for the love of matematik

japp, denna veckan älskar jag matte! jag är helt i chocktillstånd, över mig själv. jag har varit panikstressad över att jag kanske inte kan leva ut påskhelgen till fullo på grund av matten och naturkunskap b som jag började läsa igår. påskhelgen är verkligen en av mina favorithelger, det är vår, man är långledig, och man kan träffa vänner/kröka med vänner flera dagar i rad, underbart!  så vill jag även ha det i år och nu kan jag det - jag började plugga natur redan förra veckan och det sista igår och idag på morgonen vilket gjorde att jag fick 6/6 rätt på närvaroprovet.

och så kom Erik hit idag kl 11 för att hjälpa mig med matten, vilket knappt behövdes för att jag kunde allt själv. det var geometri och grejer som bara var en aning mer avancerat än på gymnasiet, så jag gjorde klart hela veckans plugg på en dag! ett underverk!

så nu säger jag som Lady GaGa: I´m a free bitch, baby!

förra påsken när jag fyllde 20 - nu är jag nästan lika glad som då.


beacuse truth doesnt make a noise

nu är det nästan en vecka sedan jag bloggade, då blir det svårt att kunna berätta vad man har gjort, efter som att man knappt minns, varje fall för mig med mitt taskiga minne.

förra veckan pluggade jag mest, dessutom blev jag klar med veckans matte i lördags och då drack jag vin med Dave sen kom snälla Stina och Fiaf och hämtade oss och vi begav oss till Jimmy i Huskvarna på födelsedagsfest. vilket var en mycket trevlig kväll, tack för det! eftersom att det var första gången jag var ute och slirade på tre veckor hade jag glömt bort hur man fotograferar på en fest, varav jag snor lite bilder av Fiaf.


det ballaste i mitt liv

det är inte första, och antagligen heller inte sista gången som jag snöar in i denna tankebana: frukt. frukt är verkligen det ballaste jag vet. jag tycker att det är så sjukt häftigt med hela fruktproceduren. hur en liten jävla blomma på ett träd kan bli ett äpple. eller ett päron, kanske ett körsbär, en banan eller ett plommon? och att man sedan kan äta dem? att de ser så olika ut, att de smakar på ett visst sätt. att olika äppelsorter kan ha olika karaktär på smaken, olika färger? det är helt vansinnigt!

de häftigaste av alla dessa olika skapelser är ändå ananas eller kokosnöt, jag kan aldrig bestämma mig för vilken av dem. men ananasens form, kokosnötens stenhårda skal och det lurviga på den?

jag förstår att ni tycker att jag är konstig nu, samtliga jag har tagit upp det här med tycker att jag är smått sjuk och att jag borde tänka på "vettigare" saker. och det gör jag väl oftast också, men hela den här frukttankebanan är ändå en återkommande grej i mitt liv, nästan som en tvångstanke. som brukar komma när jag äter en perfekt frukt, som nyss, jag åt ett jättegott päron som hade perfekt hårt tuggmotstånd, och vips kom tankebanan igen!

vad tänker ni? om ni inte tänker att jag är sjuk i huvudet, utan på hela grejen. vilken frukt är häftigast i eran värld?


ljuv barndomsnostalgi

kom med posten idag. nintendo 64-kärlek för 250 kronor via tradera. jag har dock tillfälligt satt spelförbud på mig själv. jag får inte spela förens jag är klar med veckans pluggande, av den enkla anledningen att jag knarkar tv-spel istället för att räkna matte om jag får chansen. ännu en motivation till att plugga på.





