas halva dagen. min goda vän Anna bjuder alltid in på nybakta bullar på Kanelbullensdag, dock inte igår då tid var en bristvara. det var den inte idag, som tur var. för Anna är en jävel på att baka bullar. goda och snygga, så goda att jag tryckte i mig tre stycken, och de var inte i kanelgiffelstorlek om man säger så. ida var också där så vi tre satt och fikade på bullar och kaffe i flera timmar, mysmys. tack anna! (och tak-ida, höhö)









take it easy, no need to worry

slapp dag på jobbet idag. chefen sa till och med att vi skulle ta det lugnt och glida idag om det inte fanns något särskilt att göra, vilket det inte finns. vanligtvis tycker jag ju om att fixa och dona på jobbet, men slappdagar behövs de också, särskilt på söndagar. i like it.

camilla håkansson jag avskyr dig nu

godmorgon säger jag och är förbannad. fortfarande förbannad snarare, jag kollade på fredagens Idol igår innan jag gick och la mig. ett överlag bra program med överlag duktiga sångare, jag brukar bli glad när jag ser Idol. ännu gladare, för jag är en glad människa. men inte igår. det handlar om Camilla Håkansson, ni vet hon som totalförstörde My heart will go on, fick as dålig kritik för det, och som trodde att hon gick vidare.
i fredags gjorde hon det igen, juryn valde ut henne som ett av sina "wild cards" och när hon uppträdde så totalförstörde hon Leonard Cohens Hallelujah. och liksom för många andra människor är Hallelujah en helig låt för mig. topp tre vackraste låtar någonsin faktiskt. och så skulle hon sjunga den, nej, tänkte jag när hon sa det och nej blev det. åtminstone från juryn och för mig. för svenska folket röstade henne vidare! jag kan inte fatta det! H O N  G I CK  V I D A R E!

det finns bara två möjliga anledningar till att folket röstade på henne;

1. jante-svenskarna är i farten och tycker synd om henne för att juryn sågade henne och för att hon gjorde bort sig i torsdags när hon trodde att hon gick vidare.

2. schlager-svenskarna är i farten och tycker att hennes vidriga klämkäckhet är det bästa som har hänt sen Kicki D.

helvetes jävla klämkäcka brudjävel. hon kan väl göra något bra av hennes energi och "klämkäckhet" istället? köra en "glad-låt" och rocka loss istället för att försöka göra ballader klämkäcka. nej fy farao, jag kräks. va fan, släng på henne på finlands färjan, där hade folk älskat henne. jag tål henne inte längre, hade man kunnat ringa och rösta på vem som skulle åka ut så skulle jag rösta på henne, 100 gånger.
det enda bra hon har åstadkommit är när hon, som sagt, trodde att hon gick vidare, då kunde man ju varje fall skratta åt henne. 

jag är inte hatisk utan anledning; kolla själva.




och som kompensation för att eran bild av Hallelujah också lär vara förstörd nu så kan ni ju alltid garva åt henne ovan.

you must be smellin' cherries and strawberries and peaches

jag har som sagt spenderat dagen på ett dop. inte vilket dop som helst, min lilla brorson Harrys dop. han är verkligen världens underbaraste lilla skrutt. han är alltid lugn och glad, och skrattar åt sin faster. Svea, som för övrigt jag blev gudmor till när hon dötes för ca. 2 år sedan, var som hon är. vild och galen och rolig. och så Hedvig som är stor nu, 7 år, läste en vers ur bibeln i kyrkan framför alla med mikrofon och allt. jag blev så rörd och stolt att jag började gråta. Hedvig tyckte nog att jag var en tönt, men åh så fina de är, mina allra käraste syskonbarn.




















skandal bjotis

skandalernasafton i lollo mansion följt av amalias tillsammans med elitskandalerna själva, el fantastico. någon spillde rödvin i hela min säng, någon vandrade in i väggar gång på gång, någon fläkte ut hela härligheten någonstans på Grännas aveny Brahegatan, någon fick för sig att känna stark kärlek till en annars hatad människa, en fd backpacker överaskade med att ha kommit hem vilket ledde till att någon kom i chock-trans och började gråta och skandalernas skandal satte sig i samma taxi som Bonde söker fru-Markus för att följa med honom hem, men där gick min gräns så denna någon hindrades. resten är ett minne i dimmorna.







































