24/4 1991grattis harry!

Idag (ni som har en "normal" dygnsrytm, läs igår) fyller/fyllde världens bästa, sötaste, coolaste, gulligaste och absolut mest goa kille, 3 hela år. Grattis älskade lilla Harry-plutt på din stora dag! Eftersom att du tycker om att sitta vid datorn och titta på bilder, och framför allt filmer, där du själv medverkar, så får du i tillägg till kortet på posten även det här, tills vi ses igen! Jag hoppas att du har fått massa paket, en stor och god tårta, fina ballonger och serpentiner och högljudd födelsedags-sång idag!


feel good-söndag

Hela veckan lång har jag jobbat, men som vanligt har jag ledigt på söndagar. Idag har jag städat lägenheten, suttit i fönstret och skrivit, kört ett yoga-pass på golvet samt lagat god mat till söndagsmiddag. Kycklingbitar, ris, currysås och lite grönsaker stod på kvällens meny. En fantastiskt bra feel good-dag, med andra ord. Hoppas att ni har haft en lika skön dag!

på jobbet

Igår natt kom jag tillbaka till Oslo igen. Imorse vaknade jag av att dörren till min lägenhet låstes upp, jag drog mitt täcke runt mig och tog mig, halvt sovandes, fram till hallen där jag möttes av ett gäng rörmokare. Tanken var att de skulle fixa till avloppen i hyreshuset, och då även min lägenhet, under förra veckan när jag var i Sverige, men efter många om och men fick jag, imorse, veta att datumen ändrats till 16/4-18/4. Förbannade, jävla, skit, tänkte jag. Rörmokaren jag pratade med lovade att de skulle ta min lägenhet enbart 17/4, så jag gick och la mig igen, men vaknade ett flertal gånger av att det knackade på dörren och de skulle stänga av och sätta på vattnet. Därav fick jag fylla en påse med mitt pick och pack, och befinner mig nu på ett hotellrum på jobbet till imorgon kväll då jag avslutat mitt arbetspass, och kan återvända till mitt hem. Min intuition säger mig dock att rörmokarna inte alls kommer att vara klara som de utlovat, men det tar vi då. Där har ni mitt nuvarande i-landsproblem, i en stad där gatorna idag kryllar av poliser och journalister.

limousine

På skärtorsdagen blev jag och Lina inbjudna till att åka en extraordinär limousine, vi tackade ja, och färden bjöd sedan på oändligt mycket skratt.


nykter men full av insikt

Du var alltid fullast på krogarna
Du skolka från livet natt efter natt
Du vakna upp och längta ut till skogarna
Och ditt drömda hus där
Och din abessinierkatt
Med pengar på fickan var du oslagbar
Du dansa tills du föll omkul
Tills inget fanns kvar
Du var alltid fullast på krogarna
Och aldrig så ensam som när morgonen kom
-Ulf Lundell

Ikväll är jag nykter men full av insikt. Jag berusar mig på drömmar och möjliggör att gå i mål.

now i'm a soldier, a lonely soldier, away from home through no wish of my own

Idag bjuder jag på ljuvliga toner av Bobby Vinton, lyssna och njut!

"legendar-möte"

I onsdags förra veckan så hade jag ett kärt återseende med Evve. Vi drack öl, lyssnade/sjöng gamla Lundell-låtar och framför allt så skrattade vi och pratade tills vi båda var helt blå i ansiktet. Som Evve kallade det, ett "legendar-möte" på högsta nivå. 


vecka 13

Babylon-häng med Elisabeth och Andrea.
Kollade på Ylvis-brödernas show på teatern, samt var på efterfest med dem på teaterns säsongsavslutning.
Hängt med min fabulösa värmländska, Ellen!
Kollat på film med Petter.
Fått ett påskägg av jobbet och gått på "påsk-ferie"!
Varit salongs och packat resväskan med vår och sommarkläder för 10-dagars vistelse i Gränna. (Kom fram och kylan och snön kom tillbaka.)

vecka 12

Jag har varit sämst på att uppdatera bloggen den senaste tiden, jag vet det. Jag skyller på att Oslo bjudit på fint vårväder och mycket häng, men nu är jag tillbaka och börjar med att summera veckorna då jag varit mindre aktiv med bloggandet.
Startade veckan med frukost tillsammans med Andrea, hon hade varit i Thailand och snäll som hon är hade hon köpt en present till mig. En Marilyn Monroe-neccesär!
Var hungrig och fattig och gick till McDonalds med tre kollegor i samma situation, vilket resulterade i ett mindre hav av cheeseburgare.
Hittade avocado för 5:-/styck på Rema 1000 och njöt av mitt fynd på taket.
Hade rumänsk-afton med Heidi, Adrian och Viorel.
Det var 15 grader varmt på söndagen och jag solade på taket.
Petter och Filip kom och hängde.
"Relevant?!"

23

Ja, då var man alltså ett år äldre igen. Tiden går skrämmande fort och därmed åldras jag snabbare än vad jag någonsin har kunnat ana att jag skulle. Förhoppningsvis har väl även det här året gjort mig något klokare och gett mig några fler erfarenheter av livet. Tusen tack till alla som gratulerat mig på telefon/internet/öga-mot-öga!

RSS 2.0