all of these lines across my face, tell you the story of who i am, so many stories of where i've been, and how i got to where i am

jag fortsätter att försöka vara bra på att dokumentera mig själv, det är bara det att det är så tråkigt att ta kort på sig själv. extra tråkigt när man är trött efter jobbet. som tur är så är jag och photoshop bra vänner, så jag kan greja med färger och ljussättning och så vidare. that i like.

förr i tiden när jag bloggade, på tiden jag gick i skolan, brukade jag försöka vara lite "fashion" och köra "dagens outfit". ni som läste back in the days, var det kul? jag tyckte det var kul då, för jag gillar ju kläder och att pyssla med bilderna i ps då såklart. dock brukar väl inte stilkänslan vara på hugget på vardagarna längre, då jag ändå går i min 1800-tals kostym på jobbet är jag inte ambitiös nog, eller tillräckligt fåfäng, för att klä mig snyggt för att promenera till och från jobbet, och det är jag faktiskt glad för. nåja, dagens outfit är nog inte riktigt min grej ändå kanske.


låtsas att du är dum i huvudet, då lämnar folk dig i fred

ååååh, kärlek kärlek kärlek. det finns nog ingen film med så många klockrena citat som Smala Sussie, och då främst från Pölsa. ibland önskar jag att han var en riktig person och min kompis. vi hade nog varit riktigt goda vänner, jag och Pölsa. Pölsa och jag.
nåja, jag får fortsätta drömma, det är hursomhelst bud på att se den snart igen. först fräna grejen, sen bryr vi oss.


i am a soul in motion

jag svarade på 41 frågor och fick veta hur min personlighet är, intressant. dock tycker jag inte att fyra faktorer beskriver en personlighet, men det var kul. test är kul.

 

och för den som känner sig manad finns testet här; http://se.41q.com/

i saw new history of time

jag har precis duschat efter en 45 minuters joggingrunda. eller joggingrunda och joggingrunda, det var en bra överdrift av mig. min kondition är alldeles för dålig för att jag skulle orka jogga i 45 minuter. det är snarare så att jag joggar i 5 minuter, går 10, joggar 5 osv. jag får nästan håll efter fem minuter, och det känns inte bra. jag har nästan lika dålig kondis nu som när jag var rökare, inte riktigt, men nästan. konditionen försvann med sommaren, men nu är det höst och på hösten är jag som flitigast med motionen.

nu har jag torkat och ska gå upp och äta korv stroganoff som jag slängde ihop innan jag gick ut. den har fått småputtra tills nu och kommer att smaka massor, lovely.

give us brilliant boys that we wanna fuck







exempelvis Slash

vi bor på landet

jag har precis varit ute på promenad med Nina. wonderful-Nina, hon får en alltid på bra eller ännu bättre humör. vi gick runt nere vid åkrarna och genom en kohage, en av våra gemensamma nämnare är väl att vi båda två gillar att bo på landet. inte så att vi har tänkt att bo på landet livet ut, men till skillnad från så jävla många i vår ålder har vi ingen panik att flytta till en större stad. sen gick vi förbi hennes nya lägenhet som hon flyttar till på torsdag, som tur är är det bara 1 minuts promenad från mig, så lantliga som vi är är vi ju fortfarande grannar. lägenheten var hur som helst jätte mysig.
nu ska jag äta kvällsmat och kolla på Idol.


a friend and me and myself

en av mina mer fantastiska vänner, fia fuckface, är väldigt flitig med att dokumentera sig själv i sin blogg, det tycker jag är bra och kul. så jag ska försöka bli det jag med. hej och godmorgon idag är jag trött och slöar mig igenom morgonen!



och dessa hav utan hamnar

nu ska jag åka in till jkpg och gå på biodejt med Joel, Flickan som lekte med elden ska vi se. jag kommer väl halvt som halvt dö igen, men man kan ju bara hoppas på att den inte är lika otäck som Män som hatar kvinnor. jag får återkomma om det.

peppeppepp

godmorgon! om man inte är ute och super huvudet av sig på lördagar så kan man gå upp 10.20 och känna peppet för att bege sig ut på promenad, suget för att städa och fixa och dona, allmänt peppigt för att göra saker. lugna lördagar = fartfyllda söndagar! nyktra lördagar måste börja ske oftare! nu ska jag bege mig ut på pepp-promenaden!

malta pt 6, valetta pt 2

sista dagen på Malta strosade vi runt i den mysiga huvudstaden Valetta i många många timmar i väntan på flyget hem. och eftersom att foto är lite av en passion för mig så kommer en hel del turistbilder nu. tråkigt, tänker ni, men vet ni vad, det kompenseras med några av Evves kommentarer under resans gång.

Evve: Du, Lollo, jag har tänkt på en sak. Har vi samma måne i Sverige som här på Malta?

