sirapskakor

Jag valde att baka sirapskakor, även kallade kolakakor, igår innan jobbet. Sirapskakor är fantastiskt gott till thé och de är väldigt lätta att baka, testa vetja!
Ingredienser, ca. 50 små kakor
200g smör
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
Gör så här:

1. Lägg fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Vispa smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda igen till en jämn smet med elvispen.

3. Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir till små klumpar, tryck sedan ihop degen till en stor klump med fingrarna.

4. Ta upp degen på bänken och knåda den lite så den blir en jämn och fin deg. Dela den i fyra delar.

5. Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar mednågra centimeters mellanrum eftersom att längderna flyter ut vid gräddningen.

6. Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

7. Låt svalna 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt på ett galler med en bakhandduk över.

8. Lägg sedan kakorna i burkar med tätslutande lock. Klart!


underbart


bakar istället!

Jag kom ner till jobbet men gick hem lika snabbt, jag hade visst sett fel på schemat och börjar inte förens kl 18 ikväll, så nu ska jag baka lite småkakor istället.

tisdag

Idag har jag skypeat med världens bästa Sandra, för er som inte vet så flyttade min granne och kära vän Sandra i kollektivet till Stockholm några dagar innan vi flyttade in i lägenheten. Vi båda led av svår separationsångest i och med det här, men idag har vi skypeat och det börjar kännas lite bättre. Sandra har det bra och jag har det bra och med dagens teknik känns avståndet inte lika påtagligt. Efter pratstunden med Sandra pysslade jag lite med mitt projekt till köket, åt lite mat och nu är det alldeles snart dags att gå till jobbet. Det känns konstigt att gå till jobbet, jag vill typ inte göra något annat än att vara i lägenheten och pyssla och greja, men men, sånt är livet.
Sandra!
Pyssel-projekt
Långkoks-köttfärssås som jag och Dave lagade i söndagskväll

åh, älskade kök!

Vårat kök är som en dröm! Alla vitvaror är fantastiska (förutom kyl och frys som är för litet), spisen (induktionshällen) blir snabb på nolltid, och vi slutar inte att imponeras av det. Diskbänken har en inmonterad pump för diskmedel och diskmaskinen har ett program som diskar och sedan även torkar disken! Vi är minst sagt imponerade av allt det "flashiga". Bänkytan är fantastisk, man skulle kunna ha ett helt fotbollslag att laga mat på bänkarna, och skåpen, vi som har klämt ihop mat i en bokhylla och stekpannor och formar i en låda under sängen har helt plötsligt massa hyllplan över i skåpen. Och så utsikten, det är så härligt att äta och titta ut över himmel och kastanjeträd! Och så till prylarna, tack så hemskt mycket alla ni som har uppfyllt mina önskningar om köksprylar alla födelsedagar och jular, de är så bra, allting! Åh, jag vet inte vad jag ska säga, jag älskar det här köket och allt med och i det, jag är så tacksam.


Här är det lilla klaffbordet som jag hittade på nätet.
Diskbänken med integrerad diskmedelspump!
Min loppis-våg får agera fat åt all lök!
Vi har en kokboks-hållare på väggen!
Det lilla skåpet utan luckor har vi thé och dess tillbehör i. Lina, kom hit nu och hjälp mig att dricka!
Utsikten!
Mina kokböcker har flyttat ut från sovrum och hem till ett kök!
Vi fick en Physalis-växt av Mia i inflyttningspresent.
Och slutligen, två tomma burkar så väntar på att fyllas med nybakta kakor.

första frukosten

Igår åt vi första frukosten i lägenheten, och ni anar inte hur mycket vi njöt av att sitta själva i lugn och ro vid ett köksbord med uppdukad frukost, med natur som utsikt, musik i bakgrunden och bara prata, få vara och få äta i lugn och ro i vårat alldeles egna kök.

inflyttningen

Inflyttningen i lägenheten gick så bra som det bara kan gå. Daves mamma och särbo kom upp i lördags med ytterligare grejer från Gränna, så som alla köksgrejer jag önskat mig och fått i julklapp och födelsedagspresent genom åren, men som jag inte velat använda i kollektivet. Vi fick hjälp av våra starka killkompisar att flytta alla möbler från det lilla rummet i kollektivet. Framåt kvällen gick vi ut och åt italienskt, sen åkte jag och Mia, Daves mamma, och hämtade ett litet klaffbord till köket som jag hittat på Norges motsvarighet till Blocket.se. Därefter fikade vi lite och sedan åkte Mia och Roffe hem till Strömstad och jag och Dave började packa upp alla saker över ett glas rött och höll på till långt in på natten!
Äntligen får jag användning av alla tallrikar, assietter, koppar och bestick som jag samlat på mig på auktioner och loppisar genom åren.
Första måltiden i lägenheten blev, helt olikt oss, nudlar, men det funkade bra som ett snabbt alternativ i ett trångt kök!

flyttat!

