tonfiskomelett

I Oslo har det varit fint väder de senaste dagarna, soligt och riktigt, riktigt, varmt. Igår var det åskvärme hela dagen och på kvällen började det till slut att spöregna. Idag är det mulet och det ska visst regna senare också, jag jobbar hela helgen så för mig gör det inte jättemycket men trist är det ju. En av de varma dagarna kom Matilda hit på lunch innan jobbet och jag bjöd på improviserad omelett med tonfisk, champinjoner, haricots verts och till den en tomatsallad med rödlök, gräslök och gott, och så vattenmelon med. Trevligt och gott!

Tonfiskomelett 4 pers.
6 ägg
1 skvätt mjölk (ca 1-2 dl)
½ fiskbuljongtärning
1 burk tonfisk i vatten eller olja
1 liten lök (gul eller röd)
Färska haricots verts efter smak
1 stor champinjon
Citronpeppar
Salt
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Skala löken och hacka upp i bitar. Skölj haricots vertsen och champinjonen, dela haricots vertsen på mitten och skiva champinjonen i tunna skivor. Fräs allt i stekpanna till det får lite färg.
3. Vispa ihop ägg och mjölk, smula ned en halv fiskbuljongtärning, salta och peppra efter smak.
4. Häll ned svampen och grönsaksfräset i äggblandningen. Häll av tonfiskens vatten/olja och häll ned tonfisken i äggblandningen.
5. Sätt en ugnssäker stekpanna på medelvärme på spisen, lägg i en stor klick smör, när smöret börjar fräsa, häll ned äggblandingen. Rör försiktigt i omeletten hela tiden så att den blir jämt färdig och inte bränner fast. När omeletten börjar bli klar, ställ in den i mitten av ugnen i 5-10 min, ta ut den och servera direkt när den fått lite färg.

Kommentarer
Postat av: Mammi

Va mysigt ni har det, alltid god mat o mys!

2011-07-02 @ 10:51:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback