valborg

grattis på valborg önskar jag och min favorit videobloggerska: Animissen!


you forget im in america

skratt, skratt och egentligen ännu mera skratt på grännagården i söndags. ljuvlig afton i glädjen och amerikas tecken.


 

 


harry 1+ lina 19

i helgen fyllde min lilla brorson Harry-plutten 1 år och syster och underbara vän, Lina, fyllde 19. detta firades med barnkalas respektive vuxenkalas.


snälla praktikanter



i fredags var det sista dagen för två av mina praktikanter. vi hade försett dem med massa godis och skulle säga hejdå, jag berömde dem och önskade dem lycka till osv. då säger de att de har en överaskning till mig, plockade fram denna fina blomman och sa att det var för att de tyckte att jag var en så bra handledare och för att de hade trivts så bra. ni kan ju gissa om jag blev rörd.

the end's not near

på få dagar så har mycket hänt sen sist, jag har egentligen inte haft någon bloggtorka, jag har bara pluggat mängder. i lördags skrev jag nämligen mitt slutprov i matte b och igår skrev jag klart min statistikredovisning. det var jätteskönt väder igår, varmt och vindstilla, så jag skrev det sista, plus en laborationsrapport i naturkunskap b, ute på Amalias veranda. i sällskap av en öl, Lina och Sandra som kom en sväng och gick, och till sist fick jag sällskap av Viktor. sen slutade Danne, fler anslöt sig och vi spenderade kvällen på grännagården.

mer om det sen, det viktigaste av allt nu - jag är klar med matte b, äntligen äntligen äntligen, tio veckor av extrem självdisciplin, kämpande och siffror-ekvationer-tal-termer-formler är över, nu är det bara att hålla tummarna på att jag blir godkänd också.

sista mattepluggandet



kärlek från fel sort

slutspelstid, en doft och en håkan-låt, och jag kastades för några sekunder tillbaka ett par år i tiden. magiskt och tragiskt och allt det där. farmors hallonsaft kombinerat med sprit och blodiga knogar. nedgången och destruktiv, men samtidigt lyckligast i världen. lyckligast i världen stundvis, egentligen var det mestadels ilska och besvikelse. kärlek och mängder av hat. livets berg-och-dalbana när den var som mest intensiv antar jag. det är konstigt att år sedan för en stund kan kännas som om det var igår.


erik 19,0

idag har jag firat en av mina käraste vänner. Erik, min underbara mongo-vän, fyller 19 år idag.
vi jobbade tillsammans under dagen och jag låtsades som att jag hade glömt hans födelsedag, fram tills lunch, sen kände jag mig så jävla elak och kunde inte kolla på honom för jag tyckte så synd om honom. så då avslöjade jag att jag strax skulle bjuda ut honom på lunch och så fick han min överraskning. en fransk chokladtryffeltårta garnerad med vit choklad, som jag bakade under flera timmar igår kväll, eller ja, jag vet inte om receptet är från Frankrike, men det låter mer elegant så. hur som helst, åter igen GRATTIS ERIK!!!!!!!!!11

på den här bilden kan man definitivt tro att tårtan är från Frankrike, och att Erik är en fransk konditor.


boule

igår bouleade vi på största allvar, Rasmus, Danne, Gustav och jag, och efter ett tag anslöt sig även Viktor och Nina. det var mycket trevligt och jag var mycket dålig. trots det vann jag faktiskt en av många ronder. som tur är så är jag inte en dålig förlorare, i min värld är det är om det är roligt som räknas. och det var det ju såklart.














skräckinjagande?

efter att ha betraktat den här bilden på mig själv tror jag att jag skulle kunna bli castad till vilken film som helst. förutsatt att det är en skräckfilm och de söker den typiska läskiga flickan a la the ring. håller ni inte med?