Nu har vi flyttat och har packat och kommit i ordning med så gott som allt. Dessvärre får vi inte internet förens om ett tag, men jag ska försöka snika internet hos någon annan så ni får se lite bilder. Hur som helst, så ÄLSKAR jag vår lägenhet, vi hörs snart.

arbetsveckan är avslutad

Jag avslutade denna jobb-vecka på topp kan man säga. Vi hade inte så mycket att göra idag heller så vi gick loss på dessertbuffén, eller Kristian åtminstone. Jag åt 6 stycken macarons, en av varje smak. Kristian åt, helt seriöst, 20-30 stycken. Jag mådde illa efteråt, så ni kan ju tänka er hur han mådde, haha!
Sandra, den här bilden tillägnar jag dig. Oslo straffar dig med tidernas bästa dessert-buffé bara för att du lämnade oss!
Macarons!

björnbärspannacotta-cheesecake

Björnbärspanacotta-cheesecaken jag gjorde till efterrätt på lördagens kräftskiva blev mycket uppskattad utav alla. Jag själv tyckte också att den var fantastiskt god, en av de godaste desserterna jag gjort, så jag kan verkligen rekommendera er att baka den själva. Har man inga björnbär går det bra att byta ut dem mot andra bär, tex. blåbär eller hallon!
Ingredienser 8-10 pers.
12 digestivekex
75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g färska björnbär (har du bara frusna så går tinade går också bra)
200 g philadelphiaost
Gör så här:

Mixa kex och smör i matberedare (har du ingen matberedare så krossa kexen fint för hand med t.ex. en mortel och blanda med smöret i en bunke) och tryck sen ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar botten. Låt stå kallt medan pannacottan görs.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Rör gärna med en visp under tiden.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur vattnet, och rör ner dem i grädden, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt blandningen svalna lite.

Mixa björnbären med mixerstav eller i matberedare till en puré. Sila i en finmaskig sil för att undvika de små kärnorna. Rör ner färskosten och bärpurén i grädden, vispa till en slät kräm och häll den i formen.

Låt stå i kylskåpet i minst 3 timmar, servera!

packar och packar

Jag glömmer alltid hur mycket kläder och prylar jag faktiskt har tills det är dags att packa ihop dem. Nu packar och packar jag som bara den, sen ska Rota och Maurius, våra grannar från Litauen köra bort ett lass till lägenheten. Marius har en arbetsbil och erbjöd sig att köra lite så jag slapp springa fram och tillbaka, och då tackar man ju inte nej. Så snällt av dem!

kräftskiva nummer 2 i gränna

På lördagskvällen skulle vi ha kräftskiva igen, fast bara för familjen. Innan dess bakade jag en björnbärspannacotta-cheesecake, umgicks med Hedvig och var på loppis. Efter den mysiga kräftskivan gick vi ut en sväng fast då glömde jag att fota.
Startade dagen ute i solen med mammas björnbärspaj och vaniljsås!
Hedvig var också med
Sen datanördade vi lite innan jag bakade.
Efter bakandet var vi på loppis och när vi kom tillbaka var det dags att lägga upp kräftorna, det här är den största kräftan jag sett i hela mitt liv.
På lördags-skivan åt vi Vätter-kräftor
Lilla Harry var taggad på att äta kräftor!
Sen mumsade vi oss alla goda kräftor, hade lek-paus i trädgården och sen fikade vi med kaffe och min björnbärspannacotta-cheesecake!
Svea tyckte den såg lockande ut!
Hejdå!

på jobbet idag

Idag på jobbet hade vi inte så mycket att göra för en stund så Kristian gjorde fina och goda, alkoholfria, drinkar åt oss.

betong-problem

Jag har ett stort problem, alla väggar i vår lägenhet är av betong! Hur kan jag sätta upp tavlor på bästa sätt? Snälla någon, hjälp! Pappa, hur gör man?