Evve: Jag tänkte på en sak.. Eller, fan va dum jag är!
Jag: Vad är det nu?
Evve: Nej, jag tänkte fråga vad tonfisk är gjort av, men jag kom på det.

Jag: Vi måste köpa mjölk till kaffet sen också.
Evve: Jaa... Om dom har mjölk på Malta...


en av många fina katedraler








Fort St Elmo








St Johns square


st johns katedral, som jag hade kunnat döda för att gå in och kolla i, var dessvärre stängd för att det var söndag




Auberge de Castille


Auberge de Castille




barracca gardens


barracca gardens


barracca gardens


barracca gardens




grand harbour




evve njöt av skugga och bok medan jag strosade runt i
barracca gardens






lördagsmys

ikväll har jag varit hemma, trots beryktad bartömning på Pir Kro. jag lagade tacogratäng med massa sallad till mig och syster. sen kom Nina hit och vi kollade på Sex & the city filmen. Nina är lika lipig och lättrörd som jag när det kommer till filmer, underbart!

hon kommer med solsken till mig

bakfyllan from hell är här, jag dricker mängder av vatten och hoppas på att den ska lämna lika fort som den kom.
lördagar är egentligen min sovdag, då belönar jag mig själv med att få sova ut precis så länge som jag önskar. på veckodagarna går jag alltid upp en och en halv timma innan jag börjar jobba, och på söndagar ställer jag klockan på senast 11 för att kunna somna i tid på kvällen. idag gick det inte bra med sovandet, telefonen ringde och jag tänkte att; jag ska så fan inte svara. men så var det jobbet så jag svarade ändå, samtalet löd:

Jag: Hallåå...
Evve: Hej! Sover du?
Jag: Jaa.. Men det är lugnt.
Evve: Okej, va bra! Du, var det nått fel på kassan igår?
Jag: Nej, den funkade som vanligt.
Evve: Jaha.. För nu funkar den inte.
Jag: Har du testat att sätta på den?
Evve: Ööhm, hur gör man det?
Jag: Man trycker på knappen på sidan...
Evve: Jaha, ööh, förlåt. Nu funkar den, tur jag inte ringde chefen då, hahaha!
Jag: Hahaha, ååh, Evve! Men ja, tur det. Godnatt!
Evve: Hahaha, godnatt!


oh honey are you looking for some trouble tonight

efter att ha jobbat hela dagen, och på övertid hållit i en kickoff för ett gäng, finare uttryckt; "omogna" medelråldersmän på jobbet och sedan varvat ner med pizza och vin tillsammans med Joel är jag skittrött. men vad gör det, min kära Nina är här och det dricks vin med sprite för fulla muggar, peppas med Cher och sen blir det Amalias. som jag för övrigt rekommenderade när ett gäng kunde frågade mig om det fanns något nattliv i Gränna. höhö.. DET ÄR DAGS FÖR FREDAGSMYS, TJOHO!

om det så är det sista jag gör

äntligeeen! jag älskar den här reklamen, särskilt när den går i slutet av veckan eller allra helst på fredagarna då såklart. snart är det jobb och då ska jag förgylla mina jobbarkompisars tillvaro genom att gå runt och sjunga denna för dem! godmorgon alla, det är dags för fredagsmys nu, med eller utan OLW!


tar kontroll över min blogg med bloglovin eller liknande

Följ min blogg med bloglovin

tomatsoppa a lá ljung

som så många vet älskar jag mat. laga, äta, näringslära, allt om mat intresserar mig, förutom snabbmat och halvfabrikat, det hatar jag.
varje årstid blir jag sugen på att laga speciella maträtter, på hösten blir det mycket soppor och grytor. idag blev det tomatsoppa. lättlagad och supersnabb att göra, perfekt på torsdagar när både veckan och energin börjar ta slut.

Så tänk på att receptet nedan tar mellan 15-30 min nästa gång du tänker köpa ett paket med äckligt färdig-soppa-pulver!

 

Ingredienser, 4 pers


1-2 vitlöksklyftor

1 stor gul lök

1 burk (400-500g) krossade eller passerade tomater

6 dl vatten
1 dl grädde

2 buljongtärningar, grönsak

2 msk tomatpuré

Salt

Svartpeppar

Socker

1 msk torkad basilika
(Är man jätte hungrig kan man koka pasta och ha i också)

1. Finhacka vitlök och gul lök. Fräs i en traktörpanna eller kastrull, men tänk på att den måste rymma all vätska sedan!

2. Häll ner tomaterna, tomatpurén och basilikan, rör om och låt koka upp lite snabbt

3. Häll ner vattnet (jag brukar koka upp det i vattenkokare först för att det ska gå snabbare). Lägg ner buljongtärningar. Låt koka 5-10 min

4. Salta, peppra och ha i lite socker (för att tomatsmaken ska bli mindre syrlig, men inte nödvändigt). Häll ner grädden och koka en stund till. Sen är det klart!

men klockan åtta kan jag skrika ut mitt hat

jag fick hem dessa pärlor på posten idag. KSMBs Aktion och Rika barn leka bäst. kärlek i form av vinyl.