hemma

nu är jag hemma igen, sen ett antal timmar tillbaka. helgen med Linn och Lene har varit mysig och mycket rolig som alltid. igår kväll fick vi även besök av Erik och Joel vilket också var mycket roligt. vi pratade, skrattade, kollade på massa Bert-avsnitt och så höll Lene och Linn i en charmtävling, som gick ut på att Joel och Erik skulle charma in sig hos mig, varpå Linn och Lene skulle bestämma vem av dem de vill att jag ska vara tillsammans med. näst efter deras morbror, som de alltid anser ligger på första platsen. jag kände mig mycket smickrad, haha.

idag har vi mest tagit det lugnt, spelat spel och dataspel, handlat och lagat mat och så vidare, tills det var dags för mig att åka hem. jag kommer sakna mina små gullpluttar!

väl godkänd

för en stund sedan loggade jag in på min skolportal för att kolla om jag fått tillbaka mitt matteprov. det hade jag, och jag fick 22 poäng av 28, vilket tydligen är VG. JAG fick VG på matteprovet, väl godkänd! minst sagt chockad och mycket glad är vad jag är!

linn och lene-time

jag, Linn och Lene har precis fikat och nu datanördar vi och pratar i köket. igår var vi ute och hoppade studsmatta, målade, spelade spel, lagade kyckling med ris och currysås och kollade på Talang och film.

nu ska vi laga mat och sen kolla på hockey. ikväll får vi se vad vi ska hitta på, Joel kanske kommer hit och gör oss sällskap också! mycket trevligt!


där som rosor aldrig dör

nu har jag packat väskan, och ska strax packa ihop datorn för att bege mig till jobbet för några timmar. därefter ska jag till Linn och Lene som jag ska bo hos och vara nanny åt i helgen. det ska bli jättemysigt! tyvärr måste jag lämna mitt rums skönheter bakom mig, och de har nog dött lagom tills söndag eftermiddag då jag kommer hem igen. jaja, de har ju ändå förgyllt min vardag och mitt betraktande sen jag fyllde år, vilket är en vecka sedan nu. det må vara ett kvinnligt ålderstecken, men blommor gör mig faktiskt väldigt, väldigt glad.


hockeyfinal!

jag har precis lagat hamburgare och pommes frittes, eller lagat och lagat, det är ju faktiskt bara själva biffarna som jag har lagat från scratch så att säga. snabbt och smidigt efter en dag fylld av plugg. dessutom passar det bra till hockeyn som jag och Lina ska kolla på nu, finalmatch nummero ett, som de medgångssupportrar vi är.


underbar gårdag

igår spenderade jag eftermiddagen på Amalias veranda. jag, Danne och Viktor njöt av solen och drack öl och spelade fia med knuff, mycket trevligt!


and laugh as violins fill with water

jag har pluggat sen kl 11 idag, min redovisningsuppgift i matten börjar ta form. jag kan inte fatta att det här är näst sista veckan av kursen, sen är jag klar och därmed kommer jag att känna mig som en fri själ igen. underbart!

något mer som är underbart är att jag ska möta upp Danne på Amalias nu, sitta på verandan i solen och dricka kaffe och öl, prata och skratta och allmänt njuta av livet i mycket trevligt sällskap.

danne, med den tjusiga födelsedagsölen jag fick av honom när jag fyllde år.


medans stjärnorna föds och dör

idag har jag så gott som bara suttit inne och pluggat, surat lite över att inte kunna sitta på en uteservering och dricka öl eller pimpla kaffe, men sånt är livet antar jag. i söndags gjorde jag prov i både naturkunskap b och matte b. jag fick tillbaka naturprovet idag, jag fick 34 poäng av 40 möjliga, det var bra tyckte jag, särskilt med tanke på hur jag råpluggade hälften av det precis innan.

lite kul har jag haft idag varje fall, när jag lagade mat och fick vara lite kreativ som kontrast till pluggandet på konsekvent sannolikhetslära och statistik. hursomhelst blev det asiatiskt idag. jag gjorde en laxgryta med kokosmjölk, curry, koriander, chili, vitlök, räkor och lite annat smått och gott som jag hittade här hemma. jag älskar att laga, hitta på och smaka av efter hand själv istället för att alltid följa recept. Lina tyckte att det var bedårande gott, så jag kanske ska börja skriva en kokbok istället för att plugga matematik, vad tror ni?


21

9e april, i vanlig ordning min födelsedag. även detta år har den varit mycket trevlig, i morgon blir det kalas och då blir det säkerligen mycket skoj också. jag tackar som hjärtligast för alla fina/snälla/rara gratulationer med en summering av mina senaste födelsedagar i några ord och bilder, tagna av digitalkamera. ni dör nog inte om jag struntar i att spendera natten med att scanna bilder antar jag. tack tack, jag uppskattar er supermycket!

20
min 20-årsdag, den bästa födelsedagen i mitt liv. dagen startades med att Erik kom och sjöng för mig med blommor, flagga, fika och en dikt på morgonen. därefter fikade jag med farmor, sen med jobbet och sen gjorde jag min debut på bolaget. mycket öl inhandlades, följt av mycket fylla med många underbara vänner.

19
jag var i skolan på dagen, tror jag. för på eftermiddagen firade jag med fika med familjen, Hedvig och Svea. jag var lagom glad när jag fick ett strykjärn och en strykbräda av mamma och pappa i födelsedagspresent. på kvällen firade jag, Emil och Anna med öl på Amalias.

18
jag köpte min första lagliga folköl och mina första lagliga cigaretter, givetvis. Anna och släkten var på kalas. jag fick ett kompishjärta av Anna som vi delade på festen jag hade några dagar senare. det var också en av mina bästa födelsedagar med stort kalas och många vänner. stopp i avloppet var det också, så slammsugarbilen kom mitt i kalaset.

17
jag fick OC i present på morgonen, sen kom Anna som jag fick blommor och ett fint brev av. Markus fick jag med blommor av. sen minns jag inte mer, mindre glada tider så att säga.

16
min 16-årsdags firades på SPDA-spelning, jag fick komma upp på scenen och bli sjungen för. sen var det skojigt kaoskalas hemma hos Alex, kvällen avslutades med blåmärken och fläskläpp efter en skoj-fight club med Pata. vansinniga tider.


konstiga hårdrömmar i hockeypausen

för tillfället sitter jag och kollar på hockey, jag är en sådan som alla hockeyfanatiker hatar; jag tillhör dem som bara intresserar mig för mitt lag när de är i slutspel. givetvis hejar jag alltid på Hv71, men jag bryr mig intresserar mig bara för dem i slutspelet, så nu vet ni det.

eftersom att det är periodpaus nu så tänkte jag berätta om mina senaste drömmar. härom natten drömde jag att jag skulle toppa mitt hår, själv. jag klippte lite och helt plötsligt hade jag råkat "toppa" av mig hela håret och hade en pojkfrisyr. jag var panikslagen när jag vaknade, drömmen kändes så sjukt verklig och jag trivs verkligen med långt hår.

det gick några nätter med vanliga drömmar, som jag inte ens minns, tills i natt. då drömde jag att det var julafton och min mor hade fått för sig att ha levande ljus i granen. givetvis började några ljus brinna och tog eld i mitt hår. jag försökte släcka min hårbrand i köksvasken, som i drömmen var skitig och full av matrester, vilket då inte spelade någon roll då jag bara ville ha kvar mitt långa hår. när mitt elden i håret hade slocknat och håret torkat igen var det ett enda rufs men knytnävsstora klumpar av stearin i hårbotten. jag tog tag i dessa och då lossnade mitt hår och jag var helt plötsligt skallig!

jag vet inte varför jag drömmer om att mitt hår panikförsvinner, kan det vara att min mamma konstant påpekar att jag borde klippa mig? att jag vet att det är slitet men min frisörskräck inte tillåter mig att klippa det? i morgon fyller jag år, jag önskar mig att Freud återuppstår och kan tala om för mig vad dessa drömmar beror på.

en gång i tiden, när mitt hår var kortare och inte en sliten panik.


back on track

jag tänkte vara back on track på bloggen nu. påskkröket är avslutat och jag är åter utvilad. nu ska jag strax göra mitt andra och sista delprov i matte b, önska mig lycka till så hörs vi ikväll.


påskkröket

påskkröket är i full gång, äntligen!

RSS 2.0