ny bloggdesign

Jag har varit jättetrött på min gamla bloggdesign hur länge som helst nu. Under några kvällar efter jobbet förra veckan börjande jag leka ihop en ny header i photoshop. Idag gjorde jag klart den, la till kategoriflikar, bytte namn och lite grejer. Jag tycker att det ser mycket bättre ut nu än innan, vad tycker ni kära vänner och läsare?


lax&räkmacka med nina

Jag och min kära vän, och granne, Nina har firat semester i måndags och tisdags. Börjat dagen med gemensam frukost, solat fram tills klockan tre, lagat lunch och gått ut på kvällen och druckit några glas vin på vårat nya smultronställe Ribbagården. Fantastiskt underbara dagar! Tyvärr är det bara jag som har semester egentligen, så Nina jobbar idag men är förhoppningsvis ledig imorgon igen.

Igår kväll begav vi oss till Grännaberget och åt lax&räkmackor, vansinnesgott!


ett dygn i tranås

 

 


midsommarafton

Jag Danne, Lina, Nisse, Gustav och Kim tog förmiddagsfärjan till Visingsö, hyrde tandemcyklar och blev ett tandemgäng, hittade en vansinnesvacker vik där vi spenderade eftermiddagen med öl, vin, blommor, fotbad och grillande. Sen mötte vi upp Nina, Abbe och Viktor, cyklade runt och sedan festade vi tillbaka till fastland med dans, mer blommor och mer dricka. Fantastiskt bra midsommar minsann!


midsommar

Glad midsommarafton, om ett tag sticker jag och vänner till Visingsö för att cykla runt i ett tandem-gäng, dricka öl, kalasa och härja loss. Midsommarpeppet är maxat!


ett stycke fin-mongo

 


SEMESTEEER!

Idag gick jag på semester, två och en halv vecka utan 1800-talskläder, randigt godis och turister att serva, el fantastico! Detta firades med öl i sällskap av Danne och Abbe, inklusive planerande inför imorgon. Midsommarpepp och semesterpepp, dessutom är det första gången på länge midsommar med sol och fint väder, jag tror vi måste lyssna in oss på den här:


aj!

Mina ben mår fortfarande dåligt idag, men men, jag biter ihop och ska cykla iväg till jobbet nu. Jag har en känsla av att det kommer göra helvetesont. Här kommer lite bilder från igår, på vad som orsakade min ofantliga träningsvärk.

28 meter upp i luften!


firmafest

Igår hade vi utbildningsdag och kick-off på jobbet, hemskt skojigt. Vi åkte på guidad tur i Örserum, hade massa aktiviteter och middag på Syllerstorpett och framåt natten så var det dans och kalas på PP.
Dagens baksmälla satte sig inte i huvudet utan i låren, en av aktiviteterna på Syllerstorpet var nämligen att klättra 28 meter upp i luften på en brandbils-stege, och dessutom på tid. Med andra ord så kan jag knappt gå idag, jag kan inte förklara med ord hur vansinnes ont det känns att röra på sig idag, men det ser ut som att jag har bajsat på mig när jag försöker gå.
En annan aktivitet var att klättra upp i en lyktstolpe av trä så mina knän är också rätt risiga idag. Men det gör inte så mycket, jag tycker mest det ger en go sommarkänsla a lá när man var liten och hade ständiga skrapsår på sina små knän, särskilt mycket sommarkänsla eftersom att jag har varit ledig idag och legat ute i solen och läst, halvsovit och solat mest hela dagen. Bilder från igår kommer en annan dag för nu måste jag sova så jag orkar röra mig till jobbet imorgon.


som asfaltbarn blir man galen, om man är borta mer än en timme från stan


god bless mother nature

Jag försöker bli lite mindre sur nu och glädjer mig åt tanken på att den som vann min fina burk antagligen inte går och lägger sig och det sista den ser är Sveriges vackraste solnedgång över Vättern. För solnedgångarna och utsikten som jag så gott som dagligen skäms bort med finns det faktiskt inga materiella ting i denna värld som skulle kunna vara bättre än. Positivt tänkande, check.


helvetesjävulskaskit

För tillfället hatar jag mig själv djupt och bittert. Jag jobbade över till sena kvällen och glömde därav att kamma hem denna gudomliga plåtburk från år 1953 på Tradera. Åh, så sur jag är, jag blev kär i den vid första ögonblicket och hade planerat att buda hem den sen jag såg den för första gången för en vecka sedan. Saken hade varit mindre för jävlig om auktionen slutade på några hundra riksdaler, men icke, ynka 40 pix gick den för! Min förkärlek till gamla, vackra, plåtburkar må vara en aning åt det besatta hållet ibland, men farao så sur jag är nu..

kolla bara på den gamla skönheten, som kunde varit min nu..


when the working day is done, oh,girls, they wanna have fun

locki lockiii på dig, Nina-fina!


hedvig 8 år

Idag fyllde en av mina skruttar år. Hedvig fyllde 8, jag kan inte förstå att hon börjar bli så stor. Jag tycker inte det var längesedan jag höll henne på BB för första gången, och grät av lycka för det lilla livet. Eller okej, det känns visst längesedan, men ändå, hon växer alldeles för fort. Kalaset idag var jättemysigt, vi fikade, hoppade studsmatta och njöt av svensk sommar, soligt men kallt, klassiskt.




studentens lyckliga dagar

idag har jag slappat med Dave mest hela dagen, sen kom tiden ikapp mig och jag insåg att jag var tvungen att fixa massor och hjälpa mor och far inför lillasyster Linas student imorgon. handla, städa, pyssla och fixa, min huvuduppgift har varit att ordna skylten, och den blev till slut vansinnessöt. ni får se imorgon, ifall att min syster skulle få för sig att snoka här. alla dessa förberedelser, Lina som tok-festar, och blå-gula prylar överallt får mig att känna sådan nostalgi. nu är det två år sedan jag och mina fantastiska brudar i klassen tog studenten, en av de bästa dagarna i hela mitt liv. det pirrar fortfarande i min mage när jag tänker på allt. tiden går fort.

champagnefrukost

mp3c

bästa brudarna

fönsterhäng innan utspringet

utspring

pappsen med min skylt

lill-hedvig hade gjort en egen skylt

flaket

full och glad efter flaket med vodkapistolen jag fått av anna


abbiiiiie är hemma

jag glömde att berätta en viktig sak under min bloggtorka ute i solen, Abbe kom hem i söndags! vilket givetvis firades med kalas, välkommen hem från sydafrikat, Abbiiiieee!

 



vackra, svenska sommar!

jag har haft lite bloggtorka i det fina vädret. i söndags var jag, Dave, Victor, Matilda och Viktor ute vid Landsjön i Victors sommarstuga. killarna var ute till sjöss och fiskade och jag och Matilda stannade vid stugan, pratade massor, plockade blommor och råkade dricka lite väl mycket vin vilket resulterade i att vi var kalaspackade när killarna kom tillbaka till fastland. hur som helst var det underbart idylliskt och sjukt trevligt.


soool!!!1

efter över 50 timmar på jobbet denna veckan är det även min tur att få lite sol mitt på dagen. jag drog upp Dave, som kom hem igår, ur sängen vid ett idag och sen har vi legat och solat ute i trädgården, sjukt skönt!

nu ska jag börja göra mig i ordning för Jojos 20-årsmaskerad med filmtema, jag och Erik tänkte teama ihop oss och vara Danny och Sandy i Grease, men idag bestämde vi oss för att skita i det. jag har en bättre plan nu! ni får se imorgon.

RSS 2.0