några av sommarens loppisfynd

En finfin gammal burk med porträtt av Oscar II med familj, som jag letat efter jättelänge!
6 stycken söta, små, kaffekoppar
Lite assietter
Och lite LP-skivor

kräftskiva nummer 1 i gränna

Efter att vi varit i Strömstad åkte vi hem till Gränna där det vankandes kräftskiva både fredag och lördag. På fredagskvällen hade vi kräftskiva med släkten på Höjden hos mormor, vilket var jättemysigt! På lördagskvällen kom Frida och syskonbarnen hem till oss för kräftskiva nummer två, som också var jättemysig. Här kommer bilder från fredagen.
När vi kom till Gränna var det fantastisk solnedgång i vanlig ordning
Förmiddagen där på var det fint väder och Assar låg och solade på balkongen
Lilla älsklingsskrutten!
Pappa skulle koka kräftor
Mamma hade plockat björnbär som jag skulle göra en efterrätt av
Assar-bubbla och jag strosade runt i trädgården
Assar tycker om att pussas, särskilt på människor som inte sett sol på hundra år...
Sen var det dags för första kräftskivan med kräftor från Bunn

lägenheten

Nu har vi fått dem, nycklarna till vår egna lägenhet! Allt har gått så snabbt och jag kan inte riktigt förstå vad som händer, men en sak kan jag konstatera, och det är att jag och Dave gjorde helt rätt i att ta lägenheten utan att ha sett den! Den är så fin! Det var dock lite små hål i väggarna i sov/vardagsrummet, men det täcks ju lätt med tavlor. Köket är, kanske inte helt oväntat, redan mitt favoritrum, det är helt nyrenoverat och verkligen jätte fräscht, och rent förvaringsmässigt så är köket en dröm! Hallen är också en dröm när det kommer till förvaring. Jag är helt överväldigad. Till på köpet så är hela taket på huset en stor terass som alla får nyttja, och utsikten där var fantastisk. Vi ser hela Oslo, åt alla håll. Vår hyresvärd var dessutom jättetrevlig och rolig, och skojade mycket och jag tror att han kände sig trygg med att hyra ut sin fina lägenhet till oss. Här kommer bilder, kommentera gärna och skriv vad ni tycker!
Vårt nya "hood", 300 meter öster om där vi bor nu!
Här är vår lilla port på Westye Egebergs gate 2B
Hallen sedd från köket
Förvaring för skor, jackor, mössor och alla tänkbara utekläder. Och en liten bänk att knyta skorna på också!
Till höger om hallförvaringen är dessa mega spegeldörrar med garderob bakom.
Och till höger om spegeldörrarna kommer man in i vardagsrummet
Vardagsrummet
Sovalkoven
Och går man ut från vardagsrummet till hallen igen så har man det lilla, nyrenoverade, badrummet till vänster
Med tillhörande handduksvärmare!
Och backar man ut från toan så finner man det fina, också nyrenoverade, köket till vänster om sig.
Och här ser ni världens lyckligaste svensk i Norge!

fjärilar i magen

Jag har precis vaknat och hela min mage är fylld av fjärilar. Jag har ett konstant pirr i magen, ett nervöst pirr, men ändå skönt. Om några timmar ska jag och Dave möta upp vår nya hyresvärd på banken och fixa ett depositionskonto, sedan ska vi gå upp till lägenheten och få en liten visning, sedan får vi nycklarna och lägenheten är där med vår. Jag finner inte riktigt några ord för tillfället, jag är mest så pirrig och förväntasfull.

