kycklingpaj med lock

Pajen som jag och Hedvig gjorde.



Pajdeg


3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör eller margarin
1 1/2 dl kall mjölk

Fyllningen

1 grillad kyckling
200 g champinjoner eller annan svamp
1 lök
1 paprika
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1-2 msk soja
lite chilipulver
lite oregano
salt och peppar
+ ett 1 ägg att pensla locket med

Gör så här

1. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, smula ner matfettet, tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg. Ta undan 1/3 av degen till lock. Kavla ut resten av degen mellan mjölat plastfolie ca 25 cm i diameter. Lägg degen i en pajform. Ställ i kylskåp ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200˚C.
3. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa och skiva svamp, lök och paprika.
4. Fräs svamp, lök och paprika i matfettet. Rör ner tomaterna, sojan och kryddorna.  Låt koka ihop några minuter. Krydda med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört med lite vatten.
5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Kavla ut ett lock av resten av pajdegen.
6. Lägg kycklingröran på pajskalet. Lägg över locket och pensla det med uppvispat ägg.
7. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
8. Servera pajen med sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback