10-12-24

Bättre sent en aldrig, som man brukar säga, här kommer bilderna från en supermysig julafton med underbart sällskap, god mat, fina klappar och en allmänt fantastisk stämning.


 


bomberman 2

Ursäkta min bloggtorka det senaste, efter en fantastisk jul laddade jag ner en NES-emulator till datorn och varit spelberoende, och då särskilt av Bomberman 2. Återkommer med julbilder ikväll, nu ska jag börja förbereda nyårsdesserten, hemmagjord hallonmousse.


Kära Änglagård, om några minuter ses vi ig...

dsc00163 (MMS)

Kära Änglagård, om några minuter ses vi igen! Nästan 15 års väntan är över!


god jul!!!1

God jul önskar jag er alla, nu ska vi åka till mormor på julfrukost!


chokladfudge

Häromdagen gjorde jag även chokladfudge, världens godaste julgodis om jag får bestämma. Enkelt också, om man bara har lite tålamod.

Här får ni receptet:

3 dl socker
3 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap
50 g smör
2 msk glykos
100 g mörk choklad
+ smörpapper

Glykos kan man köpa på Apoteket, eller om man som jag bor i Gränna och jobbar på världens bästa polkagriskokeri kan man få lite där. Det är inte ett måste att ha i, men det gör att fudgen blir fastare och lättare att sedan skära i bitar.

1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en termometer. Låt koka på svag värme tills temperaturen är 120°.
2. När smeten är uppe i 120° rör du ner smör och glykos. Låt koka ca en minut. Ta av från värmen och bryt chokladen i bitar och lägg ned så att de smälter. Rör om och häll upp i en form med smörpapper i botten. Ställ den att kallna och stelna.
3. Ta upp smörpappret med fudgen på och skär ut bitar. Förvara svalt.



vi kokade marmelad häromdagen


2 steg från paradise

Håkans nya skiva är i min mening fantastisk, och då särskilt låten Jag vet vilken dy hon varit i. När jag var i Sthlm ställde jag väckning på TVn på hotellet, innan jag gick och la mig på natten kollade jag alltid på Musikhjälpen på tvåan, och vaknade då också alltid till det. En morgon hade någon önskat denna fantastiska låt, och det var då jag hörde den för första gången. Det är sällan jag uppskattar att vakna tidigt på morgonen, men det gjorde jag då, det var magi att vakna till de tonerna. För Jag vet vilken dy hon varit i är sådär magisk på det sätt som vissa av Håkans låtar bara är. Det går aldrig riktigt att sätta fingret på vad som gör fulländade låtar till just fulländade låtar, men denna är en sådan, fantastisk och fulländad.


små liv



Jag hittade drygt ett år gamla bilder jag tagit på mina småttingar till syskonbarn. Det finns banne mig inget finare än dem, Hedvig är den snällaste ungen jag vet, Svea är det busigaste lilla liv jag någonsin stött på och Harry är den gulligaste pojken i denna värld.

klippa + klistra = julpyssel = underbart

Ni ska veta att jag njöt som bara den av att vara hemma igen i söndags, jag gjorde allt som jag hade längtat efter under mina veckor på vift. Jag drack glögg med familjen, jag gosade med Dave hela dagen, jag lyssnade på julmusik och framför allt så julpysslade jag. Det enda jag inte gjorde som jag saknat var egentligen att laga mat.

Julpysslet för dagen gick ut på att pyssla ihop etiketter till alla julklappar som inhandlats under månaden, de flesta vet att jag är något av en pedant när det kommer till att slå in julklappar och liknande. Så ni som inte vet, nu vet ni det. Jag skulle aldrig, inte ens i tider av panik, gå och köpa vilket omslagspapper som helst, för att inte tala om band och etiketter, jag avskyr lockade plastsnören och "klistra på-etiketter". Nej, någon stil måste det vara!

Och till er som har tänkt att ge mig något och slagit in det i en tidning, dragit runt ett plastsnöre och skrivit att det är till mig på paketet, känn ingen ångest, jag bryr mig verkligen inte om hur paket jag själv får ser ut, enbart om utseendet på dem jag ger bort. Eftersom att tanken för mig är det som räknas, så lägger jag gärna ner mängder av tid, tankar och omsorg på både utsida och insida av mina julklappar.


driving home for christmas

Nu sitter jag som en packad sill på en halvfull swebus mot Gränna. Det är så trångt att jag precis får plats med datorn i knät och för att skriva måste jag sitta med händerna böjda i 90 graders vinkel , men vad gör det, om cirkus fyra timmar är jag hemma. Då ska jag mysa med Dave, äta god mat med familjen och koka marmelad med Lina. Ååh, julmys here i come!

Packad sill..


all i ever knew, only you

Snart, snart, om knappt ett dygn!


ikea kungens kurva

Igår jobbade jag min sista dag med Patrik, det var lite sorgligt för jag gillade verkligen honom, det är alltid tråkigt att säga hejdå till människor man nyligen mött och tycker om, och som man inte vet om man kommer att träffa på någonsin mer igen. Som tur var kom Erik som Patriks "avbytare" och det var såklart jätteskoj! Dagen har nästan flugit iväg och imorgon är det min sista dag på IKEA, för det här året och kanske för alltid. Vem vet.

Så här ser vår monter på Kurvan ut!


jag drömmer om en jul hemma la la la..

Som alla säkert vet trivs jag mycket bra på IKEA Kungens Kurva, men att bara jobba, äta och sova börjar bli ganska ensamt nu. Nog för att jag jobbar med Patrik för tillfället som är helt supertrevlig och jätteskoj att jobba med, och alla kunder och IKEA-personal man pratar massor med så saknar jag Dave och familjen jättemycket. Att komma "hem" till ett ensamt hotellrum är väl inget jag siktar på i mitt framtida liv direkt. Så nu ligger jag i hotellsängen och drömmer lite om att vara hemma, att  vara ledig och gå upp på morgonen tillsammans med Dave och dricka kaffe, att sedan hänga med honom och Lina och bara kolla på något julmysigt eller hitta på något. Att hundarna och Måne springer runt och är keliga eller busiga. När mamma och pappa kommer hem från jobbet och alla äter kvällsmat ihop. Julen för mig är gemenskap, god mat, mysigt pynt och tända ljus. Och gud som jag saknar just det!


till min käresta


glöggparty on my own

För ett tag sedan kom jag "hem" från Ikea, jag skulle ge tjejerna i restaurangen lite polkagodis och då fann jag, på ett litet bord,  glögg! En av de saker jag saknar mest med att vara borta och jobba såhär i juletid, förutom Dave och familjen, är att dricka glögg och bara julmysa! Så gissa om jag blev glad, särskilt idag på lucia och allt. Lucia får mig alltid att sakna mina små syskonbarn, att få gå och titta på dem när de lussar på dagis och i skolan. Det gör alltid lite, lite, ont att inte kunna vara med när de gör sånna där saker som är så stora och viktiga för dem. Dock har jag pratat med dem på telefon, Svea sa att hon kunde ringa och sjunga för mig imorgon, då blev jag glad! Dessutom ger jag ju dem paketkalendrar, och i dagens paket fanns även ett brev så de vet att jag inte har glömt bort dem, de små liven.

Nu ska jag se om jag kan hitta nått luciafirande att titta på på tv, jag återkommer senare med en fin händelse som jag var med om på Kurvan idag.


hejdå, ikea uppsala!

Sen några timmar tillbaka är jag på hotellet i Stockholm, helskinnad får man väl lägga till efter lördagens hemskheter i huvudstaden. Jösses, vad ska man säga egentligen. Hemskt och fruktansvärt och helt sjukt är väl några adjektiv som stämmer överens.

Här kommer lite bilder på hur vår monter i Uppsala ser ut...


and the beat goes on

Efter min andra dag på IKEA i Uppsala har jag konstaterat att det är mycket roligare att arbeta på Kungens Kurva, där händer det mycket mer. Det är alltid något att göra, och sådant gillar ju jag när jag jobbar. I Uppsala hinns det med julpyssel och dylikt. Jag fördrev tiden igår med att måla en hel del julmotiv. Idag har det varit lördag och därmed mer folk, imorgon är det min sista dag i Uppsala, på kvällen när jag slutat tar jag tåget till Stockholm för att börja nästa vecka med jobb på Kurvan igen, skoj skoj! 


lyxig hotellmiddag

Jösses alltså! Vilken lyxmiddag jag har unnat mig ikväll. Scandics pepparstek, helt fantastiskt god!

 


idolfinal

Nu är det dags för idolfinal igen, samma dag för ett år sedan satt jag och tittade på den över ett glas rött på Scandic i Malmö. Nu sitter jag på Scandic i Uppsala och betraktar spektaklet igen. Jag gillar Idol, till fleras stora förvåning, jag gillar de originella "idolerna". De med originell klädstil, personlighet och sångröst.
Med andra ord gillar jag inte en av finalisterna, Minnah. Jag tycker att hon är precis som vem som helst, med sångröst som vilken tjej som helst, klädstil som vilken annan JC-tjej som helst och en klassisk jag-vill-bli-idol-och-sex-säljer-attityd. Men men, vad vet jag, jag känner inte människan, det är min uppfattning. Därför hejar jag på Jay ikväll, och för att han verkar ödmjuk och sjunger vackert.

Hade jag fått välja vem som skulle vinna från början så hade jag dock valt Linnéa, henne har jag hejat på sen dag ett, hon var utan tvekan både mest talangfull och originell.

foto: google, photoshop: moi.


revolution is internal

Efter den förbannade SJ-resan är jag nu framme på hotellet i Uppsala. Trött efter fyra timmar på tåg och efter mycket shopping-promenerande under dagen. Gogol Bordello var lika fantastiska som väntat, och dagarna med min kära i Gbg var lika mysiga som väntat.


förbannade SJ

Fy farao för SJ! Jag har suttit på tåget mot Uppsala i en timme nu och vi är redan försenade. Dessutom har jag betalat 99 spänn för internet på resan, för de 99 kronorna fick jag ännu en irriterande erfarenhet av SJ, deras internet är på 0,5-2MB och är ta mig fan segare än internet med 90-talets modem. Jag tänkte lägga upp bilder från igår, men det tog mig cirka 10 minuer att ladda upp EN, så det får bli på hotellet ikväll eller imorgon. Fy fan, tack och lov att jag har filmer på datorn!

we´re comin´ rougher everytime

Sitter på fantastiska Bus4you, med fantastiska Davie, på väg till fantastiska Göteborg för att om ett gäng timmar se fantastiska Gogol Bordello. Fantastiskt!

 

Gogol på Roskilde -09, underbart bra. Foto av Davie.

fint välkomnande

I söndagsnatt kom jag förövrigt hem från Sthlm och Ikea. Jag återvänder snart igen, men först julmys hemma och skoj i Gbg.

I måndags morse fick jag en mycket fin väckning av Dave, han kom och väckte mig med blommor och fika, mysigt och fint. Vi spenderade dagen med att bara vara, laga lasagne och titta på film.



julmys/julhysteri

Jag har blivit totalomvänd, från att ha varit en vinter/snö/kyla-hatare har jag blivit en vinterälskare. Jag älskar numera att vakna upp och se all den vackra snön utanför fönstret, att det blir mörkt tidigt så jag kan tända upp halva huset med ljus. Att det är småkyligt så gott som överallt så man kan värma sig med glögg. Att fika med lussekatter, att köpa julklappar, att slå in dem i fint papper och snöre, planera julbordet, kolla på julkalendern och julfilmer, baka julgodis. Listan kan göras lång med allt som jag numera känner en smått hysterisk kärlek till.



Davie + Louie

Som vintern saknar våren
som den kloke saknar dåren
som en salva över såren
som herden saknar fåren,
saknar jag dej.

 

Jag vet, det bor en bög inom mig, men så är det, och klockan är alldeles för mycket för att jag ska orka jobba röven av mig imorgon, men så är det ibland när man inte kan, och inte vill, slita sig från det finaste som finns.


förföljd?


Vad sjutton?! Förföljer kylan mig eller vad händer? Enligt DN så ska första december anlända tillsammans med 20 minusgrader här i huvudstaden. Jag måste sluta hata vintern, alternativt få tag i en värmegaranterad overall alá 1995. Den här kylan är inte okej.

För övrigt är jag trött efter ännu en dag på IKEA, idag har jag jobbat med ny kollega, Patrik, han var hemskt trevlig och allt har gått kalas. Inget nämnvärt har hänt, förutom att jag träffade världens sötaste grekiska par, de var i 70-års ålder och allmänt gulliga. Jag berättade vilka öar jag varit på i Grekland och det tyckte de var jätteskoj eftersom att det är mindre öar och mer ovanliga resmål i Grekland. De skulle åka dit i januari och lovade att komma tillbaka och köpa polkagrisar att ta med sig om jag lovade att vara där när de kommer. Dessutom var Erik och hans "date" och hälsade på idag, det var mycket, mycket, skoj att träffa honom igen! Nu ska jag chatt-umgås en stund till med min käraste och sen sova gott. Nattinatt!

RSS 2.0