KSMBs absolut bästa låt, åh vilka minnen, lyssna!

control yourself, take only what you need from it

The Kooks har gjort en skön cover på MGMTs Kids. inte en perfekt cover kanske, men en perfekt låt att starta dagen med känner jag, mysig och lugn men ändå pepp. den inger känsla om att dagen kommer att bli perfekt om man startar dagen med den. nu kändes det här väldigt luddigt, men ja, jag hoppas ni förstår vad jag menar, jag har inte druckit så mycket kaffe än. men godmorgon och sånt, jag ska till jobbet om en timme, vi får se om det blir en perfekt dag, fortsättning följer så att säga. 



det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart, och när jag känner så då tänker jag på dig

drömmar som drar fram gamla spöken, sliter upp gamla minnen och bilder, vackra men melankoliska. tiden har sin egen takt, det vet jag så mycket väl, men ibland vill jag ändå snabbspola den framåt. spola fram tills då minnena av dig bleknar och saknaden inte längre finns kvar. jag vet att allt det som var vi inte längre är, och det önskar jag inte heller, det är trasigt och förstört och får mig att avsky. men ibland kan jag inte hjälpa att jag undrar vad du gör nu och hur du mår, om du lever eller om du förstörde dig själv så som du förstörde allt annat.

"men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du"


coffee and a cigarette

förbannade mellanrostkaffe. det smakar nästan lika illa som maskinkaffet på jobbet.

män som hatar kvinnor

okej, min intuition stämde, Män som hatar kvinnor, inte otäck? hur kan man tycka att den inte är otäck? det var ju för farao panikens jävla film. livrädd, jag var livrädd! hade jag vetat att den skulle vara så otäck som den var hade jag aldrig sett den själv, framför allt inte själv på min källarvåning när det är kolsvart ute. jösses.

men, den var ju förbannat bra också. storyn var väldigt välskriven, filmen hade något speciellt, skådespelarna var galet trovärdiga och jag var mäkta imponerad. det är när man ser sådana här filmer som man tänker "nu ska jag aldrig mer klaga på svenska filmer". hade inte filmen varit så bra som den var hade jag ju aldrig blivit så rädd.

men det ligger till såhär, jag brukar inte kolla på thriller/skräck/deckare. på gott och ont har jag en väldigt hög empatisk förmåga och därför blir jag så mycket mer berörd än vad många andra blir. till exempel, ni som har känt mig länge vet ju vilken storlipare jag är när det kommer till sorgliga filmer, och det är ju inte allt för sällan som jag snyftar för att jag blir rörd av " fina scener" heller. jag älskar ju sorgliga och fina filmer, men när det kommer till "läskiga" filmer, så kan sinnesintrycket bli lite för mycket, som igår när jag låg på helspänn hela tiden, kramade sönder en kudde och höll på att både kräkas och gråta till vissa scener. okej, nu låg jag inte sån hela filmen från början till slut, men så fort det blir minsta läskigt så får jag hjärtklappning och håller ännu lite hårdare om kudden. och som sagt, det här med empati, på gott och ont. för jag tycker verkligen att många av dessa filmer är riktigt bra. har ni sett filmen? vad tycker ni om den? blev ni också rädda eller tycker ni att jag är en tönt?

godmorgon, nu ska jag till jobbet om ett litet tag!

hello, is there anybody in there? just nod if you can hear me

nu ska jag mysa ner mig i min säng och kolla på Män som hatar kvinnor. en del säger att den är jätte otäck, andra säger att den inte alls är det. men det återstår att se, det är mörkt och blåsigt ute hursomhelst och jag känner på mig att filmen kommer att vara otäck och att jag kommer vara paranoid när jag ska sova.


stora tankar i lilla berg och dalbanan

jag har ett nytt tidsfördriv, ett facebookspel som heter Roller Coaster Kingdom. det går ut på att bygga ett nöjesfält, man börjar på nivå ett och samlar poäng genom att folk åker ens attraktioner och på så sett levlar man sig uppåt. för varje ny nivå så får an tillgång till att köpa fler och bättre attraktioner och mat/dryckstånd! superkul är det!
jag berättade om detta på jobbet, vilket fick oss att komma till spelet Rollercoaster Tycoon som alla spelade när vi var små. hur listig man var när man höjde paraplypriserna till skyarna när det började regna och att man anställde folk som sopade bort spyor från åksjuka besökare. vilka tider säger jag bara.
eftersom att jag saknar de tiderna en aning så har jag laddat ner RCT nu och planerar att spela det hela min lediga dag, med undantag för matlagning och lite pyssel hemma.

roller coaster kingdom på fb, visst blir man glad av alla pastellfärger?!

rollercoaster tyccon 1, drömmarnas spel

rollercoaster tycoon har visst utvecklats sen min tid och finns nu i version 3 med ja, klockren grafik om man jämför med mina tider. bud på att ladda ner det sen också?


malta pt 5

nu var det längesedan jag skrev mer om Malta, det är två veckor sedan vi kom hem nu men det känns som en evighet.
hursomhelst fick vi grannar efter några dagar, de hette Dani och Andy och var från Sicilien och var jätte snälla. en natt följde vi med dem till ett stort, jätte fint casino. men där inne fick man ju inte ta kort, synd.
och jag vet att alla förväntade sig at jag och Evve skulle ordna massa skandaler, men det gjorde vi ju som sagt inte. bara Evve, när hon tatuerade röven. varsågoda.


våra italienska kamrater, dani och andy


casionot


jag och evve kände oss mycket rebelliska när vi tog kort inne på toan






evve låg och funderade på månen osv. och jag skissade upp hennes kommande tatuering


lyxfrukost




hotellpoolen






vi hittade tranbärscider, det lät gott, men det var det inte


skandal-evve väntar på sin rövtatuering


"sluta lollo! du får inte säga saker så jag börjar skratta!"


done and done


sista kvällen-lyxmiddagen, evves förrätt




huvudrätt


min huvudrätt, helt galet god kalv lindad med parmaskinka








sista kvällen var det massa fyrverkerier, vi var givetvis övertygade om att de var för oss


fredagkvällen

























rock 'n' roll ain't worth the name if it don't make you strut

igår var jag som sagt hemma med mor och far, det var mycket mysigt. men till min stora förfäran åt vi middag kl 20, dvs. jag missade Kändisdjungeln, TV4s svar på USAs I´m a celebrity get me out of here. ett program som är praktexempel på dålig TV, förfärlig TV, men åh vad jag faller för sådant. ja, det var i samma veva som jag var sjuk och kollade på TV från morgon till kväll i princip och slängdes in i programmet. och nu, nu kan jag inte sluta kolla även att det är skitdålig TV.
en del av "kändisarna" är sådana b-kändisar att man inte ens vet vilka det är. men så har vi ju också ljusglimtarna så som Bonde-Karl-Petter, Kennet fd. fotbollshjälte och framför allt Mikkey Dee, trummisen i Motörhead, som är helt underbar.

mikkey dee, bild från tv4.se

because when you have more than you think, you need more space

jag och min mor har precis kollat på Into the wild. jag har sen länge tillbaka velat se den, dels för att jag har tyckt att den verkar spännande, men främst för att soundtracket som Eddie Vedder står för är så sjukligt bra. och jösses va bra filmen var. vacker och dödssorglig. och det är så filmer ska vara för att ta sig in i mitt hjärta, jag hatar amerikanska tillgjorda komedier/draman/kalladetvadmanvill.

tidigare idag var jag och Nina ute och promenerade, barbenta i det fina vädret. 19 september och ändå strålande sol och behöver-inga-strumpbyxor-varmt. antagligen sista dagen detta året man kan vara så gott som sommarklädd.







stackars jack, vad ska du göra med drömmen som sprack

jag vaknade i morse och kände mig inte alls lika förkyld och dann som jag varit innan. efter ett tag kom min lillvovve Siri ner och skuttade runt i min säng, jag började prata och gulla med henne, dock hördes det inget när jag pratade. efter att harklat lite så kom det väldigt tysta, hesa toner från min hals och jag insåg att jag bytt ut mina svullna halsmandlar mot att tappa rösten. anyway så pimlade jag en och en halv liter honungsthé och kunde sedan prata igen, dock väldigt hest och inte helt obesvärat.

passande nog lyssnar jag på Ulf Lundell för tillfället, han har ju en naturligt hes röst menar jag.

sista dagen på Roskilde, jag och julia var trötta när vi kollade på Ulf Lundell
bild by amadeus

hjärter dam bär på en sak


ikväll ska jag bli full, för kärlekens skull

ganska prick 18.00 kom min kära granne och kamrat, eller väninna ska jag passa på att säga eftersom jag har så få tjejkompisar. anyway, min "väninna" Nina ringdes över så fort jag kommit hem från jobbet för att ta en traditionell fredags skandal, dvs. min specialitet rödvin och sprite, som nu även är Ninas favorit dryck. jag vet inte om det är för att det är det enda jag bjuder henne på så hon har börjat gilla det eller om jag faktiskt inte är ensam om att tycka att rödvin och sprite är en underbar kombo.
hur som helst drack vi varsin RV&S, tjatade lite, lyssnade på vårat anthem, haha! sen gick Nina hem för att göra sig i ordning och jag åt med mina föräldrar. nu sitter jag varjefall med RV&S nummero två och väntar på att Nina ska komma hit igen. sen blir det Amalias, och jag ska försöka mig på en icke-skandalfylla eftersom att jag har varit sjuk och ska försöka hålla det lugnt. ja, det vet vi ju hur det kommer gå tänker ni. men jag ska göra mitt bästa. ha en underbar afton i dimman!


