malta, baby!nu drar vi till ris alá malta och kevin borgs hemland. jag kommer att blogga i den mån det går, om jag inte missminner mig har vi internetcafé på hotellet. men mestadels ska vi sola, bada, vara kulturella och framför allt skandalisera ön. puss!

patetiskt evigt ung är förhoppningen

Resa i livet, resultatet är givet
Lodis, hippie flyter kring utan mål
Skrattet är födan, skapa rykten är grödan

Å elixiret blivit mycket alkohol…

 

och jag försöker vänja mig vid att separationsångest hör till vardagen.

 


through the roof, and undergroundgårdagen var mycket bra. sjukt kul att se asta kask. men framför allt kul att stöta på mycket gamla vänner på spelningen, och dave & co såklart. ikväll blir det onykterheter med kamrater på hemmaplan. jag talar såklart om amalias. och i morgon bär det av till malta.

countless lovers under cover of the street

jag håller på att packa resväskan inför malta nu, samtidigt som jag småstädar och lyssnar till toner av Asta Kask som jag ska se ikväll. de var ett av mina favoritband när jag var fjorton och jag har aldrig sett dem live, pepp pepp. dessutom kommer dave, felix och victor hem, ännu mera pepp.

här är lite bilder från i lördag.

jag är äldre nu men jag är fortfarande barnmitt i veckan-after work med fräulein gillberg även denna vecka. alltid lika mysigt.
och förra veckan såg det ut som nedan:


walking back to happiness

min otursvecka tar slut här bestämmer jag nu, jag hoppar på ett tur-flow, jag har nämligen fått ledigt i morgon. jag välkommnar och omfamnar kärt glädjen jag känner och tänker känna i all evighet från och med för en minut sedan. om 2 timmar har jag semester fram tills 8/9. halleluja eller liknande.


beautiful day

idag är en bättre dag.

som ett party i en papperskorg pt.2

dessutom var det här min namnsdag. skitnamnsdag. bara dave och farmor sa grattis utan att jag behövde påpeka det.

som ett party i en papperskorg

jag är en otursförföljd människa, allvarligt talat. eller så har jag busat för mycket och karman har gått åt helvete. jag vet inte vad det är. men det tunga molnet som hängt över mig de senaste dagarna har blivit en tung sten som satt sig i både huvudet och runt fötterna. gör mig till en förlamad människa, eller helt jävla enkelt mosar hela mig.

det enda som kunnat göra mig positiv och lugn på hela dagen, det vill säga tanken när jag kom på att slappna av och bada jätte länge i jätte varmt vatten, inte ens det gick vägen. jag hade slängt in massa ljus i badrummet, tänt dem, fixat en superb imperiet playlist och tappat upp vatten. lägger mig i badet och får en chock, vattnet var ljummet, inte ens det, mer kallt än ljummet. jag höjer varmvattnet och sänker kallvattnet, händer inget. vrider på fullt med varmvatten och stänger av kallvattnet, händer inget. jag tvättade håret och tvålade in mig på fem minuter och hoppade ur badkaret igen. frusen och förbannad.
jag är rädd att jag får veta att det är någon i familjen som har tagit slut på varmvattnet och då är jag rädd att jag begår ett mord, så nu går jag och lägger mig.

någon, ge mig en bra dag i morgon, tack.

en bra dag. en bäst vecka. med bäst folk.

ps. jag lånade några av bilderna från amadeus och dave.

hon är som eld

fortfarande helt matt. idag blir det ingen snabb "måste-hinna-duscha-också" "får-ta-max-5-minuter"-dusch. nej nej, ikväll blir det bubbelbad, tända ljus och toner av imperiet i bakgrunden. vi ses jag-vet-inte-när, antagligen av att jag får panik av att, för omväxlingsskull, inte göra något eller att jag somnar av trötthet och förvandlas till ett russin.

billie jean is not my lovernästa projekt efter malta blir att hälsa på alla pärlor i göteborg. alldeles för lång tid har gått och jag saknar er alldeles för mycket.