JAAAAAAAAAAAA!

jag fick godkänt på matteprovet!!! enligt min lärare så var jag nästan precis över gränsen till godkänt, men ändå, GODKÄNT!!!!!!!!!!! dessutom fick jag rätt på veckans närvaroprov, gud va lättad jag är. och glad, framför allt så är jag glad.

nanny

igår kväll var jag nanny åt Linn & Lene, min ena chefs barn. vi lagade mat, målade kläder på dockor/tjejer i en bok som kallas top model, spelade gitarr hero, kollade på tv, pratade, gjorde ansiktsmålning på Lene och så pysslade de med mitt hår i vanlig ordning. det var jättemysigt, de är så himla underbara!

jag fick en teckning av Lene när jag kom dit!


mauro & pluras kök

nu ska jag ägna mig åt torsdagens höjdpunkt: Mauro & Pluras kök, som har blivit ett av mina favoritprogram. Mauro Scocco och Plura Jonsson, Eldkvarns-Plura, bjuder in två kändis-vänner hem till Plura. sen lagar och äter de mat, dricker vin, pratar och spelar musik. det är ett sjukt mysigt program, jag önskar att jag var deras kompis och fick äta middag och hänga med dem.


exemplarisk

igår hade jag traditionell onsdagfika med Terre efter jobbet och efter det pilates. onsdagar har verkligen blivit en av mina favoritdagar i veckan, det är alltid underbart att träffa Terre. och pilatesen är alltid lika ansträngande men avslappnande. och på pilatesen igår sa läraren att jag är en exemplarisk pilates-elev, haha pepp!

idag är jag ledig, så nu ska jag gå bort till Erik och bli privatskolad i matten, jag undrar om jag är en lika exemplarisk matte-elev som pilates-elev?! haha.


vårjackan?

idag ska jag börja med nytt kapitel i matten, enligt Erik så är det det svåraste kapitlet i matte b. som tur är så ska han hjälpa mig strax, tacka gudarna för att jag har en vän som kan agera privatlärare!

dessutom är min positiva inställning maxad idag, jag har kommit över ångestprovet och inställer mig mentalt på att jag får godkänt på det, kanske rent av ett VG? jag tackar även gudarna för att de har gjort mig till en dam med ett stort självförtroende. haha.

nu ska jag gå och möta Erik, solen skiner i vanlig, härlig, ordning och jag funderar på om man skulle låta detta bli första dagen med vårjackan? tittar jag ut genom fönstret så är svaret ja, tittar jag på min väder-gadget så är svaret nej. jag tror jag lyssnar på min positiva ja-sida.

om någon skulle undra

vad jag har i min lunchlåda idag så kan jag meddela att det är kyckling i en gryta på rödvin, dijon-senap, gullök och champinjoner, tillsammans med klyftpotatis och smörstekta morötter & sockerbönor. jag lagade det till min familj i fredagskväll. nu fattas det bara ett glas rödvin så hade min måndagslunch på jobbet blivit förträffligt trevlig, haha!


tre timmar av mitt liv

det tog mig tre timmar att göra provet, jag kissade inte ner mig av nervositet men jag höll på att kräkas av ångest. helt seriöst var det så mycket tal, siffror, tecken, funktioner och formler att min mage vände sig. jag hoppas verkligen att jag klarade provet, annars slösade jag tre timmar av mitt liv på att ha frivillig ångest. eller frivillig och frivillig, nog för att jag har valt själv att läsa kursen, men jag kommer inte att ha användning för denna matematiken, b-kursen i matte är bara en kvot för att sålla agnarna från vetet.

tur för mig att jag är positiv och har gett mig fan på att vara vete och inte agn i detta fall. och dessutom, våren är verkligen på väg. solen lös in i mitt rum idag när jag satt och repeterade inför provet, och det gör mig positiv om något.

soooool!


matte b - delprov 1, here we go!

jag har repeterat matte hela dagen, bokstavligen talat. nu orkar jag inte mera så det blir vinna eller försvinna på provet. jag är så nervös att jag nästan kissar ner mig.

perfektion

jag har precis kollat på en av världens bästa filmer. jag vet inte hur många gånger jag har sett den nu, men jag kan se den om och om igen tills jag dör.

jag talar om Leon, mästerverket av Luc Besson. visst har jag fler filmer som tillhör mina favoriter, men Leon är perfektion. på filmskalan är det en hårfin gräns mellan perfektion och kliché. och Leon hamnar, och stannar, precis på perfektion. jag fullkomligt älskar den.


idag 16.00

är det allsvenskpremiär. blåvitt möter kalmar på bortaplan, spännande spännande!

 


fredag, finally!

jag klarade veckans närvaroprov, sjukt skönt! så imorgon blir det enbart repetition från vecka 1-4 så jag klarar delprovet också. jag har lagt ner räknandet för dagen nu, efter provet åkte jag bort och fikade ute i solen tillsammans med mina skuttungar och nu ska jag strax laga mat. vad gör ni ikväll?










närvaroprov 4

nu ska jag göra närvaroprovet för kursvecka fyra. det känns inte helt stabilt, men jag tänkte göra det ändå för att kunna fokusera helt och hållet på repetionen inför delprovet sen. håll tummarna för mig, tack.

ett vykort från italien

jag har tagit ledigt idag och imorgon för att råplugga matte. denna veckan har jag vanlig kursvecka inkl. närvaroprov PLUS delprov 1. jag är stressad in i själen över detta då jag har gjort lite repetitionsuppgifter och inte verkar komma ihåg särskilt mycket av det jag lärt mig. ångest ångest ångest.

dagens plus är dock ett vykort från Italien som jag fick på posten idag av Fia fuckface och Påven. Fia skrev att hon hade det bra och att hon saknade mig. Påven dock hade synpunkter på hur jag lever mitt liv. haha. tack varje fall fia, jag älskar vykort!


20 år och 11 månader

idag fyller jag 20 år och 11 månader, med andra ord kommer jag definitivt att uppfattas som en vuxen om en månad då jag är 21. en tanke jag fortfarande försöker vänja mig vid, och det börjar kännas rätt bra.

för tillfället sitter jag och räknar matte som jag för övrigt börjar bli riktigt less på, ett lov hade varit på sin plats minsann. om knappt en timme ska jag laga mat dock vilket är roligt, Spenat och räkpasta står på menyn. och så timear jag givetvis matlagningen så att maten är klar lagom till Halv åtta hos mig, världens bästa kvällsunderhållning.
nu ska jag åter till matematikens värld, vad gör ni vänner?


en gång träffade jag på Helge Skoog, som (om någon nu har missat det) är kommentatorn i Halv åtta hos mig. han var hemskt trevlig, jag var mest nervös.


välkommen hem osv

 

min käraste vapendragare har återvänt från Rom hem till istiden igen. vilket glädjer mig mycket, jag har saknat dig i mängder mitt käraste fuckface. välkommen hem igen, jag hoppas att du har skandalerat sönder italien och legat med många håriga italienare i briefs.


2-1

jag failade ju förra veckans matte-närvaroprov, vilket gjorde mig skitsur på mig själv. dålig framförhållning, bakfyllepluggande sista dagen och stress är ingen bra kombo.

så därför har jag varit superduktig denna veckan och halvt pluggat ihjäl mig, jag har till och med haft med mig matteboken till jobbet och pluggat på lunchrasten. (jag bör väl tillägga att Joel och framför allt Erik har hjälpt mig massvis av mängder, men ändå).

hursomhelst blev jag precis klar med kursvecka 3s uppgifter och fick rätt på denna veckas närvaroprov - med en dag till godo! vilket givetvis ska firas med en öl i badet på direkten, 2-1 till mig! (på tal om resultat vill jag gärna att ingen påminner mig om resultatet i Supercupen..)

fredag hos familjen ljung

ikväll umgås jag med min mor och far. jag har lagat mat till dem som de tyckte var himmelsk. Stekt lax med pressad potatis, smörstekt purjolök & morötter och vitvins & skaldjurssås.

nu kollar vi på Let´s dance, eller snarare de kollar och jag leker med datorn under tiden.



god morgon världen

jag startade min dag kl 11 med frukost i sängen. solen lyser in och när man ligger i min säng så ser man inte marken utanför, ni kanske förstår att jag fortfarande ligger kvar och låtsas att det är vår ute. jag inbillar mig att det är 10 plus ute så jag kan ta på mig min våriga blommiga kjol, en tunn skinnjacka och ett par solbrillor och gå ut på promenad och le mot världen. jag har inte vågat kolla hur varmt/kallt det är än, men det återstår att se. god morgon en underbar dag som den här.

