mangosalsa

På min födelsedag hade vi, som bekant, grillfest på gården. Jag gjorde bland annat en mangosalsa att ha till det grillade, mangosalsan blev mycket uppskattad så här kommer receptet:
Det här är Sandras halvätna mat, och den enda bilden jag har på mangosalsan, hehe...
Till 8-10 pers.
2 st stora mangos
2 st stora tomater
1 st rödlök
1 st lime, skalet och saften
1 st chili
2 st msk olivolja
2 st tsk strösocker
Salt & Peppar
1. Skala mangon och rödlöken. Skär mangon i små bitar och finhacka rödlöken, lägg i en stor skål eller liknande. Skölj tomaterna i vatten, dela och gröp ur, skär sedan dem i små bitar. Lägg i skålen med mango och rödlök och blanda om.
2. Skölj limen och riv skalet fint, lägg ned i mangoblandningen. Dela limen och pressa ur saften ner i mangoblandningen.
3. Skölj chilin, dela och ta bort kärnorna, finhacka den. Smaka av styrkan på chilin och avgör sedan själv hur mycket du vill ha i.
4. Häll ned olivoljan och blanda om, rör sedan ned strösockret. Smaka av med salt och peppar.
5. Låt stå ca. 2 timmar i rumstemp så allt får dra åt sig smak.
6. Servera och ät!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback