tills jag skrålar besatt i änglarnas kör

Kvällens album. För att Uffe alltid låter utmärkt, men kanske något, något, bättre under sommaren.


le musik

Mamma och pappa har lånat mina högtalare, eller rättare sagt; deras högtalare som jag har lånat av dem. Från början av 80-talet är dem, äldre än mig själv, men låter betydligt bättre och är nästan lika snygga också. Nu har jag dock tagit tillbaka dem och ska koppla in dem igen, plug-in är betydligt bättre sätt att koppla med än koppartrådar.


fredagsmat

I fredags när jag kom hem från jobbet hade mamma och pappa kompisar här på mat och tjat. De grillade i vanlig ordning, eftersom att vi grillar varje dag när de har semester, och alltid nöt eller fläskkött samt kryddkorvar är jag vansinnestrött på det. Så jag skulle slänga ihop något till mig och Lina, det blev en pastagryta på en av pastasorterna jag köpte när jag var i Turkiet, tillsammans med kyckling, curry (som jag också köpte i Turkiet, starkare och godare än den svenska om jag får bestämma), vitlök, körsbärstomater, champinjoner, ajvar och grädde.

Lina och jag var helt överens om att det var dröm-mat. Inklusive våra jobbarkompisar som smakade på våra matlådor på lördagen, haha.


världens finaste lill-kille


säg ingeting till mig

Bakfylledag på jobbet idag, efter ca fyra timmars sömn. Men det gör inte så mycket, jag är glad ändå, kvällen igår var supertrevlig och dagen idag har varit bra trots trötthet och baksmälla. Vi är som en liten familj på jobbet, alla med olika personligheter och funktioner, och trots mycket slit och en del småtjafs oss människor emellan så skrattar vi hemskt mycket och det är fint varje fall.

Efter jobbet städade jag och lagade mat, och nu är jag dödstrött. Läggdags minsann.


close the door and leave your key

Vi slog all-time kassarekord på jobbet i fredags, slet som attans men med underbara chefer som vi har fick vi vår belöning i from av mat och kalas ikväll. Imorgon börjar jag 8 och jag kommer inte må som jag förtjänar. Död kommer mitt tillstånd att vara, om inte min resorb slår till som jag sippar på nu. Eller klunkar, så jag får lite sömn okcså.

lunch etc

Jobb 8-22 idag, sen kommer jag vara trött som bara den och försöka orka gå på kalas, Issa och Lisens födelsedagskalas, pepp!

FF

FF, jag saknar dig! Ska vi styra upp lite strapatser snarast?


lugg.gif

Jag kom på att ni säkerligen har cravings efter att se min lugg som frisören ordnade till i fredags, jag lät henne dessutom toppa en rejäl bit av mitt övriga hår. Besöket gick bra till slut, dyrt som attans var det dock!


tejp!

Jo, jag har blivit smått betuttad i tejp a lá photoshop!


jobb idag

Idag anser jag mig själv vara tillräckligt frisk för att kunna jobba igen. Förkylningen jag åkte på har verkligen satt sig, huvudet blir liksom tungt och segt och det känns som att jag får slängar av feber till och från, men men, tar jag det bara lite lugnt så ska det nog gå vägen.

ullared

I morse trodde jag att jag hade blivit frisk igen, supernöjd med min kur igår gick jag upp tidigt för att åka till Ullared. När Hedvig fyllde 8 i juli fick hon en resa dit och av mamma, vilken inkluderade att jag och Lina följde med, så det gjorde vi. Jag fick panik så fort vi kom in på Ge-kås, mängder av folk, saker, vagnar och grejer. Jag kommer aldrig någonsin förstå förtjusningen med det stället, jag föredrar att kunna gå i lugn och ro, utan flera tusen människor och vagnar och plastiga saker, men nåja, smaken är som baken. Dessvärre fick jag feber igen och förkylningen sitter fortfarande i, men jag hoppas på att det är bortblåst tills imorgon igen.

Jag köpte varje fall en lampskärm, filmer, fotoalbum, schampoon och såna grejer. Och så bland det bästa, vi såg Morgan, haha! Hade det inte varit för alla människor och vagnar och paniken hade jag gått fram och pratat med honom, fantastiskt.


imorgon; frisk

Nu har jag varit sjuk sen i fredags och nu får det vara slut på det. Imorgon är jag ledig från jobbet och då tänker jag vara frisk, göra nått kul och sen jobba järnet resten av veckan.

Jag dricker mängder av thé med honung, överdoserar nässpray, planerar att äta mat med massor av vitlök till middagen och så frukt på det. Persikor, c-vitamin och energi. I morgon är jag en frisk tjej.


along with the northern light



Jag har alltid funnit Mando Diao överskattade, men det här är minsann himmlans bra. Jag ska ge dem en ny chans.

för den som vill veta

Så är jag visst Jnytt.ses mest klickade bloggare för tillfället, oh-la-la. Haha!


hedvig, 081210


vit som porslin


sjuk, uttråkad och photoshop

Fortfarande sjuk och en antydan av tristess börjar krypa fram. Jag är trött på att kolla på tv för att jag inte orkar nått annat, trött på att läsa. Trött på att vara trött och sjuk. Jag vill jobba, laga mat, åka på loppisrunda, göra saft och sylt, städa mitt skitiga rum. Vara effektiv.

Som tur är så har jag mitt gamla, trogna, Photoshop (vilket är uppdaterat till CS 5!!) som jag alltid kan leka med och ha kul, känns åtminstone inte lika hjärndött som att bara ligga och glo.


älskade änglagård

Nu har jag samlat mig efter Andra sommaren. Jag har inte sett den på flera, flera år och hade glömt hur rörande den är. Möjligtvis var jag för liten för att ens förstå det sist. Men åh så fin den är, det värker nästan i hjärtat stundvis. Sorgligt och vackert och precis så lagom rörande att man klarar av att snyfta och fälla några tårar för att i nästa scen inte kunna låta bli att skratta igen. Gud, så jag älskar dessa filmer!

 


andra sommaren

Jag fortsätter min sjukdom med Änglagård - Andra sommaren.


turkiet pt. 7; 9/7

Sista dagen i Marmaris spenderade vi vid poolen på hotellet innan det var dags att packa, checka ut och säga hejdå till de nya turkiska vännerna och ta en avslutningsdrink med dem på Albatross. Stressigt och dant, följt av att komma till flygplatsen med sjukt lite pengar och se att planet var nästan fyra timmar försenat.


den bästa sommarfilmen

Jag spenderar min sjuka lördag kväll med att kolla på Änglagård, tidernas bästa svenska film. Varje gång jag var hos min mormor när jag var liten ville jag kolla på Änglagård-filmerna, och det fick jag ju också såklart. Mormor brukade säga till släkten att jag kunde berätta hela första filmen utantill, och det brukade jag göra också. Jag älskade dem, särskilt första filmen, den var bäst och är fortfarande. Allting är så perfekt med den. Alla små detaljer i filmfotot, handlingen, valet av skådespelare, känslan av svensk sommar och trångsynta landsortsbor. Sven Wolter och hans hesa stämma. Komedin i dramat. Se den!



sickness

Feber, snuvig och ont i halsen - fantastiskt roligt tillstånd att spendera helgen i.




turkiet pt. 6; 8/7

Sista natten med nya gänget, så att säga. Jag och Nina gick till våran favorit restuarant av de vi ätit på under veckan och åt fantastiskt god mat igen. Sen gick vi till Albatross och spenderade resten av natten där innan det var dags att gå hem och sova.

turkisk skandal med lyxig drinkpinne

moi och Ronaldo, haha

och Hakaan



vi förklarade för Hakan vad hans namn betydde på svenska, och fann det hemskt roligt. han själv fattade inte så mycket



Nina och Mehmet haha




snabbe abbe.gif


Vi har grillkväll hemma hos oss med min br...

dsc00098 (MMS)

Vi har grillkväll hemma hos oss med min bror och brorsbarnen. Hedvig, Svea och jag har målat. Svea målade vad hon kallar en bläckfisk, jag och Lina skulle nog kalla det något annat..


domedagen

Jag kom precis hem från jobbet och nu sitter jag ute med datorn och väntar på att det ska regna över. Jag älskar regn på sommaren, inte varje dag givetvis och inte när man är ute, men när man har tak över huvudet och ett glas rött i handen så är det vansinnesmysigt att sitta ute och bara titta på det.

Hur som helst så ringde jag frisören innan idag, och jag har nu en tid kl 12 imorgon. Hon lovade att de skulle vara snälla och att de inte skulle klippa för mycket, dock är det ju precis det som de alltid säger, och så klipper de för mycket ändå och skyller på att det var för att håret var slitet. Nåja, vi får se hur det går, om jag kommer vara tvungen att klå frissan eller inte.

förhoppningsvis kommer panik-luggen att se lite tjusigare ut imorgon kväll



oj då..