-

igår var det drömmarnas afton. jag visste inte att tjejkvällar kunde vara så fantastiska, denna var det varjefall. underbara människor, mycket vin och mycket skandaler. jag hade helt underbart roligt, tack mina fina tjejer. nu ska jag på dop alldeles strax, lilla Harry ska döpas. men när jag kommer hem ska ni få se bilderna från igår, de är också rätt fantastiska.

girls just wanna have fun

jag har samlat ihop till tjejkväll, för första gången sen jag var tretton. när jag var tretton var man nykter och kollade på skräckfilm, å godis och någon blev alltid mobbad. fy fan. idag är det bättre, vi är fulla, alla är glada på vin eller öl och vi skrattar och inbillar oss att vi kan sjunga via singstar. sen blir det amalias och skandaler. puss i dimman!

making movies - take one

mina favoritfilmer är borta, eller inte alla, men de flesta. för några månader sen fick jag nämligen ett "göra-om-på-rummet-ryck" och då plockade jag ner alla filmer, böcker osv. i stora katronger. det är bara det att jag aldrig målade om sen, så igår när jag städade så tänkte jag ta tag i det där. men då verkade det som att en hel katrong med dvder är borta. eller är det så att jag har lånat ut galet mycket filmer utan att komma ihåg det? jobbigt är det varje fall, jag blir galen av att fundera på var de kan vara.

MEN godmorgon kära ni, det är dags för fredagsmys!

come on the risin' wind, we're goin' up around the bend

en sällan skådad syn sker just nu i mitt hem. ett; jag dammsuger. två; i underkläder. för man blir varm av att dammsuga. särskilt till toner av Creedence Clearwater Revival. dammsugning + sång&dans equals träningspass. åååh! det kommer att bli så fint när jag är klar!

(fia, nu kommer du inte kunna klaga på något i Lollo mansion i morgon, jag ska till och med svabba golven!)

my world crumbles when you are not near

idag fick jag ett vykort från Anna i Paris. och då blev jag så glad, så glad. och så tycker jag att hon kan komma hem nu, och alla andra. Anna kom hem nu! Erik, Simon, Dave, Victor, Felix, Julia, Klara, kom hem till Gränna nu! eller så kan ni också skicka ett vykort om ni inte känner er tillräckligt manade.


oh, make me over, im all i want to be. a walking study, in demonology

jag har glömt att berätta en väldigt viktig och bra detalj i mitt liv. jag har blivit antagen till skolan! jag sökte ju Matte B och Natur B men kom inte in, men så fick jag ett mejl för några veckor sedan, från Vägledningscentrum som frågade om jag fortfarande var intresserad av att plugga. givetvis var och är jag det med tanke på min framtid. dock så jobbar jag ju heltid, men nu är jag hur som helst antagen till både kurserna på distans. underbart. så nu sitter jag och fyller i formulär och ska köpa studielitteratur osv, jag känner mig redan viktig. den ljusnande framtid är min.

then i think we would see the beauty

jag har nyligen kommit hem från en dag med mina syskonbarn. jag, Hedvig och Svea har varit och fikat på Haglunds och därefter lekte vi i Kastanjeparken och plockade kastanjer. mysig dag med mina små skruttar.














hot and cold

tack för tipset Dave, peppelipepp. it´s ukrainian!



jag lever på impuls nu

tända ljus, en stor kopp thé och musik i form av underbara Brandi Carlile. käraste höst, det är det här som jag har längtat efter sen dagarna i somras då stress var vardagsmat.
harmonin är tillbaka, och jag uppskattar att återigen ha tid för tankar och kreativitet. all skit är borta ur mitt liv, stress så som människor som sliter på ens själ och allmänt trubbel som passerar. och jag mår helt fantastiskt bra.

this is england, this is how we feel

jag chattar med Fanny nu, hon är i England på språkresa för en längre tid. jag har inte pratat med henne på länge men gör alltså det nu. vi har gått igenom vad som har hänt och vad som händer. och sedan kom svaret på frågan jag väntat länge på. hur det är att egentligen heta Fanny i England. tydligen så skrattar folk massor åt en, och man blir mobbad och man får ljuga och säga att man heter Annie och inte Fanny när man träffar nya människor. hahaahaha jag dör.

tack mamma och pappa för att ni inte döpte mig till ett namn vars engelska översättning är det kvinnliga könsorganet, och tack Fanny för att du gjorde min dag!



söt fanny på bal i våras

RSS 2.0