ll & ff

fia är här, vi har inte träffats på över en vecka tror jag, längesedan känns det varje fall om man bortser från mobiltelefoner och skype. ikväll återförenas vi hursomhelst med alkoholhaltiga drycker och gammal nostalgi så som Ebba Grön och Noice. pepp pepp.


vad är väl en bal på slottet?

idag har jag haft den tråkigaste dagen i hela mitt liv (av diverse anledningar hoppas jag att du, fredric, ja du min chef fredric, läser det här och skrattar åt mig oavsett webcambild eller ej).

den tråkigaste dagen i mitt liv är av innehållet städning. att småstäda hemma kan jag tycka är ganska roligt, men att grovstäda på jobbet är inte roligt alls. killarna rev och bytte golv i kokeriet medan jag städade butiken. dammsög och dammade och putsade och fixade. och ett tips till er från askungen själv; skaffa aldrig en hylla precis under taket som går längs med ett helt rum, särskilt inte om rummet är stort. det är pissjobbigt att lyfta ned allt som står på den, och ännu värre, att stå på och förflytta en stege för att dammtorka. saken blir heller inte roligare av att ha dansband i högtalarna.


and go forever crazy with it

i november köpte jag en vinylplatta från Bengans.se, och eftersom de inte hade den i lager så fick jag den idag. bättre sent än aldrig. kärlek gånger tusen oavsett leveransdatum.


watch me kill

min babyboy, Erik, kom hit klockan 10 och fikade lite och hjälpte mig att komma på fötter med matten igen. likt min bror är även han ett mattegeni och har läst all gymnasiematte som går att läsa. så nu är jag back on track, och jag skulle nästan vilja uttrycka mig på det sättet att jag "köttar" mig igenom talen. jag fullkomligt dödar mig igenom delta x och delta y och k och allt det där. heja mig! och tack så hjärtligt Erik för hjälpen, jag uppskattar det fruktansvärt mycket.

nu har jag hur som helst räknat, eller köttat, mig fram i flera timmar så nu ska jag göra något mer kreativt, laga mat. jag ska testa ett nytt recept idag och bjuda min familj på indiskt eftersom att det enda vår familj äter om inte jag bestämmer är europeisk mat.


ibland vill man hellre sitta kvar och skratta högt där döden ser

jag sitter återigen fast i matematikens alla konstigheter. jag har sovit för länge idag. när jag sover för länge får jag ett luddigt lager runt hjärnan, vilket gör att jag inte kan koncentrera mig. hur mycket jag än försöker så kopplar jag inte y = kx + m. jag förstår inte varför k ibland är 4, ibland 2. minst av allt förstår jag hur jag ska kunna räkna ut det.

jag får lite panik på det här, jag tycker mig inte ha tid till att sitta stilla och ha tråkigt. jag vill le och skratta istället för att sänka mig själv genom formler och funktioner. jag vill spendera hela mitt liv med att vara glad. glad på allt och alla, allra helst jämt. och skratta, för det är det bästa jag vet. skratta så att man kiknar, när ögonen blir till smala streck, kinderna till bollar och hela världen får vackert se på ens missfärgade snuständer. när det känns bra att tårar rinner från ögonen och att magen krampar.

igår kom Dave hem från Svalöv, han kom hit på kvällen och vi drack lite vin, pratade, kollade (ofrivilligt) på OS-hockey. igår var livet i en roligare fas med mycket skratt.


plugghäst är det nya

tänkte bara meddela att jag numera är en tvättäkta plugghäst. jag har tillbringat en hel helg tillsammans med en mattebok för första gången i hela mitt liv. och provet jag gjorde innan idag - det fick jag givetvis alla rätt på. visst att det bara var en fråga på provet, men den löst jag med bravur. en skitsvår ekvation för somliga, en skitlätt ekvation för en plugghäst som jag själv. så nu har jag tagit på mig det plugghästigaste jag äger och känner mig allmänt pluggig och duktig.

ps. jag har även hunnit med att bland annat färga mitt hår idag om någon skulle undra.


matte b - prov 1

nu ska jag göra mitt första veckoprov i mattekursen. jag är lite nervös men ändå peppad. önska mig lycka till.

för en vecka sedan i svalöv

var det betydligt trevligare än mitt nuvarande matte-inferno i gränna.












nykter fredag

innan idag var vansinnigt sugen på att gå ut och kröka och träffa vänner ikväll. men jag är duktig och är hemma och pluggar matte, lite grann varje fall, tanken är väl mest att jag inte ska vara bakis så jag kan plugga matte hela dagen imorgon.

jag och mamma har precis lagat en av mina favoriträtter. bulgursallad innehållande rödlök, fetaost, körbärstomater, majs, kapris, kikärtor och oliver. till det tandorikryddade kycklinglår och en creme fraiche-sås med vitlök. så nu ska jag äta. ha en trevlig afton i dimman och skandalera så mycket ni kan.

that´s my hair to the side and i am going wild

min besvikelse över mig själv och min virushysteri har lagt sig så nu kan jag återigen börja blogga om andra saker. exempelvis så gick min pilates igår mycket bra. jag börjar verkligen komma in i det nu och det är skitroligt.

innan pilatesen mötte jag upp Terre för att tjöta och fika. vi har inte träffats på jätte länge, det var lika skoj som alltid att träffa henne igen. Terre har alltid haft, och kommer alltid att ha en mycket stor plats i mitt hjärta.


pwnd

med gudarnas, ad-aware och min vän Mattias hjälp så är min bebis frisk igen. vilket gör mig fruktansvärt glad och lättad, dock kan jag inte hjälpa att jag känner mig jävligt ägd. ägd, bortgjord och våldtagen på internet. jag är alltid försiktig när jag laddar ner saker som jag inte litar på till hundra procent. det gjorde jag inte på denna lilla jävel heller, varav jag sökte igenom den extra med AVG, som inte hittade något men trots det var det ett virus. jag kallas ju för god damn Lisbet Salander på jobbet, sånt här ska inte hända mig. nu gjorde det det och trots att det är löst, så känner jag mig fortfarande ägd. pwnd, salander.

panikensdödsångestattack

det har hänt något riktigt, riktigt jävla hemskt. jag har klantat mig och nu har min älsklingsbebis blivit sjuk. min käraste, min dator, har fått virus och mitt antivirus-program hittar det inte så jag kan inte ta bort det. eftersom att jag är dum i huvudet och inte backar upp på skiva så måste jag nu köpa Windows Vista och installera om hela operativsystemet inkl. allt annat. jag är totalt panikslagen men ska försöka hitta på något smart/googla mig fram en lösning.

nu är jag på jobbet, jag har massor att göra men kan inte fokusera, jag kan inte släppa det hemska jag har gjort mot min bebis. ikväll blir det varje fall pilates, jag hoppas på att det kommer lugna ner mig lite så att jag kan hitta ett botemedel när jag kommer hem.

wicked game

jag ångrar mig, jag hatar matte lika mycket nu som jag gjorde i skolan. variabler, formler, lösa ut x och y hit och dit. jag fattar nada och börjar snart gråta på det här, alternativt riva sönder matteboken då jag dessvärre inte är någon storgråtare. idag önskar jag dock att jag var det, då skulle jag fälla några tårar och ta nya tag. istället ska jag ringa min bror - civilingenjör och mattegeni, och fråga om han vill komma hit och hjälpa mig som ett förlåt för att han snodde åt sig alla matematiska familjegener utan att lämna en enda kvar till mig.

ekvationer

idag är jag ledig hela dagen, vilket innebär matteplugg så gott som hela dagen. ekvationer står på schemat.

igår kväll hann jag göra nästan två femtedelar av denna kursveckans arbete, och jag fattade vad jag höll på med också! jag har aldrig haft lätt för matte-kemi-fysik-ämnena. det är sådana ämnen som verkligen inte intresserar mig överhuvudtaget, vilket säkerligen är en av orsakerna till att jag alltid har haft svårt för dem också. men nu, nu går det riktigt bra, så mitt mål idag är att bli klar med hela kursveckans plugg och provet.

och jag måste erkänna att det faktiskt är lite mysigt att plugga igen, jag och matteboken får sällskap av snus, saft och Kent i högtalarna. åter till det nu. 


matematik b

det har varit mycket att stå i idag på jobbet, men på ett roligt sätt även att jag är trött nu.

idag börjar jag att plugga matte b i 10 veckor. jag hatade ju så gott som hela min gymnasietid med strikta scheman och inget anpassande för individen. därför ska jag plugga på distans nu, varje vecka har jag ett visst antal uppgifter att göra och en kursplan som jag får anpassa precis hur jag vill. jag får plugga när jag vill och hur jag vill så länge jag lämnar in mina uppgifter och gör ett mindre prov senast varje söndag. no more lektionstider och läxor, awesome!

min första uppgift innan jag börjar räkna är att skriva ett mail om mig själv till min lärare. eftersom att jag aldrig kommer träffa min lärare, som för övrigt heter Tatiana, så hon kan lära känna mig, utan bara ha kontakt och få hjälp via mail och telefon vill de ändå ha en personlig kontakt med en, hur trevlig är inte det? jag och Tatiana kommer nog att få en bra personlig kontakt, det känner jag på mig.




en svart sol sjöng för alla som va som oss

jag och Dave var ju i Köpenhamn i torsdags och kollade på Thåström när han spelade på Vega. det var underbart bra, som alltid.


svalövs häng

trevligt kökskrök i Svalöv igår kväll. mer fokus på prat och dryck än fotografering.






köpenhamn är bra om man inte vill va med

panikenstågresa med förseningar och väntetider på två timmar gjorde att jag till slut hamnade i Svalöv strax över 23 igårkväll. nu ska jag och Dave strax bege oss till Köpenhamn för att se Thåström, el fantastico!

bild från rockfoto.nu



when there´s lightning, you know you always brings me down

jag har haft en riktigt dålig dag idag, en sådan dag när allt är och blir dåligt utan egentlig anledning. när man vaknar på morgonen och allt är perfekt. perfekt som det är i sängen. perfekt varmt, perfekt mjukt, perfekt sovställning och man är så där perfekt trött, när väckarklockan bara ringer och ringer och man inte ens orkar vända på sig och stänga av den för att livet känns så perfekt. perfekt tills verkligheten hinner i kapp en och man måste gå upp, allt blir kallt och hårt och man måste stressa hela morgonen för att hinna i tid. en sådan dag kan inte bli bra, inte för mig varje fall, för jag blir aldrig riktigt vaken. jag blir istället irriterad på och till allt, för det enda jag tänker på hela denna värdelösa dag är att få vrida tillbaka tiden och ligga i sängen, och bara få sova en timma till.

nu ska jag säga god natt och adjö till denna dag utan värde och bege mig till sängen, och försöka återfå den perfekta sovkänslan som jag vaknade med denna morgon.


well, hot and heavy, pumpkin pie, chocolate candy, jesus christ, ain't nothing please me more than you



lagar mat i sällskap av Edward Sharpe & the Magnetic Zeros.

och sent en lördagkväll

inflyttningsfest på mellangatan. innehållande mumintårta, ofrivillig spanking, frivillig navelshot, snyggbekännelser, ofrivilligt pennkladd på mage, två cyniska hjärtan som blev ett, vinspillande, skoj, och ett inslag av crustpunk.














































fredagkväll



































trevlig kväll hos fia, på brunnen och på amalias.


for the love of fiafuckface




mer från denna brilljanta kvinna (som med största sannolik hatar mig nu) här: http://fiafineass.blogg.se/ puss fia, puss!

smoke some fags and play some pool, pretend you never went to school

nu är jag hemma från denna veckans sista arbetsdag, skönt med långledigt i tre dagar minsann. idag har vi lekt på jobbet, min chef som även är yrkesofficer hade med sig två walkie-talkies. så vi har testat räckvidden, varnat varandra och bara pratat från varsina rum, det var skojskoj.

strax blir det vin, thåström och ett kärt återseende med A.K.


pilates pt 2

är hemma från jkpg och min pilates som var väldigt rolig, dock mycket svårare än vad jag hade trott. halva grejen är att andas på ett speciellt sätt som även det tränar musklerna, medan man gör olika övningar. det var lite svårt att komma in i det på en timma, eftersom det var så mycket olika övningar, men det ska bli sjukt roligt att lära sig med tiden. pepp pepp!

ps. vi rullade inte runt på några bollar som jag trodde, det är tydligen en svårare form av pilates men som vi skulle komma till senare om jag fattade rätt.

pilates

så här kommer jag och fiaf se ut ikväll när vi inleder vår pilates-kurs!


chiavari stol

jag har googlat lite om mina nya vänner i mässing. de är tydligen italienska märkesstolar från 1940/1950-talet, av designen Chiavari. skojskoj! på alla ställen jag har tittat så verkar de även vara svindyra, jag kanske gjorde ett riktigt klipp ikväll?


mässingshysteri?

nu är jag hemkommen från auktionen sen en stund tillbaka. skrivbordet jag var ute efter gick för över 1000 riksdaler, och så speciellt var det verkligen inte.

däremot panikbjöd jag på två stolar i mässing och ett engelskt bord i idegran när auktionsgubben skrek "200 kronor, inga andra bud?" jag tyckte stolarna såg små och tjusiga ut och för 200 spänn var det lätt värt. så precis innan han skulle klubba panikbjöd jag och fick det till slut för 350 kronor.
efter ca. 150 utrop tyckte jag och mamma att det räckte, så vi gick och betalade och hämtade stolarna, bordet fick inte plats i bilen så det får jag hämta i veckan.

hur som helst vet jag inte riktigt vad jag tycker om stolarna, de är supertjusiga på ett fulsnyggt sätt. de är som sagt små och tar inte så mycket plats, och så matchar de min kandelaber och andra ljusstakar i mässing. jag tror att jag älskar dem lite redan.

vad tycker ni? har jag fått mässingshysteri eller är de rätt stiliga?


auktion

om en halvtimme slutar jag jobbet, då ska jag och min mor åka på auktion i jkpg. jag har spanat in ett fint skrivbord som jag vill ha. det jag har nu är egentligen tjusigare, men det är ovalt, vilket är opraktiskt när man ska plugga eller pyssla. så vi får se om jag tar hem detta. tjolahopp sålänge!

finbesök

anna svängde förbi jobbet precis när vi skulle stänga så jag uppmanade henne att hänga med mig hem och umgås lite. jag lagade mat och hon drack te och så tjötade vi massor, mycket trevligt!


dagens goda

idag begav jag mig till banken för att sätta in mina sparbössa-pengar på UNICEFs bankgiro. jag hade ingen aning om hur mycket det var innan, men sen räknade de dem på banken och det var 236 kronor. en piss i missisippi egentligen, men varje fall ett till bidrag till Haiti. för egentligen, om alla männsikor skulle skänka endast en krona så hade det ju blivit extremt mycket pengar.


och inga murar kan stoppa ett regn som faller år efter år


RSS 2.0