Fem minuter innan jag skulle cykla till jobbet idag fick jag ett ryck och tänkte klippa lugg. Med frisörskräck i bagaget och självförtroendet som vanligt i topp tog jag närmsta sax och klippte. Jag tänkte mig att det skulle bli helt fantastiskt snyggt, det blev det inte. Det blev ett rakt men ojämnt klipp, antagligen så som det brukar bli när man klipper hår rakt av. Jag satte upp håret i en tofs och min lugg påminde om Jonathan och Skorpans frillor. Bröderna Lejonhjärta, hej kom och hjälp mig! Så jag tänkte att jag klipper lite snett för att ordna till det, det blev två hack, som två trappsteg till lugg. Man ser inte på bilden, men jag kan lova att det såg rätt roligt ut, och som de skrattade åt mig när jag kom till jobbet.

Jag tror att jag får ta och övervinna min frisörskräck och slå en signal till salongen imorgon. Nu blir det sömn hemskt snart, imorgon är det morgonpass som gäller på jobbet.


jobb-pepp!

Nu är jag inne i jobbsvängen igen, butiken är fylld av turister hela dagarna och allt flyter på. För tillfället har jag lunch men ska strax börja jobba igen, det är dags att börja med schemat inför hösten redan nu. Tiden går fort.

Jag råkade göra en impulsiv tabbe idag innan jag cyklade till jobbet i förmiddags, ni får se sen.


jag fick en fantastiskt fin väckning idag på morgonen


turkiet pt. 6; 7/7

en av de snälla poolkillarna

gullelocki

en mörkhyad kvinna och en vit man i bakgrunden


there´s a flower in my garden, it blooms like you my love






tillbaka till jobbet

Jahopp, då var mina två semesterveckor över. Två fantastiska veckor.
Idag har jag jobbat igen, 13.00-21.30 + en timmas övertid. För två och en halv vecka sedan, när jag gick på semester på midsommar var det lugnt i butiken, nu kryllar det av turister. Det är svettigt och varmt och man står eller springer runt non-stop, blöt som en hund med svullna ömmande fötter. Blir smått yr av den kvava luften och doften av socker. Det var hemskt skoj att träffa alla jobbarkompisar igen, mindre kul med själva jobbandet. Dagen har gått extremt långsamt idag, men man vänjer sig, som tur är, om några dagar är jag peppad till max. Då kommer tiden rusa genom dagarna, jag kommer vara pigg och glad, vant mig vid värmen och mina fötter vid träskorna igen. Ja, så blir det!

turkiet pt. 5; 6/7

Tisdag i Turkiet. Sol och bad. 30 min kvällsstrandpromenerande till hamnen. Åt jättegod turkisk mat. Skulle betala och insåg att jag tappat mitt VISA-kort. Kunde inte betala och fick panik över förlusten. Restuarantägaren ville skjutsa oss till hotellet på moped för att få sina pengar. Kom ut på "bar-street", blev omringad av fem äckliga, juckande, killar. Vägrade åka moppe och gick i panik. Letade efter kortet på rummet, hittade det inte. Tackade gudarna för internetbank och upptäckten att inga pengar blivit stulna. Förde över alltet till Nina med annan bank varpå vi var totalpank i tolvtimmar. Lovade med heder och samvete att betala notan dagen därpå. Gick till Albatross, kritade en "fish bowl". Blev glad igen. Och full.

klassiskt turkiskt pitabröd som man fick in innan maten på alla ställen

turkisk "casserole", himmelskt gott!

nina och ett barns gröna laserpekare

fish bowl

Murat

Nina och en kärlekslapp hon fick av mannen på bilden ovanför

glada tjejer igen

abbaaa

Ronaldo

vi och världens snällaste Burak


Jag och Nina ligger och suger åt oss av de...

dsc00088 (MMS)

Jag och Nina ligger och suger åt oss av den sista solen och dricker våra sista paraplydrinkar, hotellpersonalen här är så serviceinriktade och ompysslande så man nästan känner sig handikappad! Om några timmar ska vi ta bussen till flygplatsen och kl tre i natt är vi hemma igen, sjukt tråkigt att åka här i från och att lämna nyfunna vänner, men å andra sidan blir det kul att träffa alla gamla vänner på Bobo och Linas bröllopsfest imorgon! So long!


turkiet pt 4; 5/7

Dagarna här flyger iväg och imorgon flyger vi hem. Det känns som att tiden har gått paniksnabbt, men samtidigt som att vi har varit här hur länge som helst.

För några dagar sedan åt vi middag på en brygga i havet, lyxigt och dyrt. Tyvärr var min mat, Lamm med rödvinssås och grejer kall och allt annat än god, men jag skickade tillbaka det och fick ny och krävde att de skulle bjuda på vinet vi drack, och som var bland det godaste jag har druckit, och det gjorde de. Efter middagen gick vi strandpromenaden mot Albatross och stannade upp för att titta på en hel massa folk som stod på stolar och dansade med servetter till någon slags show på en bar, det såg helt vansinnigt ut så vi gick in, beställde dricka och satt mest och stirrade. Och vansinne var det var det också, turkar som panikvisslade i visselpipor, tjejer som visade röven och taskiga Michael J imitationer. Semestersskandaler alá Storbrittanien och Holland kan man kalla det.

