längtan till torsdag

Åh så jag längtar till torsdag! För på torsdag så åker jag hem till mitt kära Gränna, min kära familj och mina kära vänner! Det ska bli så skönt att komma hem till Sverige lite, få ha naturen nära inpå men framför allt längtar jag så otroligt mycket efter att få träffa familjen, inkluderat hundarna, syskonbarnen och övrig familj igen. På fredagen ska dessutom jag, mamma, mormor, moster och Hedvig till Antikmässan i Borås, vilken jag har sett fram emot sen den var förra året! Åh, kommer bli kalas-bra!

i love my little calender girl


crazy after-work


rödvinsrisotto

Jag och David lagade rödvinsrisotto med ytterfilé, sparris och skysås. Fantastiskt gott!

Rödvinsrisotto 4 pers.

4 dl risottoris (arborio)
1 st finhackad schalottenlök
3 dl rött vin
7 dl kalvbuljong
30 gr parmesan
30 gr lagrad manchego
25 gr smör
100 gr rensad blandad svamp (vi använde champinjoner och trattkantareller)
50 gr vårlök
1-2 msk olja
Salt & peppar
Gör så här:
1. Hacka löken och fräs den försiktigt i olja tills den blir mjuk. Tillsätt vinet och koka upp, sänk sedan värmen och lägg i riset koka tills vätskan sugits upp.
2. Häll nu på buljongen så att riset täcks. Rör om och låt koka. Späd med mera buljong och rör allteftersom. Fortsätt så tills tills riskornen är nästintill mjuka. Risets kärna ska inte vara hård med ha ett tydligt tuggmotstånd.
3. Medan risotton kokar, rensa och skiva svampen
3. När risotton känns lös och krämig, sänk ned värmen tills lägsta och vänd ned riven parmesan och smör, smaka av med salt och peppar.
4. Stek svampen i smör, salta och peppra. Låt rinna av lite på ett papper.
5. Lägg upp risotton på tallrikar, fördela svampen, riven manchego och lite färsk vårlök över. Klart!

vos peines sur mon coeur


höstkväll

Igår var jag ledig, vilket framför allt innebär att jag får en ledig kväll, och kvällen är ju min favorittid på dygnet. Måndagskvällen hos oss gick i höstens fantastiska tecken med regn smattrande mot fönstrerna, soppa till kvällsmat och mysprogram på TVn. Mer lediga kvällar åt mig!
Jag lagade min egenkomponerade, mixade champinjonsoppa med schalottenlök, kalvfond och timjan!

söndagsbrunch

Dave överraskade med ägg, bacon, rårakor och färskpressad apelsinjucie!

jag fick en överraskning efter jobbet igår,

av världens finaste David.

after work förra veckan


i'm just a dreamer but i'm hanging on


finfrämmat

Jag hade finfrämmat i mitt kök för ett tag sedan!

saknar


david har varit och shoppat

När vi flyttade in i lägenheten hade vi det mesta, dock ingen soffa och ingen TV, viktiga saker att ha i sitt hem år 2011. Vi kom snabbt överens om att jag skulle välja och betala soffan, och David skulle välja och betala TVn, vi skulle bara spara ihop pengar först. Jag har, som ni vet, sedan ett tag tillbaka valt och köpt soffan. Idag har David valt och köpt TVn. TVn även kallad "Monstret". Det är en gigantisk nutida TV-apparat som tar upp hälften av en av våra väggar. Platt och stor och modern och 42 tum. Det känns liksom lite som att TVn sitter och tittar på mig, istället för vice versa. Nåja, nu har vi varje fall en riktig jäkla håll-käften-modern-pryl i vår annars något gammelmodiga inredning.

jag lever och hösten är fin här

Hej kära ni! Jag har verkligen varit sämst på att uppdatera det senaste, men så kan det vara ibland, jag har haft fullt upp ena dagen och lat den andra, ni förstår. Jag lever och har det bra varje fall, väldigt bra. Hösten är otroligt fin här men det börjar bli kallt som bara den, vantar står på inköpslistan, om man säger så. Jag saknar dock alla er kära. hemma i Gränna eller på de platser i världen ni befinner er, otroligt mycket, men så är det ju ibland här i livet.

RSS 2.0