cold cold heart, hard done by you. some things look better baby, just passing through

jag börjar dagen med Sinead O´Connors version av Elton Johns Sacrifice. åh så fin den är!

förresten så har jag friskförklarat mig själv nu och beger mig till jobbet om 40 minuter. fint!



you built me up with your wishing hell

såhär har min dag sett ut;

thé i mängder, apotekethalstabletter (inget annat funkar på riktigt), alvedon, glass, böcker och TV. sällskap till mig och detta har Nelly, det lilla odjuret, varit.

häromdagen var jag på konsum och såg att både Slashs självbiografi och Nikki Sixxs Heroin Diaries har kommit ut på pocket. efter att ha jag läste Mötley Crües självbiografi, The Dirt, som de skrivit med Neil Strauss, fick jag en ny favoritbok, den är så fruktansvärt sjukligt bra. allt de har upplevt och hur de tillsammans med Neil berättar det. varav jag för längesedan köpte Nikkis Heroin Diaries, vilken jag blev väldigt besviken på. delvis kanske för att han skrivit utan Neils hjälp, men främst för att den är så långrandig, det kändes som att det var samma visor om igen, långtråkig. hur som helst så köpte jag Slashs självbiografi och har nu börjat läsa den, den verkar redan lovande.

och som ni kanske förstår så gillar jag självbiografier. jag älskar självbiografier, om de är intressanta, varierande och inte bara skrivs att en halvtaskig b-kändis som vill ge ut en bok. jag läste precis klart Marilyn Mansons självbiografi, den var helt okej, men den kunde varit riktigt riktigt bra om han hade skrivit den nu och inte 1997. idag hade han med all säkerhet haft hundra gånger mer att berätta om, vilket hade gjort den mycket mer intressant. men men, jag ser framemot Slashs berättelser.







and since there's no one else around, we let our hair grow long and forget all we used to know

ett av mina alla tiders favoritband är Arcade Fire. jag älskar dem, och särskilt mycket på hösten. i min mening är deras album Funeral allra bäst och det är en äkta höstmysplatta. lyssnalyssnalyssna!



ta bort era smutsiga ränder, ifrån våra blåvita ränder

idag vaknade jag och kunde knappt andas, mina mandlar täpper fortfarande igen halsen och näsan var ännu mer täppt än igår. men, det gjorde inte så mycket för när jag kollade min telefon så hade Robin smsat och han skrev att biljettena är fixade. så jag är lycklig ändå! tack Robin!

jag såg även att jag hade fått en kommentar på mitt förra inlägg, av en jätte tuff anonym fotbollsbutch, det löd:

Anonym om det är blåvitt, det är bara blåååvitt
haha! det är inte "allsvensk final".. herregud, tjejer ska inte låtsas vara intresserade av fotboll


nej visst, det kallas inte final i allsvenskan. men eftersom att de sista matcherna spelas 1 november och IFK och AIK möts och de toppar tabellen så tycker jag att man kan kalla det en finalmatch. men jag är ju tjej så vad vet jag om petitesser?


det är blåvitt, det är bara blåååvitt

jag väntar med spänning på att Robin ska höra av sig och berätta om han fick tag på biljetter åt oss till den "allsvenskafinalen" mellan våra kära blåvita änglar mot de svartgula råttorna.


år 2007 var det blött på gamla ullevi när guldet återvände hem till göteborg, men jag Simon och Robin var där och var glada ändå

this years love







































igår var en bättre dag, med mina gullejejer och världens sötaste knubbis.

convalescing bruised i set my mind awake

sjuk, jag hatar att vara sjuk. oavsett hur mycket jag hatar et så är jag det nu. igår när jag gick och la mig frös jag så jag skakade, imorse när jag vaknade svettades jag som jag vet inte vad. mina halsmandlar är större än golfbollar och min näsa är fortfarande snorig som ett barns. fan vad jag hatar att vara sjuk.

straight out of nothing

enligt senaste kvällstradition ska jag dra igång Filth and wisdom och gå och lägga mig. jag älskar den filmen och jag älskar att somna till den. trots att det är svårt, om man inte är fruktansvärt sömnig, då filmen är så jävulskt vacker och mysig och fylld av bra musik och citat. se den, kära vänner!