 

hotellrummet, Turkiet möter Dalarna-känslan

vansinnesbaren

Hakan och Rexiplutti!

burak!

burak och murat, haha!


I turkiet kan man få 3-4 liter drink i en ...

dsc00093 (MMS)

I turkiet kan man få 3-4 liter drink i en fiskskål, mitt och Ninas självklara val!


turkiet pt.3; 4/7

Vår Turkiet-semester är fortfarande fantastisk. Vi har blivit kompisar med bartender-crewet på 60-70tals klubben Albatross, och de är alla jätteroliga. Trevligt att få väck lite fördommar om att alla turkar bara är slemmiga och jobbiga, så gott som alla av våra nya kompisar är bara trevliga och roliga. Dessutom har en av dem världens sötaste lilla hundvalp som vi har fått som kompis också, eller ja, mest jag, Nina finner det inte riktigt lika underhållande när han är med. Möjligtvis för att jag släpper tid och rum, rättare sagt så släpper jag Nina och drinkar för att bli helt upptagen av att gulla med Rex, som han heter.
Hur som helst, i förrgår var vi och åt helt fantastisk mat innan vi gick till klubben, jag käkade Kyckling i vitvin och vitlökssås, tillsammans med ris, bakad potatis och massa olika grönsaker medan Nina tog pasta med lax och grejer.

vin-häng på vår balkong

den jättegoda maten

kvällskaffe vid poolen

söt hotellbar!

världens sötaste lilla gulleplutt!

en av våra nya kompisar, tiger

gulligulle!!1


turkiet pt. 2; 3/7

I förrgår hade vi vår första utekväll här i Marmaris som råkade bli lite sen vid halv ett turkisk tid tänkte vi gå ut och käka middag men då var det bara fish n chips-ställen som hade öppet, så det fick det bli. Det är helt sjukt mycket britter här, på tal om fish n chips. Hur som helst, varken jag eller Nina hade käkat det innan, men det var gott minsann. Efter middagen letade vi efter en schysst bar att hänga på, vilket vi fann, Albatross, en klubb som spelade 60-70tals musik och gjorde vansinnes goda drinkar.  


turkiet pt. 1; 2/7

Jag och Nina har haft ett underbart dygn i Marmaris efter några små missöden så som att bli uppropade på Landvetter för att vi höll på att missa flyget, råkade ta fel resväska från bandet på flygplatsen här och en galen turk som sprang på oss på klubben där vi spenderat natten och som informerade oss om att han skulle döda om någon kille skulle röra vid mig. Men vi löser allt, vi hann med flyget, vi bytte tillbaka väskan idag. Och vi fick den galna turken utslängd.

Innan kvällens bravader har vi solat och badat, ätit god mat och sovit i mängder. Livet är underbart i Marmaris!

 



frukost i jkpg igår innan buss mot gbg








frukost i Marmaris



frukostvy, inte helt fel minsann!

HEJ MARMARIS!

Jag och Nina fick ett infall igår och bokade en sista minuten till Marmaris, Turkiet. Massa hets och stress, passletande, hotellbokande och packande men nu sitter vi och varvar ner på resecentrum i Jkpg. Om knappt en och en halvtimma sitter vi på kära Bus4you som tar oss till Gbg, därefter blir det flygbuss till Landvetter där vi ska fixa provisoriskt pass till Nina, och sen bär det av. Så nu är det alltså slut på våran låtsas-vara-utomlands-lek med sola hela dagarna och Ribbagården på kvällarna.



slut på "låtsas-vara-på-utomlandssemester" på ribbagården


i solen med ninalocki


jack, anno 1976

Den här gamla klassikern från -76, baserad på Ulf Lundells roman med samma namn, ska jag kolla på nu innan det är läggdags. Sena nätter utan stress över att man måste sova för man ska upp och jobba är bland det bästa med att ha semester minsann.


älgkalvspasta med kantareller & soltorkade tomater

Jag var extremt sugen på en mustig gryta a lá hösten med älgkött och kantareller idag. Men istället för en typisk höstgryta med potatis och grejer till, så gjorde jag en pastasås med spaghetti och soltorkade tomater istället, på så vis känns det mer somrigt. När jag "komponerar" ihop rätter så tänker jag aldrig på exakt hur mycket jag tar av allt, så i receptet nedan är det bara ungefärligt!


RSS 2.0