sirapskakor

Jag valde att baka sirapskakor, även kallade kolakakor, igår innan jobbet. Sirapskakor är fantastiskt gott till thé och de är väldigt lätta att baka, testa vetja!
Ingredienser, ca. 50 små kakor
200g smör
1,75 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
Gör så här:

1. Lägg fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Vispa smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda igen till en jämn smet med elvispen.

3. Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir till små klumpar, tryck sedan ihop degen till en stor klump med fingrarna.

4. Ta upp degen på bänken och knåda den lite så den blir en jämn och fin deg. Dela den i fyra delar.

5. Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar mednågra centimeters mellanrum eftersom att längderna flyter ut vid gräddningen.

6. Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.

7. Låt svalna 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt på ett galler med en bakhandduk över.

8. Lägg sedan kakorna i burkar med tätslutande lock. Klart!


Kommentarer
Postat av: Mammi

Va goda kakorna ser ut! Man blir så inspirerad av dina bilder. Kram

2011-08-31 @ 21:12:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback