mina nya gröna vänner, som jag har lovat att inte döda

min innovation säger mig att kaffekoppar som krukor kommer bli stort.


systunden är över och kudden är klar

efter massa klippa, nåla, sy, klippa nåla, sy, stryka, sy, sy fast knappar osv. så har jag förvandlat mitt tygstycke till en kudde.



voilá! vad tycker ni?

förmiddagen

jag kom nyss hem från min mormor. jag, mamma, hedvig och svea var ute och gick med siri. svea var dock trött så hon red mest på min rygg. sen gick vi till mormor och fick fika i vanlig ordning. nu ska jag laga söndagsmiddag och sen sy kuddfodral av tyget jag köpte igår. tjingeling etc!


100129 etc.

några få bilder från igår kväll. jag och Fiaf starade aftonen med förfestande hos mig, vi diskuterade politik, filosofi och livsfrågor, vilket var mycket skoj. sen spelade Ass & the Frenchmen på Amalias och det var awesome. kort och gott.






dåligt på bloggfronten idag

jag ber om ursäkt för dåligt bloggande idag, jag har varit produktiv på andra sätt. jag och min kära mor har haft en mysdag tillsammans med start på Tabergs tyghus. mamma hittade inte vad hon sökte, inte jag heller egentligen, men jag hittade ett svindyrt tyg från Mairo, Mademoiselle heter det och kostar 350:- per meter, varav jag köpte en halvmeter som jag ska förvandla till en prydnadskudde. därefter var vi i pysselaffären Väster och köpte papper. sen skulle vi till Myrorna som dessvärre hade hunnit stänga och sedan avslutade vi på IKEA där jag köpte gardiner, mer kuddar och värmeljus. och så investerade jag i tre blommor också. jag lägger upp bilder i morgon!

ett stycke söt mamma och mönstret på tyget jag köpte


moi et min vulgära vän


min vän abbe med armarna


citerar fiafuckface

"det finns ingenting som är så gött som en oöppnad box vin..."

rock n roll and brew

gott folk, känn fredagspeppet med den här gamla dängan.


en enstakta bild från nyår

jag tror jag hade för roligt för komma ihåg att fota, följt av att vara för full för att komma ihåg att fota. men här är den, lagom sent efter nyår, på en lagom ljuv vicke med kär vän.


mer glädje i brevlådan idag

idag fick jag hem The Cramps - Look mom no head, The Cramps - A date with Elvis och The Cure - Kiss me, kiss me, kiss me. awesome!


kärt återseende

Fanny och Erik gick precis hem efter en mysig fikastund. jag har inte träffat Fanny på sjukt länge, då hon först har pluggat i England och sen varit i Brasilien, så det var jätte roligt att träffas igen. Fanny är alltid söt och glad. och det är ju Erik med förstås, fast han är mer söt och stressad. vi pratade, skrattade, pimplade kaffe och jag åt årets första semla. tjuhu!


inväntar fanny & erik



jag älskar att öppna brevlådan


det senaste tillskottet i mitt hem

min efterlängtade kandelaber, som jag har väntat, tack för att du lämnade ditt gamla hem någonstans i vällingby och välkommen till mellby hills!

dagens lunch etc.

idag var jag och Danne och lunchade tillsammans, han var bakfull men glad ändå. vi åt sjuktgod stekt abborre med stuvad spenat, och så tjötade vi och framför allt så retade vi Marcus för att han hade blivit fisen på igår, haha!


ut i kylan

i morse hade jag precis tagit på mig min "panik-snö-mössa", en mössa med lappar och halsduk, så man kan vira in hela ansiktet och slippa snö. det gjorde jag såklart, förberedd för det såkallade snökaoset. men precis när jag skulle ta på mig skorna och gå så ringde Joel och frågade om han skulle hämta mig. tack för snälla jobbarkompisar!


i am very happy, so please hit me. i am very very happy, so come on hurt me

nostalgimys med Antony and The Johnsons och kinesisk brickpatiens i afton. lovely!

 


ett svenskt kulturarv väntade mig i brevlådan idag


babe, let´s move to sicily

jag har precis kommit hem från en trevlig dag på jobbet, jag och Joel har kommit på att vi oftast filosoferar oss fram till samma saker, men att vi har väldigt olika tankebanor på vägen dit. det är kul att prata med Joel, de flesta av mina kompisar tänker väldigt likt mig själv, mestadels samma värderingar och tankegångar, vilket oftast är positivt, men det är också himlans roligt att konversera djupare med någon som tänker väldigt olikt sig själv.

nu ska jag fullfölja mitt städmaraton som jag har haft i helgen. jag har inte sagt det, men min helg har varit vit så jag har tagit tillvara på den nyktra orken och städat. dammsugit, dammat, rensat garderober på kläder och prylar. nu ska jag skura badrummet och svabba golven, sen är det klart!

kände att det var dags för en webcambild, nu när jag bär vitt och allt. hah!

god morgon säger jag och jan stenmark


sommarkväll? ja tack!


s04e01

om fyra dagar kommer första avsnittet på säsong fyra av en av mina absoluta favoritserier: SKINS. jag är happyhappy som bara den, men överväger ändå att hålla ut några veckor till så man kan köra maraton sen. vad skulle ni göra?


kjells angels

som de flesta vet så är "skolgrejen", inte min kopp av te. jag får lite panik av att det är så inflexibelt. att ha ett schema som ska följas, läxor som ska lämnas in, prov, passa tider, när och vad man ska äta osv.

dock fanns det två saker jag tyckte om, utöver kompishängen på rasterna, det var för det första att skriva uppsatser. och för det andra, att tillsammans med vapendragarna terre & ulia starta en skolförening till ära av drömmarnas vaktmästare Kjell, som fick sparken pga. av egna regler och påhitt. det var fina tider i skolan det.


ass & the frenchmen - universe in reverse

förra lördagen ägnade vi ju aftonen åt att spela in musikvideo med drömmarnasband, nu har Jimmy redigerat färdigt och här är det fantastiska resultatet. råttigt och fantastiskt!



http://www.myspace.com/assandthefrenchmen

fredagsmyset continues

nu har jag kommit hem från fredagsmyset på jobbet. arbetsdagen har varit mysig, med tillhörande lunch med Danne på Amalias. och som pricken över i:et bjöd chefen mig och Joel på sockerbullar till efterrätt. vi körde den klassiska sockerbulletävlingen, om vem som kan äta upp den utan att slicka sig runt munnen, jag fick grädde runt halva munnen, fick panik och förlorade stort.

nu ska jag fredagsmysa med mina kära föräldrar, de har slagit på stort och lagat rådjursrygg till middag. det är fancyfancy i mellby hills i afton!


cant keep it in

startar dagen med havregrynsgröt, kaffe och mysmusik, som alla andra dagar när jag jobbar. skillnaden är att det är fredag idag, och fredag innebär fredagsmys, hela dagen, el fantastico!



trött

trots att jag inte haft en ansträngande dag på jobbet så har jag varit och är fortfarande en trött tjej idag. jag har gått upp för tidigt och gått och lagt mig för sent mina två lediga dagar tror jag minsann. därför har jag nu bäddat ned mig i min myssäng med datorn, snus, thåström och vaniljdoftljus, supermysdeluxe. man skulle nästan kunna säga att jag missbrukar att mysa.


det ljuva livet pt. 1

jag fick önskemål om före och efter bilder på rummet, jag har letat som en galning efter en bra före-bild men hittar bara halvtaskiga så det får duga. jag har massor kvar att fixa, sängkappa, matta, gardiner, växter, fotoramar osv. men så här såg/ ser det ut.

såhär såg det alltså ut år 2007, för tre dagar sedan såg det nästan likadant ut, fast jag hade min säng där soffan och fåtöljen stod.


jag lägger upp fler bilder ur andra vinklar när jag fixat till det mer. vad tycker ni? är det inte finfint?


skruvdragaren, en händig kvinnas bästa vän


fucking ljusbeiget

erik och jag har målat klart, han har gått hem nu och jag sitter i mitt iskalla rum och dricker kaffe i väntan på att färgen ska torka helt. dödstråkigt, men vad gör det, jag har ett ljusbeiget rum, kärlek!


måla

min babyboy är här och snuskar sig som vanligt. vi har plockat bort så gott som allt från mitt rum och ska nu måla om, pepp ju! note to myself, bär absolut inga urringade plagg i Erik Östgrens närvaro, du blir bara sexuellt trakasserad.


oh i’m just like you, i never hear the bad news


forever young

jag har glömt att berätta en väldigt väsentlig sak som hände mig idag. jag var och lunchade på Amalias, där var även damen som håller i "Quiz-night" på Amalias på torsdagar. vi talades vid lite grann, hon sa att det vore kul om fler ungdomar var med på denna quiz-night men att hon inte visste hur hon skulle anpassa frågorna, därefter frågade hon mig vad jag läser i skolan. I SKOLAN! HON TRODDE ATT JAG GICK I SKOLAN (säkerligen trodde hon också att jag var sjutton år gammal)! SCORE!

från himlen sänt

jag fick kärlek på posten idag, i form av en LP-skiva. när jag får kärlek i brevlådan brukar det vara av det slaget. hur som helst släpptes Thåströms dubbelsamlingsplatta med låtar han själv varit med och valt ut, samt tidigare outgivet material, på vinyl idag. den finns enbart i 500 exemplar, jag hade förhandsbokat och fick nummero 255, lucky me!


och elixiret blivit mycket alkohol

drömmarnas afton igår. jag snodde lite bilder av fiaf.






































big bald heart

jag och vapendragaren har övat poser och ska nu bege oss på musikvideo inspelning, gött.

http://www.myspace.com/assandthefrenchmen


det här med att ingen kan göra allt, men att alla kan göra något

alla kan faktiskt undvara 50 kronor. köpa en öl mindre på krogen, skita i att köpa det där nya klädesplagget, strunta i att köpa tidningen, skita i att hyra film, käka chips etc. alla borde tänka till och skänka 50 kronor i min mening.


100 kilo godis

kommer ni ihåg lördagsmorgnar när man var liten? att man alltid vaknade extremtidigt och gick runt och väntade på två saker, 1. att barnprogrammet skulle börja. 2. att man skulle få tio kronor och köpa sitt lördagsgodis.
så var det varje fall med mig och min lillasyster, Lina. ständigt denna väntan, varenda lördag var vi som besatta.
jag kommer särskilt ihåg en period av denna lördagshysteri, den perioden när barnprogrammet som visades var 100 kg godis, både jag och Lina var helt paradoxala till detta program, vad de än gjorde på programmet så visade de godis. antingen brukade jag och Lina sitta och tråna efter godiset, pratade om vad för sorter vi skulle köpa just denna lördagen osv. eller så blev vi bara jävligt förbannade, rasande över att de visade massa godis hela tiden, utan att de bjöd på något. särskilt Lina, hon var nästan jämt arg när hon var liten, jag var mest lugn jämt. ibland dock, så blev till och med jag arg, då brukade vi rusa upp till mamma och pappas sovrum, väckte dem och krävde våran tia så vi kunde gå till Brittas Kiosk och köpa godis, sisådär kl 8 på morgonen. svaret var såklart ändå alltid nej.

nu för tiden vaknar man gärna så sent som möjligt på lördagarna, allra helst så sent att man slipper timmarna som kallas för morgon. nu vaknar man oftast bakfull och försöker hämta kraft för att hämta mängder av vatten. gud vad det var bättre förr!

kommer ni ihåg 100 kg godis? visst var det inte bara jag som tyckte att det var provocerande?


världen är full av underbara människor


i want your everything as long as it´s free

det finns få låtar som jag har hatat lika mycket genom tiderna än Lady Gagas Just Dance. jag hatarhatarhatar den. men nu, nu har jag en ny, otippad, favoritlåt. jag har alltid gillat "roma-roma-gaga-ohlala-grejen", men har nu kommit fram till att hela låten är rätt kanon.


du är det roliga i hasch



om du var en man hade jag varit kär i dig, din jävla dröm.


pilutta dig etc.

snart ska jag gå och lägga mig och kolla på Madicken som jag precis tankade ner. jag kommer känna mig som 5 år igen, sjuk och nerbäddad framför Madicken. förutom att det inte är på VHS som på den gamla goda tiden, och ingen mamma eller pappa som passar upp en med glass och rån, typ. underbart anyway!


sjuk

nu har kylan from hell gjort mig sjuk också. tack för det, vintern! jag är förkyld och har feber och orkar inte göra något alls mest, förutom att kolla på film. som tur är så är jag ledig idag också, men ska jobba i morgon så nu ber jag om att bli frisk, tack på förhand!

