karma police, arrest this girl

hej mina kära. jag befinner mig sen igår kväll i Stockholm. efter fyra trånga timmar på swebus kom min chef Fredric och hämtade mig varpå vi gick ut och åt tapas på en spansk restaurang, mycket gott och mycket trevligt.
idag har jag varit på IKEA mellan 9.30-20.45, jobbat, jobbat och jobbat. som jag har skrivit innan så är vi ju på IKEA Kungens kurva och IKEA i Malmö och säljer godis hela december. det är kul, men det är mycket att göra, långa tider, stå upp hela tiden förutom när man lunchar osv, mycket att lära sig och att tänka på. och framför allt så är det helt galet stort, Europas största IKEA till och med, som upplagt för att jag ska gå vilse. vilket jag såklart redan har gjort också. efter att jag varit på en helt annan våning och ätit lunch i personalmatsalen så tog jag första bästa rulltrappa ned igen, vilket jag inte skulle ha gjort. jag hamnade på en helt annan avdelning än jag åkt upp från. jag gick runt i min röda polkadräkt och kände mig som rödluvan, vilse i skogen. förutom att rödluvan inte hade ett "Ikea-kort" på sina röda kläder och tanter kom och frågade henne var rivjärnen fanns. efter fem minuters irrande så hittade jag tillbaka med lite hjälp av Ikeapersonalen.

nu har jag och fredric käkat middag/kvällsmat, druckit lite öl och jag är mer eller mindre i komatillstånd. så nu ska jag sova alldeles strax.

091128T spelade på Skavlan igår, fantastisk, som vanligt.

-

kall havregrynsgröt med enbart mjölk och inget annat, god morgon gourmetfrukost-fredag!

du blir ej hög, bara hjärndöd

hej mina kära. förlåt för dåligt bloggande under dagen, vi har galet mycket att göra på jobbet. och eftersom mina chefer och Joel och Adam åkte till IKEA Sthlm och IKEA Malmö för att börja göra oss hemma där och börja sälja allt vårat godis så har vi andra dubbelt upp med jobb nu. varav jag är mer eller mindre hjärndöd när jag kommer hem. nu ska jag lägga mig och kolla på ett avsnitt Desperate Housewives och sedan sova, vi hörs i morgon! nattinatt!

for the love of pappa också

Torsdagen den 8:e december 2005 kl 18:14

min lillasyster kom o väckte mej när jag låg o sov för ca. en timma sen.
hon ville att jag skulle köpa choklad åt henne. jag blev sur av hennes otrevliga väcknings-beteende.
men sen gjorde jag det. för jag är snäll. o sur va jag.
men så träffade jag pappa när jag gick ut. han frågade varför jag såg så butter ut och då sa jag att jag precis vaknat o att lina tvingar mej o köpa choklad åt henne.
han tyckte att jag gott kunde göra det när lina är sjuk.
då sa jag att man brukar lösa sjukdom med medicin och inte choklad.
sen skrattade han och sa ”Ja, det är Lina och Babben Larsson!” då skrattade jag med och blev glad igen.

for the love of nostalgi, mamma och prinskorv

jag fortsatte min nostalgitripp med att logga in på helgon.net. och vad fann jag inte där? ett gammalt "dagboks-inlägg" som fick mig att dö av skratt. ibland är min mamma för rolig.


Måndagen den 2:a januari 2006 kl 22:48
hahaha. min dag är förgylld. tack vare min mor.
för cirka 3 minuter sen skulle hon slänga något i papperskorgen och
utbrister ”LOLLLOOOOO! ÄR DET DU SOM SLÄNGT EN PRINSKORV???!!”
jag slutar klicka på tangentbordet och är väldigt tyst. hon skriker igen
”LOLLLLOOO! JAG VET ATT DU ÄR DÄR!” jag medger att det var jag
som slängde den för att den var äcklig. och då skriker hon igen
”DU BORDE SKÄMMAS! SLÄNGA EN PRINSKORV!”

det var bäst idag. haha. jag skrattar fortfarande.

