bland det bästa med hösten

Igår när jag kom hem från min och Ninas promenad fann jag detta berg av kantareller på vårt köksbord. Pappa hade hittat massor av dessa fantastiska godsaker när han var ute i skogen med hundarna. Jag blev överlycklig och lyxade till måndagen med ugnsrostade mackor med smör & vitlöksstekta kantareller till kvällsmat.

 


motionsambitioner

Nina kom över med en överraskning igår innan vår kvällspromenad. Två presenter i form av en stegräknare och ett par gångstavar, jag höll på att dö av skratt och av tacksamhet! Nu jävlar ska här motioneras på elitnivå/kärringnivå!


köpenhamn är bra om man inte vill vara med

Efter fyra sjukt bra dagar i Köpenhamn med Dave och fyra jätteskojiga dagar med jobb på Malmöfestivalen är jag hemkommen igen. Igår jobbade jag och i helgen är jag nanny åt Linn och Lene, superbt!

på en schysst restaurang i kph, lägger upp fler bilder sen!


om några timmar

Kär återförening och Köpenhamn!


le premier jour du reste de ta vie

Den första dagen på resten av ditt liv. Fem dagar utspelar sig i en familj med fem medlemmar, en dag vardera, dagar som förändrar deras liv.  Himmelskt bra film, fransk och fantastisk. Fantastisk på det vis som franska filmer har en tendens att alltid vara, med en särskild känsla som inte går att sätta ord på. Se den!


förmiddagsunderhållning

När jag är ledig och inte har något inplanerat på dagen brukar jag sega mig fram hela morgonen och sen äta frukost och titta på Hem till gården. Dessvärre blir det inte så ofta jag kan göra det, men nu när jag har semester passar jag på. Jag har alltid funnit en mysfaktor med programmet. Den fina brittiska landsbygden, dialekten, den engelska puben, alla skandaler, de söta tanterna och framför allt: familjen Dingle.
Dessutom gör det inte så mycket att man har missat mängder av avsnitt, för man snappar snabbt upp vad som har hänt ändå. Det är ju en ganska utdragen såpa, och hemskt underbar också.

Idag har tanterna tårtbakartävling, Andy sitter i fängelse och Rodney ska gifta sig, mycket spännande!


yatzy-eftermiddag i vårsolen

Tiden går hemskt fort, det känns som att årstiderna flyger iväg. Denna sommaren har gått snabbare än någon annan och det känns som att hösten redan är här. Det känns som att det nyligen var vår, när vi satt på Amalias och njöt av eftermiddagssolen nästan varje dag som solen tittade fram, drack några öl och spelade något spel, tjatade om att vi alla längtade efter sommaren. Och nu är sommaren så gott som över. Det är tur att jag gillar alla årstider minsann.


ja, jag taggar sönder hösten

Jag har startat höstmyset hemma, det är officiellt tid att tända ljus på kvällen och lyssna på lugn höstig musik. Vaniljdoftande ljus och Leonard Cohen i högtalarna. Superbt!

jag har en ny ljuslykta alá new york också!


everybody´s changing and i don´t feel the same

Jag kom nyss hem, efter nästan två timmars promenerande längs vättern tillsammans med Nina. Vi har pratat om allt möjligt, mest tankebanor och synvinklar. Positiva och negativa. Om gammalt och nytt, framtiden och det förflutna. Förändringar. Nina är bra, henne gillar jag massor. Imorgon ska vi filosofera tillsammans längs vättern igen.




höstbunker

Idag åkte jag, Anna och Lina in till Jkpg och bunkrade upp med kläder och mysgrejer inför hösten. Åtminstone så gjorde jag det, de andra var lite bättre på att hålla i pengarna. Hur som helst planerar jag inga mer inköp inför hösten, förutom skor, och i Jkpg varje fall.


i´m coming out of my cage, and i´ve been doing just fine

Efter 55 timmars jobb denna veckan, och 165 timmar och 31 minuter jobb på tre veckor, så kunde jag inte varit lyckligare över att ha en veckas semester nu. Jag är trött som jag vet inte vad, mina fötter gör vansinnesont och likaså min rygg, men vad gör det, jag är en lycklig och fri människa i 9 dagar, sen blir det jobb på Malmöfestivalen.

Nu ska jag ha fredgasmys med syster, vi hörs senare!

nytt straff

Efter vår gulligull-dag på jobbet i fredags så har vi infört ett nytt straff. Om man är det minsta dum eller otrevlig mot någon får man genast stämpla ut och sätta sig i fängelse i fem minuter. Fängelset är egentligen en hundkoja, den är mörk och luktar konstigt och passar utmärkt som ställe att tänka över sina dumheter på. Det kan se ut exempelvis såhär:


höst?

Om en månad eller två kommer jag att ångra mig djupt och bittert över kommande uttalande, men jag längtar faktiskt lite till hösten. Jag älskar hösten, och i morse när det var dimmigt och ruggigt när jag gick till jobbet njöt jag av att få ta på mig jacka, halsduk och mössa. Nog för att jag svettades på promenaden till jobbet, men det struntade jag i, det var höstkänslor. Hösten är som bäst när det varken är varmt eller kallt ute och en stickad tröja samt halsduk räcker bra för att hålla värmen. Och en kopp thé på det, utomhus helst, och sen när det blir sent och kallt går man in och myser med tända ljus. Åh, så jag längtar, och åh så jag kommer ångra dessa tankar, jag kanske verkligen borde tröttna på sommaren först, innan jag önskar för mycket?


sovmorgon, yes!

Vi har börjat gå tillbaka mot ordinarie öppettider på jobbet med start idag. Från 8-21.30 till 9-19.30, sjukt skönt. Nog för att jag inte har jobbat så mycket helpass, men det är trist att antingen börja kl 8 på morgonen eller gå hem kl 22 på kvällen. Nu blir det fem 11-timmarspass, mån-fre, sen har jag semesteeeer! 

dålig blogg-helg

Jag har varit sämst på att blogga i helgen, förlåt för det. Igår lekte jag med Hedvig och Harry så gott som hela dagen, var en sväng i von Otterska villan och köpte lite prylar. Idag har jag återupplevt min barndom hela dagen, spelat The Sims och kollat på Astrid Lindgren-filmer. Kalle Blomqvist och Barnen i Bullerbyn, åh så bra! Oavsett hur gammal man blir, kan man ogilla Astrid-filmer? Jag tror icke det!


i rosa ljus är allt okej

Vi har plugat ut och plugat in på jobbet nu, börjat om och är snälla mot varandra och omgivningen igen. Dricker varmchoklad med grädde och jordgubbar tillsammans, gullar och berömmer. Ger komplimanger och är omtänksamma. Rara och snälla och söta, idag är vi en familj igen till skillnad från hur det varit tidigare i veckan. Idag lever vi i en rosa och fluffig värld där alla är lika mycket värda och lika mycket älskade. Det finns inget bättre än att omge sig med glada och positiva människor, jag myser sönder här!

det är ett kallt krig som dom säljer, jag vill inte ha

Jag är sjukt trött på jobb och slit. På vardag och allt som hör vardagen till. Tackar gud för att det är fredag imorgon och planerar nog in en vit helg, för att bara få vara i två dagar. Strunta i baksmälla, städ, tvätt, mat och allt sådant, bara titta på film, läsa bok och spela spel. Göra vad jag vill utan att tänka på jobb och krav. Längta till semester och efter fin man som kommer hem snart. Bara jag och mina tankar i helgen, det blir nog bra.

sweet home alabama-style

Det blev inte så mycket av att sy igår kväll, snarare klippa och stryka vik på ett par jeans som blev till shorts. Så idag körde jag på mina "nya" midjeshorts och rutigt hårband a lá södra amerika!

Ps. man kan nästan säga att jag ger er en "dagens outfit" idag, haha!


ruby ruby ruby

Morgonrufs, i like!


råttan i väggen

Jag vet fortfarande inte vad som luktar dött i min källare, men misstänker fortfarande att det är en död råtta. Eller rättare sagt så har jag övertygat mig själv om att det är det. Och jag är rädd. Råttor skrämmer livet ur mig, döda som levande är de det värsta jag vet. Äckligaste, vidrigast och läskigaste. Jag känner mig lite som Nils Karlsson-pyssling för tillfället, ligger nerbäddad i sängen och bara väntar på att den stora råttan ska komma fram och äta upp mig, alternativt få mig till att omedelbart flytta härifrån. Var är en vän som Bertil när man behöver den?




i don't believe in an interventionist god

Nu är jag hemma från jobbet, äntligen. Ikväll är det jag, thé och Nick Cave som gäller. Och klippa, sy och göra om nått gammalt klädesplagg innan jag tänker kollapsa i min säng, som jag för övrigt precis bytt lakan i. Bland det bästa med sommaren är att torka sängkläder ute, de luktar så underbart då.

 

fantastiskt bra platta alá nick cave!

önskelistan

(bild: oozinggoo.com)

Den som ändå ägde en lavalampa från 60/70-talet! Åh, så jag vill ha en, en röd!


jag behöver en hundradels sekund


for the love of nice price

Jag älskar 2 filmer för 99:-, särskilt när det är fantastiska filmer som dessa!


tråkigt på jobbet.nu

Efter jobb i sex dagar och ledigt igår är jag tillbaka på jobbet igen. Mitt jobb känns som mitt hem, jag spenderar mer tid här än vad jag gör hemma, och mina jobbarkompisar börjar verkligen att kännas som min familj.

Och det är trist, idag. Annars älskar jag att jobba, men inte idag. Jag vill ha helg, inte göra något, bara få vara lite. Se filmer, leka med datorn, prata med dem som jag håller kär, sova. Nåja, jag får göra allt det där efter kl 22 ikväll helt enkelt. Kan någon flytta fram tiden åt mig, tack.


sockerlådan!!!

Om jag inte älskade min sockerlåda innan så gör jag det nu. Jag har slängt in massa av mina böcker och spel i den, så nu har den blivit en bok/spelhylla i min nya myshörna. Ser det inte vansinnesmysigt ut? Vill inte ni också slå er ner i fåtöljen jämte den och läsa en god bok? Att ni vill!

 


old school

mera syskonkärlek. så små vi var.


dött djur?

Det luktar dött djur i min källare. I hallen främst, men titt som tätt kommer en unken pust i köket och mitt sovrum också. Jag trodde att det var nått i en papperskorg som luktade, så jag tömde samtliga, funderade över om min vask i köket spökade, så jag spolade mängder av vatten och rengöringsmedel i det, luktar fortfarande skit. Jag har letat igenom allt, i fall att jag skulle glömt en gammal odiskad matlåda någonstans, jag har bett pappa leta efter en död fågel/råtta som katten kanske släpat in, men icke. Det luktar verkligen dött och jag misstänker att jag har råttor i väggarna som har gått och dött. En död råtta är en bra råtta, men helst inte inne i min vägg. Tydligen så luktar det äckel i två veckor, sen torkar de äckliga små kräken och allt blir som vanligt. Jag vet inte vad som ger mig mest panik, lukten av död råtta, eller tanken på hur nära den eventuella råttan är mig. Jag har en fobi i livet, och det är råttor.

syskonkärlek

Igår efter jobbet åkte jag in till Jkpg med massa vänner. Framåt natten mötte jag upp denna dam, även känd som min storasyster. Mycket skojigt!


sockerlåda

För några dagar sedan kom min jobbarkompis, Larse, in på jobbet med den här gamla, otroligt fina, sockerlådan  till mig. Han hade hittat den på ett ställe när han var på semester och visste hur mycket jag ville ha en sån, så han köpte den åt mig. Supersnällt av honom! Nu har jag dammat och tvättat ur den och ska ha den som bord/bokhylla.


RSS 2.0