...

jag har åkt på årets helvetsförkylning tror jag. jag är snorig som ett barn och min högra halsmandel är galet uppsvullen. jag hatar att känna mig sjuk.

men men, jag är ledig idag och ska hämta Hedvig i skolan om en timma och sen hämta Svea på dagis. sen ska vi leka hela dagen, det blir mys.

i want to be the girl with the most cake

jag kollar väldigt sällan på tv, dels för att Sverige visar alla av de sevärda amerikanska serierna jag följer mycket senare än de släpps, dels för att överdrivet många reklamavbrott gör mig irriterad och dels för att det går så mycket skitprogram. därför tankar jag det jag vill se, eller ibland kollar på kanalen i frågas hemsida.

men idag hade jag lagat mat och pysslat i köket i nästan två timmar vilket jag blev jätte trött av, så när jag var klar sjönk jag ner i soffan och kom över ett program på tv3, Svenska Hollywoodfruar. det var det mest tragiska och absolut pinsammaste jag någonsin sett. svinrika äldre kvinnor med galet fattiga liv och personligheter. den ena var osmartare än ett litet barn, den andra tog med sina barn på skjutskola som en familjeaktivitet och den tredje gick konstant runt och klagade på småsaker. olyckan tränger igenom det äckliga försöket till en perfekt fasad. jag tar nu tillbaka alla de gånger innan löning som jag uttryckt att jag skulle vilja vara rik, alla gånger jag drömt om att ha mycket pengar är raderade ur mitt minne. jag skäms å dessa "hollywoodfruars" vägnar.

bild från tv3.se


oh mother dear, we're not the fortunate ones

sångrösten, charmen, utstrålningen och den jävla snyggheten. kan man fortfarande vara sjukligt jävla attraktiv trots att man är utklädd till tjej är man fan drömmarnas jävla man, punkt slut.



my heart´s aflame, my bodys strained, but god i like it

nostalgilåtar kan vara bland det bästa. att få tillbaka känslan av tid och rum, sinnesstämning och minnen i bilder lagrade uppe i huvudet från tider då man lyssnat mycket på en låt är underbart i min mening. och även om tiden och rummet var taskigt, sinnesstämningen värdelös och minnesbilderna är jävligt dåliga så brukar nostalgikänslan värma ändå.  Wolf like me med Tv on the Radio framkallar bilder och gamla känslor idag.
 








let your loss be your lesson

dator, tända ljus och Thåström i högtalarna. höstharmonin är så jävla här och jag älskar det.
dock fattas ett inslag, Erik. han har backpackat i över en månad nu och jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar honom.

jag berättade för Nina idag hur han firade mig på min 20-årsdag och började nästan gråta under tiden. för er som inte vet gick han hem till mig kl 9 på morgonen och väckte mig med sång, en bricka med kaffe, fika, svenska flaggan, blommor och en dikt. en underbar dikt som ni faktiskt får ta del av också, den löd;

Oh Lollo min Lollo,
trots att jag har tjej så tänder jag på dig
Oh Lollo min Lollo,
jag vill vara din gigolo

När du är på galej,
blir det alltid ståhej
När du kommer till festen,
så struntar man i resten

Ofta är du huslig och lagar mat,
ibland är det bara en massa tjat
Du pratar verkligen om allt möjligt slemmigt,
kanske borde du hålla lite hemligt

Kantarellflickan kallas du av min mamma och pappa,
kanske lite svårt att fatta
Men jag tycker inte att du är en svamp,
utan dig skulle jag få damp

Dina bröst är mjuka och fina,
jag önskar att de vore mina
Du plutar med läpparna som en riktig tjej,
hur kan man inte falla för dig?

Du är verkligen en riktig kompis,
inte en sådan man vill sälja på loppis
Men det kommer aldrig att bli du och jag,
jag önskar dig i alla fall en underbar 20-årsdag!



dikten är numera inramad och står vid datorn och alla mina höstmysljus och när jag saknar Erik så det gör ont brukar jag läsa den.
ERIK, KOM HEM!

malta pt 4, café cordina

som jag tidigare har skrivit var Maltas huvudstad Valetta en av höjdpunkterna med resan. och främst i min mening var besöket på Café Cordina ett klart ljus. caféet som är från år 1837 är bland det absolut finaste jag någonsin sett och utan tvekan det mysigaste fiket jag någonsin kommer att fika på.
inte bara miljön utan hela upplevelsen. likt en restaurang fik man ett bord och en meny att beställa i från. alla bakelser var handgjorda och efter svår beslutsångest bestämde jag mig för en tiramisubakelse och en kaffe latte. evve köpte en milkshake och jag kände mig som hennes mamma. 






















i wanna be the one to walk in the sun

bakfylledag som sjutton.
igår var mina kusiner från jkpg här och vi hade kräftskiva, mycket trevligt. framåt kvällen kom Nina hit, vi kollade på ett mycket specifikt klipp på youtube och drack vin. framåt natten gick vi till Amalias, sjungandes på en mycket specifik låt.

snart kommer Nina hit på frukost. det blir trevligt!

malta pt 3, valetta pt 1

som sagt så var staden vi bodde i väldigt amerikaniserad och icketypisk Malta. därför letade vi upp en av många bussar mot Valetta, Maltas huvudstad. redan på bussresan dit började vi se mer av "det riktiga Malta", och när vi kom fram fick vi en bra känsla båda två. Valettas busscenter som ligger precis utanför deras stadsport var både fint och praktiskt, runt Triton fountain, en jätte stor rund fontän, avgår nämligen alla bussar. och så fort man kommer innan för den mäktiga stadsporten märker man av det typiska Malta. stora, vackra hus med gröna balkonger.

vi strosade runt i Valetta i flera timmar och bara kollade, och vi båda var väldigt imponerade av hur mysigt och fint allt var. eftersom att jag hade köpt en bok om Malta och dess sevärdheter var jag mån om att besöka ett café från 1837, Café Cordina, dessvärre höll de på att stänga när vi gick dit, men jag hann få en skymt av det och det var bland det finaste jag sett. eftersom att vi återvände till Valetta vår sista dag så gick vi dit då, och det ska farao få ett eget inlägg så värt var det.

dessutom testade jag Maltas nationalrätt; Stuffat Tal-Fenek, kanin i rödvinsås. jag kände mig rätt hemsk till en början, men jag hade lovat mig själv att våga testa, och det var faktiskt riktigt gott om man inte tänkte på att det var kaninkött.




busscentralen


triton fountain


typiskt maltahus












det var tydligt att Malta har varit en brittisk koloni








jag hade precis beställt in kanin och var rädd


nationalrätten; kanin i rödvinsås


Evve safeade med kyckling



fuck you very much, fuck you very very much

förbannade blogg.se, det går varken att ladda upp bilder eller filmklipp, fortfarande! fan va pissförbannad jag är!

my wires are live and I'm in crisscross, fine. i feel fine

lugnet har äntligen kommit till jobbet, trots att det är fredag och det är mycket att göra så är jag lugn. och då älskar jag att jobba. frågan är om lugnet har kommit till jobbet eller mig? kanske både och. Malta var nog väldigt välbehövligt både för kropp och själ. tanken på att det är fredag och vin om några timmar gör ju inte heller saker och ting värre direkt. i´m feeling good. i´m feeling great.

romans för timmen, det visste både du och jag

förresten! när jag kom hem från Malta hade de här pärlorna kommit och låg och väntade på mig.




harder, better, faster, stronger

nu är jag hemma efter min och Nellies långpromenad, det var helt underbart. en blandning av Marilyn Manson, Gogol Bordello och Kanye West i lurarna, strålande sol och vinden som fläktade perfekt.
det var längesedan jag var ute och gick långpromenad nere vid stranden, och det märks på konditionen, jag kan inte alls gå lika snabbt nu som då. då som i i början av juni, under sommaren var det jobb, jobb och jobb. jag varken hann eller orkade. men nu när jag bara jobbar 3-4 dagar i veckan och det är lugnt på jobbet så kan jag börja igen, i like it.

if ever there were a lucky kind it's you you you you

idag har jag sovit ut till kl 11, jag är nämligen ledig idag. om en stund ska jag och nellie gå ut på lång promenad. sedan ska jag laga lunch, följt av att städa min nerevåning, det behövs.

but i'm a wonderlust king

idag när jag promenerade till jobbet hade jag lite bråttom och drog igång Gogol Bordello i lurarna. vilket alltid är lika peppframkallande. jag halvdansade fram på gatan och givetvis hann jag i tid.
även peppet på att se Filth and wisdom kom, så om några timmar ska jag mysa ner mig i sängen med massor av thé och kolla på den.


malta pt 2, st julians

staden vi bodde i var alltså St Julians. så som Malta är en liten ö är St Julians en liten stad med ca 7700 invånare, och en jävla massa turister. staden bestod mest av hotell, souveniraffärer och nattklubbar. vi bodde en minuts promenad från nattklubbsområdet Paceville med jag vet inte hur många nattklubbar, barer och strippklubbar. från balkongen såg vi en av de största klubbarna, Havana, och framför allt hörde. från kl 20 på kvällen till runt 5-6 på morgonen. och tro det eller ej, men vi besökte inte en enda av dem, det räckte med att höra skitmusiken på håll och se klubbmänniskona när vi gick genom stråket. staden var sjukt amerikaniserad och även brittisk då det är en gammal brittisk koloni, det var jätte svårt att hitta en restuarant som inte var snabbmatskedja eller enbart serverade hamburgare eller fish and chips. var av vi gick på mindre pubar men främst drack vin och pratade nätterna ut på vår terrass, dock ett amerikanskt besök på hard rock café. och sedan sökte oss bort från staden för att uppleva det "riktiga", typiska, Malta.


