prinsessan estelle

Ännu en klassisk fika-dag missade jag ju när prinsessan Estelle föddes och samtliga svenskar länsade Sveriges alla konditorier på prinsesstårtor och prinsessbakelser. Själv satt jag i Oslo och fikade med min majestätiska brownie, men åh, vad det sved att inte kunna äta en prinsessbakelse. Vad är det för land jag bor i? Ett land med total avsaknad av fika! Som tur var bjöd min snälla farmor på prinsessbakelse på måndagen innan jag åkte hem. Så med den, en kopp kaffe och farmors hemmagjorda saft (som är den godaste i världen) skänkte vi en varm tanke till vår nya, lilla, prinsessa Estelle Silvia Ewa Mary.

ass and the frenchmen + gatans lag

I lördags tog jag och systeryster bussen in till Jönköping för att möta vänner och härja till toner av våra vänner i Ass & the frenchmen och våra gamla gudar i Gatans lag. Vi dansade och härjade, träffade gamla vänner från "back in the days", Lina stukade foten och min klänning dränktes i öl. Kvällen var en dröm i nostalgi och kalasandet var på topp.
'
gatans lag, bild från google.

fetfredag

Som ni vet kunde jag inte äta någon semla på fettisdagen, då de inte har semlor i Norge. Som tur var har jag en omtänksam mamma som omedelbart köpte semlor när jag kom hem i fredags och jag överlevde där med alltså ännu en gång att inte kunna fira en svensk tradition på den rätta dagen. Och inte bara fick jag en semla när jag kom hem, jag fick mysa med alla mina gullisar till syskonbarn, då är lyckan gjord.

friday on my mind


majestätisk brownie

Idag hade jag hoppats på att en norrman skulle knacka på dörren, och med sina bästa gratulationer, överräcka mig en svensk prinsesstårta. Tror ni det hände? Nej, självfallet inte. Så istället för att fira vår nyfödda prinsessa med en prinsesstårte-frukost drack jag morgonkaffet i min fin-kopp och åt en majestätisk brownie till frukost. Bättre än inget, som man så fint brukar säga. Mamma, nu blir det dubbelt upp med fikat på fredag, först en semla a lá fet-tisdagen, därefter en prinsesstårta a lá det nyfödda kungabarnet! Hur firar ni denna historiska dag?


skärpning

Jag har blivit aningens katastrofal när det kommer till att lägga upp bilder och skriva om min vardag. Jag ska bli bättre, på både och, jag ska visa er min livs-dokumentation och beskriva roliga dagar och händelser såväl som de tråkiga. Det är ett löfte! Så kanske ni kan lova att börja kommentera mer igen, har vi en "deal"?

fettisdagen

Idag är det fettisdagen, och här sitter jag i ett land utan riktiga semlor. "Fastelavnsboller" heter Norges motsvarighet på semlor, men hör och häpna, de är fyllda med sylt! Sylt går inte an i en semla, det ska vara mandelmassa-fyllning, annars kan det kvitta! Så jag får helt enkelt försöka att gilla läget och vänta med semel-ätandet tills i helgen, då jag ska till Sverige. Mamma, semel-fika på fredag eftermiddag hade varit trevligt! ;)
Sist jag var i Sverige så semel-fikade vi hos världens bästa, lilla, farmor!

en vacker klänning kan få vem som helst att vilja gifta sig omedelbart


and now i’ve got my colour slide


you may be king, you may possess the world and it's gold, but gold won't bring you happiness when you're growing old


helg!

Min helg fylls mestadels med jobb, det blev en lång kväll på jobbet igår, men ikväll hoppas jag på att det inte blir lika sent, då ska nämligen jag och Andrea gå ut och ha skojskoj när vi slutar.
På söndag är planen snowboard-VM, Scandic samarbetar med snowboard-VM som pågår här i Oslo, och då hotellet kryllar av snowboard-åkare har Andrea, jag och Elisabeth blivit inspirerade och tänkte åka upp till Holmenkollen på söndag och kolla på finalen.
Vad ska ni göra i helgen?

fågelmat till frukost

Jag har alltid varit något av en motståndare till att hålla på och äta massa frön och kärnor hit och dit, till diverse maträtter. Frön, åh så gott och nyttigt, säger alla. Nej, det är fåglarnas mat, sa jag. Min kära mamma tillhör dem som gillar frö, hon har frö till det mesta, i bröd, i mat, i sallad etc. Eftersom att min mamma är en riktig hejare på att baka bröd och laga mat, så har jag alltid ätit alla dessa frö ändå, utan att uppskatta dem. Oskalade som skalade, krossade som hela. Nu verkar det dock som att jag har tagit mig över barriären, jag har ätit så många frön, så många gånger att min mun har vant sig och jag nu, faktiskt, tycker att det är gott med fågelmat. Titta bara så får ni se vad min frukost består av idag:
Mängder av frön i filen samt majsmjöl-knäckebröden som jag bakade för ett tag sedan, fyllda av frön - och jag gillar det!

mussel-pasta med david

Världens bästa David var här ikväll, vi lagade Daves specialrätt, pasta med blåmusslor, vitt vin, chili, tomat och massor av gott,  och så pratade vi om allt mellan himmel och jord och hade en trevlig kväll tillsammans.

beväpna dig med vingar

Idag släpper mitt hjärtas man, Thåström, sitt nya album Beväpna dig med vingar, och som jag har väntat på det! Nu är det dessvärre så att jag lever i ett försenat land, och har därför inte möjlighet att lyssna på albumet idag, då det släpps i alla länder utom just Norge. Ja ja, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

blåbärsris

När jag var hemma i Sverige sist så plockade jag lite blåbärsris från skogen och tog med mig hem till Oslo, de har fått sällskapa med tulpaner och nu har riset börjat blomma så fint så fint.

lägenhet med slottsvy

Så här i vintertider så kan jag stoltsera med att inte bara bo granne med Ibsen och Munch (se kyrkogården på bilden nedan) utan även sitta inne på min soffa och se ut över slottet. Ja okej, det är väl sisådär en kilometer bort, man ser knappt hälften och det är bara så länge träden inte grönskar, men ändå. Lägenhet med slottsvy, det är det inte alla som har inte.

which madmen are you?

För att jag är en sucker för "Vem är du i...-test"! Vill du testa vem du är, klicka HÄR!

mad men

Älskade Mad men, skynda tillbaka med säsong 5 och förgyll mina vardagkvällar!

söndag=tvättdag


i've been misunderstood for all of my life, but what they're sayin', girl, just cuts like a knife


våren, kom igen nu!

Om inte våren vill komma så får man ta våren till sig, eller något i den stilen. Insidan av mitt hem är redo att bli matchat av utsidan nu. Snön, du kan försvinna och ge oss åter gröna gräsplättar, blommor och grönskande träd.

världens bästa mostrar

Hur glad blir man när man låser upp brevlådan (ja, här är det faktiskt lås på brevlådorna) och finner två brev med tidningsartiklar och fina ord från sina mostrar? Jo, det kan jag säga, man blir så glad och så värmd att det känns rakt in i hjärtat, man blir nästan lite rörd och känner sig så speciell och betydelsefull och i nästa sekund inser man hur lyckligt lottad man är som har fått lov att ha världens bästa mostrar i sitt liv! Bitti och Fia, tack så hemskt mycket!

i crossed all the lines and i broke all the rules, and baby i broke them all for you


you´re fine for a while but you start to lose control


tillräckligt upp och ned för att en gammal punkare ska bli rörd

Allt är mest upp och ned just nu, jag har inte så mycket att säga, mest mycket att tänka. Jag kom just hem efter ett par öl med fina kollegor och läste nyss, vad som är bifogat nedan, på Facebook. Sist jag var hemma pratade jag och Svea om min tid som fullbordad punkare, hon fick se bilder från de gamla tiderna och det hon uppskattade mest var mitt hår, tuppkammen när den var grön. Och i nuläget är det som ni ser nedan tillräckligt för att göra en gammal faster rörd till tårar.

sätt igång lördagsdansen!

Älskar låten, älskar videon, älskar gunget, älskar danserna, älskar rösterna, älskar kläderna. Tänkte att denna älskvärda, svängiga, låt passar bra att återvända med efter min lilla (ofrivilliga) bloggpaus. Så här har ni den:


RSS 2.0