sirapskakor
1. Lägg fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Vispa smör och strösocker till en jämn smet med elvisp.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sirap och blanda igen till en jämn smet med elvispen.
3. Tillsätt vetemjölet och kör med elvispen tills smeten "kladdar ihop sig". Först blir det små smulor men kör tills smulorna blir till små klumpar, tryck sedan ihop degen till en stor klump med fingrarna.
4. Ta upp degen på bänken och knåda den lite så den blir en jämn och fin deg. Dela den i fyra delar.
5. Rulla ut varje del till längder, ca 40 cm och lägg dem på plåtar mednågra centimeters mellanrum eftersom att längderna flyter ut vid gräddningen.
6. Grädda mitt i ugnen 175°C i ca 18-20 minuter till gyllene färg.
7. Låt svalna 2 minuter på plåten innan du skär dem i sneda bitar. Låt dem sedan svalna helt på ett galler med en bakhandduk över.
8. Lägg sedan kakorna i burkar med tätslutande lock. Klart!
Va goda kakorna ser ut! Man blir så inspirerad av dina bilder. Kram