st julians


vinterrass


hard rock café


hard rock café


drinkar till efterrätt


jag som inte är någon entusiast av drinkar egentligen blev mer eller mindre frälst av denna


grannar

oh the wind whistles down the cold dark street tonight

jag har fortfarande inte riktigt vant mig att komma tillbaka till Sveriges kommande kyla, från +35 graders värme i Malta, jag går runt och småfryser hela tiden. och vet ni vad? jag älskar det. mörkret ute och de tända stearinljus inne, mysmusiken, krypa ihop under en filt och läsa böcker, laga och äta goda soppor, gå runt i mysiga stickade tröjor. och snart kommer träden att fyllas med varma färger också. hösten, jävlar vad jag älskar den.


en liten bit längre bort ser jag nya dimensioner, du vet ju vad pojkar, pojkar vill ha

så lämnar ännu en vän vår stad för att se sig om, denna gång i Europa, på obestämd tid. nu är det Anna som lämnar Gränna och mig. och det innebär nog den jobbigaste biten av separationsångesten.
för även om vi inte umgås på min altan varenda eviga kväll som innan, så är det ändå höst nu, och på hösten är det det vi gör. dricker thé, snusar vs röker, pratar om allt mellan himmel och jord, diskuterar och analyserar, på altanen, på hösten. men inte denna hösten. och även om vi inte träffas varenda eviga dag som innan så står vi alltid hela tillsammans när livet känns halvt.
ingen känner mig så bra som Anna, antagligen vet hon mer om mig än vad jag själv gör. aldrig har jag haft en sådan vän som jag har i Anna, aldrig vetat om att hon är min andra hälft förens en varm dag i Gränna hamn 2005.
det kommer att kännas halvt i Gränna i höst, men oavsett när och var jag är och när och var hon är så är vi varandras halvor och så är det med den saken. om Anna sätts i skiten och behöver mig så kommer jag direkt och vise versa. så har det varit sen sommaren 2005 och så kommer det att vara om det behövs helande, även denna höst, bara att det blir lite längre.





och Anna, eftersom jag känner dig med så vet jag att du tycker att jag är en bög nu. men skit i det och ha en el fantastico resa, skicka i vanlig ordning vykort från varje land och försök inte ens att känna dig mer hel med Jojo än med mig.

malta, pt 1

malta som sagt. flyget gick fint och även taxiresan till vår stad St Julians och hotellet St Georges Park. när vi kom fram till hotellet började dock problemen. en otrevlig receptionist gav oss ett rum, och vi hade bokat och betalt för en studio. efter lite om och men fick vi en studio på 8e våningen, dvs top floor. vi kom in i det stora rummet som var både fint och mysigt och kikade runt, och upptäckte att vi även hade en stor terass. vad vi inte hade var en AC så vår fina studio kändes som en bastu, vi visste att det inte fanns AC på rummen, men på bokningen stod det att det gick att få genom tilläggsavgift. när vi vaknade första morgonen var vi enade om att ha en AC, oavsett pris. efter att ha pratat med ännu en otrevlig receptionist fick vi veta att det inte alls gick att hyra AC. så vi vandrade runt på Bay Street, St Julians shoppingställe, i jakt på en fläkt, men det fanns inte. vi tog bussen till grannstaden Sliema, som har Maltas bästa shopping, och där, på ett varuhus hittade vi en stor fläkt som vi köpte. inte fan blev det svalare på rummet, men det fläktade varjefall när vi skulle sova.


pigg Evve med vindrink i väntan på flyget


bakfull jag själv med återställare i väntan








maltaglass


havet


överlycklig för färska frukter och grönsaker


natt på terassen


första restuarantbesöket


terrasvy


i´m on my way, home sweet home

jaha, då var man hemma igen. det var en konstig känsla att vakna; att ha ett täcke över sig, att rummet inte var varmt och svettigt likt en bastu, att inte få en kudde slängd på sig utav Evve. och att sedan gå upp och inse att precis som jag, så har hösten kommit hem till sverige.
vi har hursomhelst haft en underbar resa i ett underbart land. dagen idag kommer bli att gå igenom de 350 bilder  jag har tagit, laga middag till familjen, umgås med dem och ge dem deras presenter, packa upp resväskan och förhoppningsvis hälsa på mina syskonbarn så att även de kan få sina presenter. och så ska jag såklart komma ikapp mig med bloggandet. det kommer att bli mycket maltabilder i veckan kan jag lova.


när jag kysser havet är jag fri från alla spänningar

malta ar underbart, sa underbart att jag inte overhuvudtaget har orkat soka upp ett internetstalle. vi har ett pa hotellet, dar jag sitter nu, men det finns ingen AC sa man orkar inte vara har mitt pa dagen. det ar mellan 32-35 grader varmt och stralande sol. ett litet minus i den annars sa underbara tillvaron ar att vi inte heller har AC pa varat rum. men vi har lost det problemet. jag ska skriva mer nar jag kommer hem, nu ska jag vi bege oss upp till var studio pa top floor, satta oss pa var egna terass och antagligen, i vanlig ordning, dricka vin och tjota. puss

RSS 2.0