kantarellpaj

Sist jag var ute i skogen plockade vi massor av kantareller, flera kilo hittade vi, så av delar av det gjorde jag en kantarellpaj. Enkel att göra och mycket god att äta!
Hitta
Plocka
Rensa
Laga och äta!
Ingredienser 4 pers.
Pajskalet:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllningen:
Drygt 1 liter rensade kantareller, skär stora kantareller i bitar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 dl hackad gräslök
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
2-3 dl riven ost (västerbotten, grevé eller liknande)
Salt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Pajskal: Blanda smör och mjöl förhand eller i matberedare till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arberta ihop till en deg.
Låt vila i kylskåp ungefär en timme.
Fylling: Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk smör.
Stek kantarellerna tills de fått fin förg och nästan all vätska förvunnit ur pannan.
Pudra över vetemjölet, rör ut mjölet en aning så det inte blir klumpigt, tillsätt sedan mjölk och grädde.
Låt småkoka till en krämig stuvning, vispa lite undertiden så stuvningen inte bränns fast i botten.
Tillsätt hälften av gräslöken och smaka av med kryddorna.
Färdigställande: Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram pajdegen och kavla/tryck ut den i en pajform. Picka hål i botten med en gaffel eller liknade.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Häll i fyllningen i pajskalet och strö över osten.
Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och strö över resten av gräslöken. Klart!
Pajskal: Blanda smör och mjöl förhand eller i matberedare till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arberta ihop till en deg.
Låt vila i kylskåp ungefär en timme.
Fylling: Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk smör.
Stek kantarellerna tills de fått fin förg och nästan all vätska förvunnit ur pannan.
Pudra över vetemjölet, rör ut mjölet en aning så det inte blir klumpigt, tillsätt sedan mjölk och grädde.
Låt småkoka till en krämig stuvning, vispa lite undertiden så stuvningen inte bränns fast i botten.
Tillsätt hälften av gräslöken och smaka av med kryddorna.
Färdigställande: Sätt ugnen på 225 grader.
Ta fram pajdegen och kavla/tryck ut den i en pajform. Picka hål i botten med en gaffel eller liknade.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Häll i fyllningen i pajskalet och strö över osten.
Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter.
Låt pajen svalna lite och strö över resten av gräslöken. Klart!

semester i strömstad

Nu är som bekant min och Daves semester slut, och jag har återigen tid att blogga. De första av våra semesterdagar spenderade vi i Strömstad. Vi åkte båt, fick motorstopp med båten, lagade god mat från havet, drack vin, hade räkafton och pratade och gosade oss framför öppna spisen. Vi hade det allmänt lugnt och bra helt enkelt.
Vi kom fram på förmiddagen, strosade runt i Strömstad och köpte färsk fisk och andra saltvattens-djur. Sedan åkte vi till Öddö, där Daves sommarhus är, packade nya väskor och åkte ut med båten.
Jag slappade i solen med Dave fixade bensin och sånt till båten.
Sedan var det dags att gå ner till det salta vattnet.
Viktor var också med.
Båtmotorn krånglade länge men till slut fick Dave igång den på något vis.
Vi åkte runt bland olika öar för att hitta någon bra att hänga på.
Mitt i allt la motorn av. Vi hade inga årklykor så killarna fick paddla in till första bästa ö.
Vi slappade och drack lite öl.
På ön fanns det mycket måsar, och ute på vattnet såg vi en säl!!
Sedan försökte Dave få igång motorn igen, men utan framgång.
Så Dave och Viktor fick paddla igen.
Sedan kom Mia och Roffe och vi blev bogserade in till land igen.
Vi kom hem till huset och Dave började filéa vår färska rödspätta.
Dave försökta locka på Grayham med hjälp av rödspättan.
Dave fixade iordning vår färska krabba som vi mumsade på medan vi väntade på att grillen skulle bli klar.
Gottgottgott!
Vi rullade ihop rödspätte-filéerna, la dem i en foliebytta tillsammans med dill, gullök och vitt vin och la på grillen. Vi fick potatis som Roffe odlat och kokade med dill, gjorde en kall romsås och en god sallad.
Sedan drack vi vin och mös vid brasan, vilket vi gjorde varje kväll.
<3

22/8

På fredagen den 22 juli var jag och mamma inne i Jkpg och shoppade lite, sedan mötte vi upp våra vänner Anki och Julia för att fika. Precis när vi har köpt fikat och gått ut och satt oss på uteserveringen så ringer min telefon. Det är Jönköpings posten som ringer och frågar om det är Lovisa Ljung, ja svarar jag, de säger att de blivit tipsade av min gamla, fina, klasskompis Emma om att jag bor i Oslo, och frågar om det stämmer. Ja säger jag igen. De säger att det har varit en större explosion där och undrar om jag kan rapportera något om läget, jag fattar inte riktigt vad han menar, tror att det är någon mindre gasläcka eller liknande någonstans. Jag säger att jag inte har en aning för att jag befinner mig i Jönköping för tillfället, jag tipsar om våra vänner Matilda och Viktor och avslutar sen samtalet. Jag måste ju få veta vad som har hänt och att Dave är okej. Efter bara någon minut ringer Dave, han vet inte riktigt vad som hänt heller ännu. Jag glädjs åt att han varje fall är okej, och våra vänner likaså. Sen fikar jag, skrattar och pratar. Jag kommer hem, går in på nätet för att se vad som egentligen skett i mitt kära Oslo. Jag läser att en man skjuter ungdommar på ett läger på en ö. Jag ser bilder på ett hus som är bombat, regeringsbyggnaden, några hundrameter från där vi bor. Jag förstår inte riktigt vad som skett. När jag vaknar nästa dag läser jag att 81 människor befaras vara döda på Utöya och i bombningen vid regeringsbyggnaden, en sjuk man verkar ha begått båda dåden. Det hela är så sjukt att det inte vill sätta sig i mitt huvud.
Nu är det en månad sedan det ofattbara hände. Det är fortfarande så fruktansvärt sjukt, och det vill fortfarande inte riktigt sätta sig i huvudet. Det var ett dystert Oslo att komma tillbaka till då, det var innan människor gick ihop. Innan alla offer hedrats på ett sätt som aldrig förr. Innan hela Oslo var fyllt av blommor. En månad har passerat och Oslo är fortfarande prytt av blommor, och pryds ännu. Det känns tryggare än någonsin, nu när alla har enats.