 


"vi håller oss under lagen här, och lagen förordar att vi är i skolan."

carl bildt som sjuttonåring - utnämner sig själv som lärare och rektor när hans skola är under strejk. utmärkt natthumor.


vårkänsla

solen sken in genom fönstret när erik och jag satt och pluggade idag. om man låter bli att titta ut så kan man låtsas att det är vår, ett tips för alla er som är lika mycket vinterhatare som jag.

i all solens glans på bordet står mina våriga/sommriga skålar och plåtburk som jag köpte på Åhléns igår. nu inväntar jag bara att snön ska dö så jag kan äta grekisk yoghurt med bär i en av skålarna till frukost, ute på balkongen i en snöfri värld i solen.


ny design?

jag sitter och räknar matte, Erik har varit här och hjälpt mig under förmiddagen men han gick för en stund sedan.

jag fick ett plötsligt sug på att designa om bloggen. åtminstone headern. kanske får bli ett skojigt uppdrag för kvällen?

terredejt & pilates

idag, eller snarare ikväll efter jobbet var jag inne i jkpg, träffade kära Terre och gick lite på stan. jag köpte två skålar och en burk från Åhléns som jag spanat in tidigare. annars höll jag hårt i plånboken och lyckades hålla mig ifrån impulsköp.

efter dejten med Terre så var jag i vanlig onsdags-ordning på pilates som även idag var jätteskönt. det är verkligen både avslappnande och jobbigt. framför allt för magmusklerna och ryggmusklerna.


tjollahopp!

jag har inväntat att slutpriserna på alla utropen på auktionen ska dyka upp på hemsidan, nu har de gjort det. och jag vann två av de tre jag hade lagt bud på! åh va glad jag blev nu, vad det är för något får ni se när jag har hämtat hem dem. nu ska jag sova så jag orkar upp till jobbet imorgon. sov så gott kära ni.

auktionskammaren ikväll

jag var ju som sagt på auktion med mamma ikväll. fia och stina kom förbi på visningen innan och sa hej också men hade annat för sig när den drog igång så då gick de. jag hade planerat att buda hem en galet fin gammal matservis i över 40 delar från Rörstrand, men den gick för långt över min budget. dock budade jag hem ett jättefint fat på fot av pressat glas och det jag hade planerat; ett Nintendo 64 som blev mitt för 200 pix, ibland känns det himla skönt att det bara är jag som ung på auktionerna, haha.

jag la även tre bud till kundtjänst innan vi gick eftersom alla de utropen var i slutet, så jag får se imorgon om jag har vunnit något av dem, mycket spännande.


2/3

min vinterchock/vinterbitterhet från igår har lagt sig lite nu. nog för att jag fortfarande gråter inombords av kylan och vintertäckta landskap så skiner ändå solen idag, det gäller att vara positiv minsann.

nu sitter jag på jobbet och har tagit lite rast i mitt webbshop-pillande. jag ska försöka få tag på Adde så vi kan luncha sen. han ringde mig igår kväll och meddelade att han befinner sig i Gränna ett par dagar framöver. skoj skoj. och ikväll ska jag och mor min på auktion, jag tror fia ville följa med också, skoj det också.


första mars

igår gick jag och la mig med känslan av att våren faktiskt är på väg nu efter som att helgen har bjudit på plusgrader och tö.

idag vaknade jag, tittade ut genom fönstret och såg med mina förtvivlade ögon att det återigen var snökaos. snökaos vår första dag i mars. fy fan.

RSS 2.0