en glädjekälla i min sjukmisär är varje fall min nya jättetjusiga burk som jag köpte på jobbet. mina chefer tycker att jag är sjuk i huvudet som älskar gamla burkar, det tycker inte jag, de är ju jättefina. särskilt min nya i samlingen!

vad tycker ni? visst är den finfin?


outside there's a box car waiting

jag kollade på 500 days of Summer igår. den var väl inte vad jag vanligtvis tycker är en bra film, men den hade en skön känsla rakt igenom, och soundtracket framkallade nostalgikänsla efter nostalgikänsla. min favoritscen är när Tom, den ena av huvudrollerna är dyngrak och sjunger Pixies Here comes your man på en karaokebar, ljuvligt!


what´s the story morning glory

idag är jag ledig, jag startade dagen med té och rostade mackor framför Efter 10. jag vet inte vad det är med morgontv, men jag älskar det. det är så lugnt och mysigt på något sätt. skön kontrast till min normala frukost som brukar gå ut på att hälla i sig en kopp kaffe, sleva i mig en portion havregrynsgröt samtidigt som jag läser nyheterna på expressen.se och sminkar mig.


folköl gav mig en mening med mitt liv

good old folköldays.


jag tänkte bara visa vilken gullekaffemugg jag har på jobbet, den kan även användas till té


sweet dreams are made of this

av diverse anledningar blev jag ombedd att vara "söt" på jobbet idag. något jag undrar över varför jag egentligen ens blev ombedd att vara söt, jag är alltid söt. söt, oskuldsfull och from som ett lamm.
hur som helst fick jag fullpott på min söthet. rutig skjortklänning, yllekofta, plattat hår och en vit liten rosett på det också. den ljuvaste av drömmar med andra ord.

idag sitter jag intryckt i vårt lilla fik och jobbar med hemsidan på min laptop. lugnt, skönt, trångt och framför allt fruktansvärt sött.


om den här vintern nånsin nångång kommer att ta slut

fy farao vad jag är trött på vintern nu. att frysa non-stop. att tvingas bära tjocka, jobbiga kläder för att minska risken att frysa ihjäl. snön som är i vägen vart man än ska. halkan som gör att man ramlar och börjar gråta. kylan som gör att man tvingas vara inomhus. mörkret som framkallar dödlängtan hos varenda jävla jävel.

den ljuva sommarharmonin på denna bilden går inte att undvika


i think i know whats on your mind, a couple words, a great divide

nu har jag kommit hem efter en relativt lugn dag på jobbet, dock trött dag då jag sov knappt fyra timmar i natt, sned dygnsrytm och filmmaraton i all ära, men trött blir man. nu ska jag laga mat, kycklingcurrygryta med ris står på menyn.

 

ps. jag bjuder på ljuv musik som heter duga.


young and sweet, only seventeen

jag tycker att rubriken säger allt, inte en jävel kan ju ana att jag fyller 21 om några månader. det tackar vi för. konstigt att jag faktiskt kan handla på bolaget, de borde ju tro att mitt leg är ett falskleg, egentligen. samma sak med diverse kioskar och affärer där jag handlar snus. blåögda biträden får förklara saken.

hunting humans

skål vänner, vi ses i dimman.


vi fryser ihjäl, det är så kallt, stackars barn men snart blir det varmt

panikensdag på jobbet idag. jag och adam har städat garagen, burit och släpat och slitit i kylan. hela jag är en isbit trots min mundering med tights, jeans, långtröja, collagetröja, tjockjacka, mössa, vantar och halsduk. nu ska jag ta ett varmt bad, ett glas rödvin och födas på nytt. ikväll blir det party i jkpg.

godmorgon


jag dör av skratt, tack tjuvtittat.se

sheena is a punkrocker

hevdig och svea var här och lekte en stund idag. sådan faster, sådan brorsdotter.






i travelled the world looking for lovers of the ultimate beauty but never settled in

jag var ju på auktion igår, jag tänkte buda hem två super fina kandelabrar i mässing, en ljuskrona, en jordglob, lite ramar och grejer. dock var det över 500 utrop och de flesta av mina var bland de sista så jag la bud på dem innan auktionen började, jag förlorade alla med en femtiolapp mer än vad jag lagt. kandelabrarna gick för 1500:-, inte riktigt vad jag tänkt mig men jag vann varje fall jordgloben från 60-talet för 350:- och den är superduperfin!

 


united we bleed

jag har blivit smått vinterdeprimerad och sitter och kollar på billiga solresor. än så länge lutar det åt Gambia eller Egypten i slutet av denna gråa månad. min chef visade mig ett 5-stjärnigt hotell i Egypten med all inclusive, ca 3700:- för två pers, helt sjukt bra. å andra sidan tycker jag att en resa gör man för att uppleva ett annat lands kultur, och det gör man inte på ett hotellområde. sen hittade jag ett sunkigt hotell i Gambia där det fanns apor på hotellområdet, det känns lite mer som min grej på något sätt, inte lika uppstyrt. jag får lite panik av att vara deppig, eftersom att jag överlag är positiv och glad så blir jag irriterad på mig själv. det hade varit en sak om jag hade haft något att vara ledsen över, men det har jag inte, tvärtom. vinterpaniken.
i morgon ska jag på auktion i jönköping, det är pepp. jag har spanat in alla utrop på auktionskammarens hemsida och jag tycker att det finns en hel del saker som känns värt.



hotellet i Egypten



precis vid stranden



jag hade inte tackat nej till en bungalow osv

(bilder från http://www.tripadvisor.com/)

i know that it’s true, it’s gonna be a good year

1. Gjorde du något 2009 som du aldrig gjort förut?
bakade bullar själv, haha
2. Höll du några av dina nyårslöften?
jag har inte nyårslöften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
japp
4. Dog någon som stod dig nära?
nej, tack för det
5. Vilka länder besökte du?
danmark och malta
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
nej, det som har varit har varit, det som kommer kommer
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
jag är sämst på datum
8. Vad var din största framgång 2009?
bryta kontakten med människor jag inte mådde bra av
9. Största misstaget?
åh gud, det vet jag inte. jag försöker se mina "misstag" som lärdom
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
började 2009 med att vara monstersjuk, sen har det bara varit nån enstaka flunsa
11. Ditt bästa köp?
min laptop!
12. Vad spenderade du mest pengar på?
jag gissar på alkohol och LP-skivor
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
roskilde, malta, thåström i folkets park, becka var här, harry föddes, påskhelgen, valborgshelgen osv
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
kort biografi med litet testamente - thåström, blinka lilla stjärtis - onkel kånkel, du lever bara en gång - noice, wonderlust king - gogol bordello, accidental babies - damien rice, the story - brandi carlile
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
gladare, extremt mycket gladare. back to ljuva livet!
16. Vad önskar du att du gjort mer?
tagit tag i mina studier
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
inget
18. Hur tillbringade du julen?
med familjen och med vänner
19. Var du kär 2009?
ja och nej
20. Favoritprogram på TV?
jag kollar nästan aldrig på TV, men desperate housewives
21. Bästa boken du läste i år?
bedårade barn av sin tid - historien om noice av david bogerius
22. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
en dammsugare
23. Något du önskade dig men inte fick?
ja, man kan inte få allt inte
24. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
handlade själv på bolaget för första gången i mitt liv, följt av kalas med kära vänner
25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
blivit klok fortare kanske
26. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
jevligt snygg, haha
27. Vad fick dig att må bra?
familj och vänner och jobbet
28. Vilken kändis var du mest sugen på?
robin bengtsson när han sjöng girls just wanna have fun, haha
29. Vem saknade du?
göteborgarna och svalövarna, och erik när han backpackade
30. De bästa nya människorna du träffat?
evve, amadeus, bobo och rasmus
31. Vad är det allra bästa med år 2009?
roskilde!!!
32. Vad har du för förväntningar på år 2010?
plugga upp mina betyg, spara pengar till backpack-resa och ha förbannat kul


dont stop me now

 

det bästa av fyra världar; ost, lök, vin och fiafuckface


jag minns ingenting med jag tror det var lördagkväll

skandalernas skandalnyårsafton är över. kort sammanfattning av året och minnesfragment från igår kommer när jag har lämnat alkoholens dimma, om några dagar eller så.

RSS 2.0