en detalj som gör detta extra komiskt är att för några månader sedan, eller rätt många skulle vi ha släktträff hemma hos oss, varav min mamma hade lagat buffé dagen innan (en fredag). jag hade kanske inte helt otippat varit ute och kalasat på fredagskvällen och när jag kom hem, fyllehungrig, mitt i natten tyckte jag det verkade rimligt att starta buffén där och då. dessvärre känner min mamma mig väl och hade låst dörren till en hall där maten stod. hon hör alltså mig när jag står och rycker i dörren. kommer yrvaket springande ner för trappan och visk-skriker "SLUTAAAA! det där är tills i morgon" jag svarar med all säkerhet att jag är hungrig, för några sekunder senare har min omtänksamma mor släpat med mig till vårat kylskåp där hon langar fram prinskorv efter prinskorv som jag åt upp. sen sa hon att hon var tvungen att sova men att jag kunde ta med mig några prinskorvar när jag gick ner till min källare.

dagen därpå vaknar jag av en hysterisk mamma som skriker att jag måste gå upp och städa och duscha för att släkten kommer om en timma. men mitt i all hennes panik blir hon helt tyst och börjar kolla fundersamt på min säng. jag frågar vad hon kollar på och då svarar hon "Men snälla Lollo, är det en prinskorv som ligger i din säng?" jag kollar bredvid mig, och ser det, nyvaken och bakfull kopplade jag inte riktigt vad en prinskorv gjorde i min säng, jämte mig. så jag frågar mamma, varpå hon blir hysterisk igen och berättar det jag precis berättade.

oh sluts in the city, walk like me, oh sluts in the city, talk like me

jag nostalgitrippar totalt. igår kväll rotade jag igenom en låda och kom över massa brända skivor med bilder från 2004 och 2005. påskaftonar, fågelskådningsklassresa, kärleken till vänner och marinella, flykter till gbg, samlingar på juneporten och allmänt härjande. jag dör lite av nostalgi nu.


klassresa till hornborgarsjön, haha -04


slask och olga på ribbaskolan


allmänt hätfig osv
juneportenhäng som alltid, haha
coolast på ribba, utan tvekan på den saken


pata och sven
en gång i tiden var jag en ståtlig fröken
utbildningsmässa i hva folkets park tror jag
olle med peniskoppel


på besök hos robin i gbg


pata


klassiskt IKEA-häng
anton och robin på besök


gbg-besök
billy och hanna i hus 17
påskafton i hus 17
hus 17


tobbe och sara, SPDA-spelning på kulturhuset?


fight club på min 16-års dag


haha, tobbe!


slutade inte så bra för min del, haha


inte för sven heller


per & slemily


tobbe och jag leker
terre o anton


sara och jag hade god klädsmak alltid
tobbe hittade nya vänner en dag


augustibuller 2005


buller 05


anton och jag åt en "tårta" som han hade "bakat", buller 05
TG och jag
flykt till gbg med hanna


"you can´t just go around drinking all the time, not eeeatiiing"


vätterstranden
gränna


svinflunsan eller järnbrist?

igår trodde jag att jag hade drabbats av svinsjukan. alla symptom stämde överens med mitt befinnande. trött - check. yrsel - check. illamående - check. ont i halsen - check. hosta - check. feber - inte check.
efter som att jag jobbar med polkagrisar och människor hela dagarna tyckte jag att det var säkrast att gå hem. så efter att ha pratat med vårdcentralen som sa att det antagligen var svininfluensan, men skulle kolla av med läkarna och höra av sig sedan.
jag gjorde varje fall det bästa av situationen, det vill säga, laddade upp med frukt, godis och julmust för att kurera mig. när jag varit hemma i några timmar, ätit frukt och godis och kollat på film så ringde vårdcentralen tillbaka. och konstaterade att eftersom jag inte har feber så har jag inte svininfluensan. skönt, tänkte jag, men tänkte sedan snabbt om, om det nu inte är svinflunsan, vad fan är det då? kan det vara nån annan, vanlig, influensa? brist på något? järnbrist? det blir man väl trött och orkeslös av? någon som har egna erfarenheter eller har lite läkarblod i sig och kan hjälpa mig? jag blir galen av att vara hemma och "sjuk" när jag inte har feber.

ja må hon leva

grattis på 3-årsdagen världens bästa gudbarn.


when you touch me i go insane for a part like a wave of a baby feather

mer från V V Brown, och som motpol till härligt lugna Travelling like the light, får ni Crying blood, galet mycket pepp. förövrigt är hela V V Browns platta, som också heter Travelling like the light helt underbart bra. nu ska jag promenera iväg till jobbet.


travelling like the light

ni vet min kärlek till låtar som är perfekta att starta dagen med. den här låten är en sådan, och donnan i fråga,
V V Brown
, kommer att gå långt.


SVEA 3 ÅR

min lilla skrutt, Svea, fyller 3 år på tisdag. vi grattade henne idag. hon fick massor av fina grejer som hon blev glad av. av mig fick hon en specialtryckt bok, en saga som handlade om henne framför allt, men också mig, Lina och Hedvig."det var bättre förr"

jag har hört att det ska komma ett nyinspelat Melrose place, som när 90210 kom, det nyinspelade Beverly hills. all heder åt dessa amerikanska klassiker, jag kommer inte att kolla på dem, men däremot skulle jag vilja ha nyinspelningar eller repriser på följande serier:

* Fångarna på fortet
* Farmen
* Farmen Afrika (med Sebastian)
* Rederiet
* En fyra för tre
* Tre Kronor
* Heja Björn
* Skilda världar

tack arvid för att du gjorde min dag

http://www.tackfilm.se/?id=1258712379689RA82

jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag

när det kommer till covers är jag mycket kräsen, särskilt när det handlar om svenska klassiker som översätts till engelska. men det här mina kära, det här är en cover värdig att starta upp en fredagsmorgon med, underbart. god morgon allihopa.


die when you die when you die you're gonna die

vi hade en halvlivlig diskussion på jobbet idag, angående svininfluensan. vad annars dessa dagar? och det finns få saker som gör mig tröttare för tillfället än svininfluensahysterin. eller jo, hysterin kring svininfluensavaccinet. jag kräks på allt kring den där sprutan.

jag vet att många på jobbet tycker att jag är en jävla motvalskärring, och att många andra tycker att jag är en idiot för att jag inte tänker vaccinera mig. men jag tillhör ingen riskgrupp, jag vet inte exakt vad vaccinet innehåller. jag vet inte vad det kan ge för biverkningar i framtiden, och det vet inte forskarna heller eftersom att de har begärt åtalsimmunitet. och är det egentligen rimligt att lägga flera miljarder på massvaccinering, skulle det inte kunna räcka med riskgrupperna?

jag förstår grupper av människor som vaccinerar sig. barn vars immunförsvar inte är detsamma som en vuxens, äldre människor med samma skäl, människor med astma/diabetes/hjärtproblem osv osv. däremot folk som bara gör det för att göra det kan jag inte förstå. jag tycker att det är rimligt att lägga lite tanke på vad en bra anledning kan vara innan man går och ställer sig i vaccinationskön, eftersom att man inte vet vilka biverkningar och följder vaccinet kan ge. om regeringen till exempel gav dig spik gratis och sa: "ät för det är bra", skulle man vara en idiot om man inte åt då? då tycker jag snarare att idioter är de som bara gör som de blir tillsagda, utan att tänka själva.

så tycker jag. och i fortsättningen när detta ämne kommer på tal tänker jag ta på mig den cyniska, och högst provokativa rollen, och hävda att alltihopa är en bluff, att alla som vaccinerar sig kommer att dö eller att svininfluensan inte finns egentligen, att allting bara är ren korruption. att det snart kommer att komma ett "virus" som tar död på alla som regeringen inte kunde lura med sitt vaccin.

nu har jag kräkts klart på svinflunsan, allt är ändå bara frågor som endast framtiden kan svara på.


"jag kommer att servera detta i ett litet glas, med ett litet puder på, utav rent kokain"

PM, drömmen själv.behöver jag tillägga att  Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat, PMs kokbok, är högt uppe på önskelistan i år. årets julklapp.

nothing last forever, in the cold november rain

tack för att ni kommenterar, det gör mig så glad, så glad! jag har alltid tänkt att jag bloggar mest för min egen skull, men det är nog 50/50, det är ju kalas med respons! kärlek till er för det, nu ska jag promenera till jobbet i det risiga vädret.

forming underground railroad for our ultimate break through

hej mina kära, jag kände på mig att ni alla sitter och undrar över vart mina webcambilder tog vägen.


eller så har jag bara tråkigt i väntan på SVTs ekonomiprogramserie som min mamma tycker är viktigt att jag kollar på. det handlar om räntor på huslån, fonder, räntor, krediter, olika sorters sparkonton osv. ja, sånt som min mamma tycker är viktigt att jag vet till en framtid. förutom ATP-poäng, det handlar det inte om, men det tycker min omtänksamma moder egentligen är det viktigaste att jag håller koll på.

you can´t come back if you don´t go awaymin baby är tillbaka från sin asien-backpack. 110 dagar på olika kontinenter resulterade i ett kärt återseende med mat, kaffe och massa, massa prat och skratt. åh, vad jag har saknat min baby!

http://www.myspace.com/assandthefrenchmen

god morgon, jag har försovit mig, men jag har vänner som vet hur man gör en briljant cover.


tanken är att tänka, att handla är försent

jag känner mig som en tvättäkta svensk husmor för tillfället. jag har nämligen lagat älgstek till min familj idag, söndagsälgstek.  till detta serverade jag potatis, smörstekta morötter med timjan, smörstekta kantareller och en sås baserad på stekskyn. steken fick puttra en och en halvtimma tillsammans med rödvin, kalvfond, lök, morötter och timjan. med andra ord blev det lite av en drömmarnas sås.


it´s so hard to always lose

Weeping Willows, var har ni varit hela mitt liv?ps. klippet är från filmen Under solen som också är bra, se den.

i travelled the world looking for lovers of the ultimate beauty but never settled in

liksom att halloween-helgen var underbar spenderades den med underbara vänner. jag och dave teamade ihop oss på fredagen och var utklädda till Holly och A.K. i Filth and Wisdom. andra vi stötte på var exemeplvis Tjorven, Jack Sparrow, en pingvin, Dolly Parton, en katt, en ängel, en senildementsvartpensionärsänkeman med flera.dagen då mitt hat mot körslaget växte avsevärt

jag har lite att ta igen insåg jag när jag la in bilder på min dator. till exempel så bakade vi en gigantisk polkagris-klubba till Amy Diamond som hon skulle ha i Körslaget.
på kuppen brände jag ett finger på kokande polkagrisfärg, varav jag gick runt och tyckte synd om mig själv och lät fingret bada i kylgelé istället för att fortsätta vara aktiv i produktionen av klubban.
det gjorde mig inte särskilt mycket, att jag inte var så aktiv alltså, att jag brände mig gjorde jävligt mycket. ont så in i helvete och ett barndomstrauma som involverar en braskamin, mina fingrar och allvarliga brännskador, som revs upp igen. anna och joel kämpade dock på med klubban from hell och det såg ut så här:

 

 

om någon mot all förmodan missade Körslaget när klubban var med så bankade Amy sönder den i tusen delar. så tack Amy Diamond för att jag brände mitt finger bara för att du skulle ta sönder en klubba som tog timmar att göra i TV.


what a wicked game to play

förlåt mina kära och trogna läsare för mitt uppehåll. jag har känt mig fruktansvärt okreativ det senaste. utöver min enda ritual; jobbet, så har jag mest kollat på filmer för att känna någon slags spänning och kreativitet till livet. jag har ingen slags vinterdepression, bara lite vintertristess som hänger över mig.

för tillfället håller jag på att röja i min källarvåning då den ska genomgå en förvandling. genom ett drastiskt försök till något glatt från tider av ångest, blev mitt rum pastellrosa och pyntat med enbart rosa prylar. kombinerat med självterapi och att lära sig att glömma och förlåta funkade det mycket bra. jag är sedan lång tid tillbaka ångestfri och det rosa rummet har alltså gjort sitt, alldeles för länge. de rosa prylarna har slängts och nu väntar väggarna en varm ljusbeige färg och jag lovar att blogga undertiden.

1-0

och mitt blåvita hjärta skriker av glädje!

blåvitt blåvitt det är vårat lag, vårt kära ifk

nu gäller det. ifk - aik. jag hade ju biljett och allt till matchen, men saker och ting krockar så idag tackar jag mor och far som har canal +.


RSS 2.0