på väg hem till oslo

Att ta orden "hem" och "Oslo" i mun i samma mening känns alltid lika konstigt. Gränna är ju mitt hem. Mitt allra vackraste och bästa Gränna där jag alltid känner mig hemma, Gränna som alltid har varit mitt hem. Oslo är mitt hem nu, jag har bott där i över ett halvår nu och jag spenderar större delen av veckor och månader där. Det är i Oslo jag nästan varje natt faller till sömns och varje morgon vaknar upp, det är där jag jobbar och där jag lever, där jag äter alla dagens mål och det ör där jag har alla mina käraste prylar. Jag bor i Oslo nu, även om det fortfarande känns främmande att säga det, men det är så, att jag nu, mer än någonsin innan, bor i Oslo. Jag och Dave har nu i veckan, när vi hälsade på hos mamma och pappa i Gränna, hittade, kontaktade, skrev kontrakt och la deposition på en av Oslos finaste lägenheter. Där ska vi bo, jag och David, i minst två år framöver, i vårat hem i mitt älskade Oslo.

strömstad

Nu åker jag och Dave till Strömstad i några dagar. Vi ska till Daves sommarhus och bara ha det allmänt bra. Åka båt, gå runt i skogen, cykla runt på olika öar, äta skaldjur, laga god färsk fisk, dricka vin och sola och bada om vädret tillåter oss det. Semester med andra ord. Och vad vore ett semesterhus med internet, just ingenting så vi kommer inte höras på några dagar nu, håll ut. Efter Strömstad bär det av till Gränna och då är det kräftskivor som gäller hela helgen, så vi hörs lagom tills dess!

fredag och lördag med delar av familjen svensson

Fredagen hemma så var jag och mamma inne i Jönköping, vi shoppade lite och mötte sedan upp våra kära vänner Anki och Julia på Bageriet för att fika. Vi fikade gott, skrattade och pratade. Tiden rann iväg så vi bestämde oss för att ses även på lördagkvällen. Vi bakade varsina pajer och så kom de till oss, där vi även då skrattade och pratade. Mycket trevligt!
Julle på Bageriet, som vanligt skrattande, underbart!
Mamma och Anki (och för er som inte vet så är Anki Julias mamma, och hon och min mamma har känt varandra sedan långt innan vi föddes i samma månad, samma år, och är fortfarande mycket kära vänner)
Sedan blev det lördag!
Assar var med och busade och sov om vartannat
Mamma hade gjort en, som alltid, jättegod kaka

fredagkväll med reunion-fest

Fredagen då jag var hemma hade jag och gamla, fina, vänner reunion-fest hemma hos mig. Vi satt ute på altanen och pratade och drack och lyssnade på musik precis som förr. Alkoholintaget var väl dock inte på samma nivå som för några år sedan, och mindre dans, skrik, drama och incidenter, men nog så skoj ändå!

onsdag, en dag i skogen och en kväll i köket

Jag kämpar fortfarande med att komma i kapp med uppdateringen från när jag var hemma. På onsdagen var jag, mamma, pappa, Hedvig och Assar ute i skogen för att plocka svamp. Jag älskar att vara ute i skogen, den friska luften och lugnet, och all vacker natur är oslagbar. Efter att vi plockat svamp så hälsade vi på mormor och åkte upp till "Höjden" som är mormors barndomshem. Där fikade vi och njöt av utsikten över Ören. Till slut kom vi hem med 3 kilo kantareller och dessutom ett halvkilo vildhallon, så jag bakade en kantarellpaj, en köttfärspaj och en frusen dessert med hallonen, persikor och körsbär från min brors trädgård och så bjöd vi över mormor och bror med familj.
Hos mormor finns världens största smultron!
Utsikten på Höjden
Mormor och en söt liten kopp med texten "Ät, mitt kära barn"
Söta lilla mormor!
Assar var också med men gosade sig mer än fikade.
Sen gick jag och Hedvig ner mot mormor igen och plockade massor av vildhallon på vägen
Sen kom vi hem och det var dags att börja rensa och baka paj
Och ta hand om hallonen!
Så blev det en kantarellpaj...
...och en härlig bärdessert!
Med en härlig familj på plats
Och en fantastisk solnedgång!

tisdag på visingsö

Tisdagen när jag var hemma så tog jag och Lina med oss våra underbara syskonbarn på utflykt till Visingsö. Vi hämtade upp dem hemma hos dem och bjöds på lunch med hemgjorda köttbullar, egenodlad färskpotatis, kokt med egenodlad dill och egen inlagd gurka, fantastiskt gott! Sen promenerade vi ned till hamnen och tog färjan till Visingsö. På Visingsö åt vi glass och köpte massor av lotter, men vann inget alls. Sen gick vi till ett lekland och lekte bland båtar, små elbilar, en karusell och en stor hoppborg och massor mer.
Vi strosade runt i hamnen, provade solglasögon och väntade på färjan
Svea gjorde sin allra bästa posé vid en glass
Sen kom färjan och Harry fick bråttom
Sen var vi framme på vår destination...
...och njöt av god glass
Harry fann det nödvändigt att äta med två skedar
Sen kom vi till leklandet
Lyckan var total när Harry hittade en grävmaskin
Vi åkte lite karusell
Harry tyckte det var roligast att köra bilarna
Sen stängde leklandet och vi gick ner till färjan för att åka hem till Gränna igen

svea

Nu har jag hamnat efter igen med allt bloggande från när jag var hemma sist, och snart åker ju Dave och jag hem igen så det är bäst att jag skyndar på. Här kommer en liten pre-view!

förra helgen

Förra helgen kom ju min bror med familj hit, det var superkul och jättemysigt! På lördagen när de kom var vi ju på picnic, på söndagen gick vi upp till Frognerparken och lekte, badade i Frognerbadet och tittade lite på Gustav Vigelands alla skulpturer. På måndagen innan de gick hem var vi nere på Karl Johann och shoppade lite. Toppenhelg helt enkelt!

hösten

Länge, länge har det varit soligt och varmt i Oslo nu. Det har verkligen varit sommar här den senaste tiden, så gott som tropisk värme. Tills idag, idag är det mulet och kallt och det regnar. Jag känner en lättnad, jag älskar sommaren men jag älskar också hösten. Jag älskar känslorna som hösten tar med sig, lugnet. Jag vet att många, många, tycker att jag är sjuk i huvudet, men varje augusti så längtar jag efter hösten. Jag längtar efter att ta på mig en stickad kofta för att inte frysa, jag längtar efter att värma mig med en varm, god soppa och nybakat bröd, jag längtar efter den svala och friska luften, efter att löven byter färg och att sitta inne och pyssla och mysa. Idag är en sån dag, åh, jag längtar.

förkylning from hell

Hej på er, jag är sämst på att uppdatera, jag vet, men jag har legat i sängen sen igår med årets förkylning och lite feber. Tillärckligt mycket feber för att bara orka ligga ned men tillräckligt lite för att känna mig rastlös. Det enda jag orkar gå upp för att göra är att hämta mer iskall dricka, det har varit varmt här inne idag, precis som alla andra dagar. Nu har Dave kommit hem varje fall, han står i köket och lagar lite mat åt oss medan jag ligger här och lyssnar på Tommy Körbergs sommarprat förra året, kollar efter en lägenhet på finn.no, snyter mig och uppdaterar er om mitt tillstånd. Vi hörs när jag orkar i näst.

bloggpaus

Som ni kanske har märkt så har bloggen fått vila lite de senaste dagarna. I lördags kom ju min bror med familj hit och hälsade på, de stannade tills lunchtid på måndagen och några timmar senare gick jag ned till bussterminalen och mötte upp mamma och Lina som avlöste besöket hemifrån. Nu har mamma och syrran också åkt hem och jag har åkt på världens förkylning, inget vidare, men jag har haft en fantastisk helg och start på denna vecka. Mer om allt om en stund.

RSS 2.0