jag trivs bäst i fred och frihet, för både kropp och själ

jag är fortfarande så jävla trött. i både kroppen och huvudet, jag har ingen livslust till övers för vardagarna längre. jag tror att jag har gått in i en "pappersvägg", som min chef brukar säga när man jobbat väldigt mycket och det börjar kännas. jag stortrivs så gott som alltid på mitt jobb, men har spenderat alldeles för mycket timmar, tunga timmar, bland turister och massor att göra. jag har inte haft tid till att bara vara med mig själv och mina tankar. och det har jag saknat.
så det är jag nu. thé, ulf lundell och att bara få vara lite. kombinationen av dryck, musik och positiv ensamhet brukar göra susen.


det finns en sång i varje själ

jag fick precis ett mail från ryan air om att vi kan checka in online redan nu. eller redan och redan, vi flyger ju faktiskt om sex dagar, det känns helt konstigt. jag hinner inte riktigt med tiden.

denna veckan kommer att bestå av jobb, jobb, packa resväskan, lite mera jobb och på fredag återvänder de nya svalövsborna hem och det blir asta kask och sixten redlös i hva folkets park. fint.

tomorrow belongs to me

sakna och att hata. för du vet att jag genuint hatar dig. och att jag aldrig mer vill ha med dig att göra är fortfarande sant och högst aktuellt. aldrig mera se dig. men tiden har inte läkt alla sår. och det är därför som jag, ytterst sällan, saknar dig.

beat it, beat it, beat it

dricker i vanlig ordning rödvin och satsar även i vanlig ordning på en kalasfylla. i afton med syster och elin.

allting som jag vill kan jag göra

fy helvete vad jag har längtat efter den här helgen. helg överhuvudtaget. att äntligen vara helt ledig i två dagar. göra precis vad jag vill i två dagar. slippa gå upp tidigt, vara för bakfull för att kunna dricka morgonkaffe, orka fixa och dona, orka vara social. ja, fy helvete vad jag har längtat.

nu sitter jag och lina och dricker vin, respektive öl och ska bege oss ut i natten, dvs till amalias om sisådär en timma. helg, älskade helg.

här finns bara sånt era farsor döpt till surrogat

jag håller på att packa ihop en order till Monki för tillfället. mina tankar blir till drömmar, drömmar om gratis kläder eller sjukliga rabatter. hoho!

det är ni som blev som jag

ääääääääntligen fredaaaaag.

bli min tårgas-baby

nej, jag har ingen bloggtorka. bara en allmänt dålig dag. försov mig, kom till jobbet en minut över nio och butiken var redan full av tyskar. sprang ner och bytte om till 1800-tals dräkten, dessutom har någon snott min vanliga kjol, så nu måste jag ha vinter-versionen som är gjord av jätte tjockt tyg vilket resulterar i att jag svettas ihjäl. hur som helst hade en i personalen fått ledigt så det var bara jag och bagare Lars. stress stress stress och 90% är tyska damer och herrar som tror att tyska är ett språk som alla talar. och som inte förstår att jag inte förstår. nå ja, nu är det bara en dag kvar, sen är det helg och ledighet.

nu sitter jag och hoppas på att min systeryster ska komma hem från sandra snart, så vi kan dricka thé och prata massor om hur hennes vecka i sicilien var. i sicilien? på sicilien? vad säger man förresten?


dagens evve 19/8

dagens evve:

- Jag tror man måste börja säga "brew" istället för "beer", annars kanske tyskarna tror att man menar björn.

oh my darling

bakfyllan har släppt och nu håller jag på att boka transporter. jag är glad, evve pratar med bagarna i bakgrunden. "varför ska man ha höstdepression när man kan vara glad istället?" säger hon. jag kommer nog aldrig sluta att förvånas av denna enkeltänkande, glada och positiva människa. jag tror minsann att jag har en del att lära och ta in av henne, för att förenkla lite av det som jag själv så lätt försvårar.

morning has broken

aj aj. rödvinsont i huvudet. jag hoppas att det inte blir en allt för lång dag, jag vill sova mera. jag jobbar 9-18.30 idag så det är helt okej, evve jobbar också, då blir det skoj skoj. nu ska jag dricka frukost, puss.

dagens evve 18/8

dagens evve:

-Jag gillar inte pepparmint, jag är som en tysk!

where the's music should be comin' out of every car

jag har precis guidat en tjeckisk bussresa på jobbet. inte på tjeckiska, utan engelska såklart. men ändå, det läskigaste jag har gjort på länge. jag stod på en pall en halv meter högre än alla andra och trodde jag skulle svimma.

nmu har jag fruktrast och sitter på kontoret och lyssnar på hur oscar står och sjunger diverse dansbandslåtar. "jag känner mig som en ungkarlstupp" lät det precis. jag och min chef skrattar ihjäl oss.

40 days and 40 nights and it's still coming down on me

godmorgon! idag jobbar jag mardrömspasset igen, 9-21.30. tråkigt, men jag försöker tänka att det blir mer pengar att leva för på malta, och då funkar det.

idag kommer min syster hem från sicilien, det ska bli skit kul. det har kännts sjukt tomt hemma utan henne nu i en vecka.


evelina sjutton år, du har förtrollat mig

dagen då det blev officiellt att Onkel Kånkel är död. dagen då det bara är tretton dagar kvar till malta. dagen då det är ett jävla tjöt om någon jävla "Bolt". dagen då du jobbar utan mig vid din sida. dagen då du fyller 19 år! grattis min kära, kära vän!


han har en jätte pung och den är multitung för han är så jävla ung

det har hänt något hemskt. jag fick en chock imorse. Håkan Florå aka Onkel Kånkel är död. han dog tydligen av en hjärtattack i lördags, 47 år gammal. min tonårsdröm om att få se dem live har gått i kras. min dröm som fortfarande var i liv, tills nu. älskade jävla Onkel Kånkel.


- back in 2005-hederplatsen, givetvis

i can feel the frost now, that makes my spring and summer dreams seem lost now

det känns som om att det väldigt höstigt ute i dag. det regnade lite när jag vaknade, det blåser hårt och det ser jätte kallt ut. för min del får det gärna bli höst snart. jag älskar hösten. och dessutom åker jag till malta om exakt två veckor, och förhoppningsvis får jag nog av sol och värme då.

this love has got no ceiling

kom hem från jobbet för en timma sen. sitter och varvar ner med datorn och Eddie Vedder som sällskap. och väldigt snart ska jag sova så jag orkar tretton arbetstimmar till i morgon.


when the cat is gone

när katten är borta dansar råttorna på bordet. min chef jobbar i malmö denna veckan, jag har snott hans kaffemugg och känner mig mycket nöjd. en annan som är nöjd är min jobbarkompis filip, fast han är nöjd för att han jobbar med mig idag.

workin´ hard for the money

så var lunchen slut och det återstår bara fyra-fem timmar tills jag får gå hem. dagen har gått snabbt, faktiskt.

days dawning, skins crawling, pure morning

jag har försovit mig. jag hatar att försova mig. jag måste gå upp en och en halvtimma innan jag börjar för att jag ska vakna till ordentligt. dricka kaffe och ta det lugnt vid datorn innan dagen börjar.
dessutom jobbar jag 9-21.30 både lördag och söndag. det vill säga inget party för min del i helgen. tråkigt tråkigt, men jag fick varje fall en kväll med goda vänner och god dryck i onsdags. här är bilderna, nu ska jag hetsa i mig mitt kaffe, göra mig i ordning och bege mig till jobbet.
du är som jag när vi dansar, musik non stop till slut

jag hängde med pappa och handlade och tankade bilen idag. på vägen hem från statoil åkte vi förbi en loppis. pappa tyckte det kunde vara trevligt att stanna och kolla, jag var trött och ville åka hem, men åh vilken tur att jag följde min pappas instinkt. jag fyndade nämligen de här till min kära vinylsamling:


dogs were barking, cops were lurking and my dancing was about to start!

en liten notis om det nyaste tillskottet i våran familj, nellie.
hon var ute och gick i hamnen med sin husse, det vill säga min far. min far, som är en pratglad man stannade för att prata med en kompis till honom. denna kompis jobbar på reningsverket i gränna, han befann sig för tillfället där och även med sin hund. nellie och den andra hunden började leka och skuttade runt. så pappa och hans kompis släppte dem från deras koppel. då tyckte nellie inte att det var lika kul med den andra hunden längre, så hon sprang iväg och hoppade rätt ner i bajsbassängen istället.
min pappa är numera en chockad man som trodde att han skulle förlora sin bebis, vilket han inte gjorde, de fick upp henne utan att behöva hoppa ner själva och duschade henne. och min mamma är en hysterisk kvinna som inte vill släppa in nellie i huset igen. jag tycker mest att det hela är skit kul.


ten o'clock postman bring me your letter

jag fick ett paket kärlek idag på posten. jag vann nämligen auktionen. Noice - live på Ritz.


sleep, don´t weep, my sweet love

hemma från jobbet sen några timmar tillbaka.
har ätit kvällsmat med min far.
kollat på big brother från 2003 på tv400.
dör av trötthet.
godnatt.

and the beat goes on pt. 2

jag glömde det viktigaste. pengarna har gått fram och nu är hotellet på malta nöjda och glada med betalningen. det blir nog dagens plus istället.


and the beat goes on

och så är jag lite rasande för att mina vänner drar till way out west idag. jag har planerat att gå enda sen band så som Anthony & the Johnssons, Band of Horses, Olle Ljungström, Arctic Monkeys, Glasvegas med mycket mera släpptes. men icke, jag jobbar och står i i vanlig ordning. jag har precis plockat isär och grundstädat våran kaffemaskin, som inte har städats på jag vet inte hur många månader, år, jag vet inte vad. det var ett helvete hur som helst, men nu är kaffet gott varjefall. så det kan vi väl se som dagens plus? gott kaffe istället för malmöfestivalen och way out west, alltid något.

and the songs they get louder, each one better then before

jag vakanade av klockan strax innan 10, gick upp och drack massor av vatten och tryckte i mig vad som räknas som middagsmat, biffar, sås och potatis till frukost och vips, inte lika bakfull längre.

dock så är jag mer eller mindre rasande idag. hälften av mitt jobb åker till malmöfestivalen för att sälja polkagrisar på bortaplan. jag skulle ha följt med också egentligen, men jag tackade nej, i fall att jag hade börjat skolan då. men icke, jag kom inte in på varken matte b eller natur b som jag har sökt. så tack vare att jag inte fick besked av skolan utan fick ringa dem, långt efter att de skickat ut beskeden så får jag vara kvar och basa på hemmaplan. inte helt fel heller, om det inte vore för att jag missar följande gäster på malmöfestivalen: Thåström, Yann Tiersen, DeVotchKa, Miss Li, Johnossi, The Soundtrack of Our Lives med flera...

the end´s not near, it´s here

den sorgsna känslan, den arga känslan och den besvikna känslan på sig själv. saker som får mig att känna dessa känslor är:

1. jag är värdelös och fattar inte hur en telefonbank funkar, får inte tag på Evve, och sen är det för sent för att jag ska hinna hem och föra över pengarna till vårt hotell på malta, dvs. vi kanske inte har kvar bokningen längre

2. sjukt jobbigt att säga hejdå till Dave

3. jag är full, dvs. jag kommer va bakfull i morgon och kommer antagligen inte att kunna göra ett så bra jobb som förväntas av mig på jobbet imorgon och dvs. sura miner av medarbetare och chefer

4. jag är trött och ganska jävla utarbetad och skulle vilja sova en vecka i streck för att kunna återgå till normal

nu ska jag sova till minst kl 10 och hoppas på det bästa, godnatt.

a girl she doesn´t live by only rock n roll and brew

för första gången på sjukligt länge har jag fått sluta tidigare. tröttheten är enorm och det lockar att gå hem och varva ner för att sova, dock är det dave, felix och victors sista kväll i gränna så istället blir det att gå ut och dricka lite öl.

i get high on you baby

jag har kommit underfund med hur skönt det är att umgås med människor som är sådär sprudlande glada. och då menar jag inte den typen som jämt och ständigt försöker hålla upp en glad fasad, jag menar sådana som är genuina, som kan visa att de är på dåligt humör och så är de på det dåliga humöret en dag, de kommer över sin skit och sen är de sprudlande glada igen. sådana människor sitter på en värdefull egenskap av att kunna påverka andra människor, de fullkomligt slänger iväg positiv energi till andra och smittar av sig av sin glädje.

oftast vet de inte ens om det själva, varav jag tänkte uppmärksamma det. jag har nämligen en sådan vän, min malta baby, Evve. vi jobbar även tillsammans och när jag vet att jag ska jobba med henne, så vet jag också att det kommer bli en kort dag på jobbet. hon klagar aldrig i onödan, hon är lätt att ha och göra med, hon är flexibel och surar inte för småsaker. och framför allt för att hon alltid smittar av sig den sprudlande glädjen på mig.
när Evve kommer till jobbet och man hälsar gör man det alltid med ett brett léende på läpparna, så även idag, det kommer bli en kort dag på jobbet idag, med Evve.


cast my shadow by the holy sunresa och hotell är nu bokat och klart. malta, baby. om 19 dagar.

dagens evve 11/8

dagens citat av evelina gillberg:

Arvid: - Jaha, Lollo och Evve, hur känns det att åka till ett muslimskt land då?
Evve: - Vadå? Malta är ju inte muslimskt, de har ju euro!

sätt mig i brand, ibland ibland ibland

jag har för mig att det var min vän dave som frågade mig om jag hade sett när Thåström spelar Flyktsoda tillsammans med Eldkvarn. det har jag nu. låttexten, melodin, Thåström som han är, Eldkvarn som kompar. genialiskt jävla underbart.


once upon a time in the westlördagkväll.

come on baby light my fire

extremt segt att börja jobba igen. även om fem semesterdagar inte är många dagar så känns det som att jag har varit ledig i en evighet. en lång och underbar evighet.
nu har jag hur som helst lunch och ska boka flyget till malta, peppet!

(what's the story) morning glory?

så var det måndag igen. mina måndagar brukar inte kännas så tunga, jag brukar tycka att det är helt okej att återgå till de vanliga morgonrutinerna, gå upp tidigt, inte vara för bakis för att dricka massa kaffe, komma till jobbet och se vad man har framför sig i veckan osv. men idag, när jag ska tillbaka till jobbet efter nästan en veckas semester så känns det rätt rejält tungt.
no more mitt-i-veckan-fyllor, no more sovmorgon, no more ligga ute och sola halva dagen, no more ta det lugnt. jag som precis hade lärt mig att ta det lugnt och inte känna någon jobbstress.

nå ja, jag får väl komma tillbaka pigg och utvilad och ganska jävla nöjd över mitt möte med Peje igår. jag ska komma en kvart tidigare, skriva ut bilden och sätta upp på våran wall of fame/wall of shame i caféet, i detta fall självklart wall of fame. godmorgon förresten kompisar, vi startar dagen med mer allsångsbilder!

a dirty little young girls dream

jag var på allsången i grännahamn även denna söndag afton. sista gången för i år, och den hemliga gästen var robert wells, och även hans team från körslaget. de körde bland annat Meatloafs låt Dead ringer for love, och för första gången var det en låt som jag kan och jag sjöng faktiskt med från början till slut. annat nämnvärt är ett band från tranås, Sam Elliot som var mycket bra.
höjdpunkten var ändå när allsången var slut och jag smög bakom kulisserna för att leta upp drömmarnas man, programledaren, Peje Johansson. jag fick en kram. vi pratade om gränna och han tyckte inte det lät som att jag kom härifrån om man jämförde med deras producents dialekt, som även han är i från gränna. och sen sa han att det nog var för att jag är mycket snyggare än producenten. ett giftermål kanske vore på sin plats nu?


when you came in, the air went out

baksmällan från helvetet är här och har lagt sig som ett tungt moln över mig, inom mig, över allt. jag känner på mig att min sista semesterdag kommer att bli lång och en aning outhärdlig.

start wearing purple for me nowgårdagenskväll beskrivet i bilder. mycket vin och mycket skratt beskrivet med ord.

kan dom inte se att han är ett bedårande barn av sin tidjag har läst klart "Bedårande barn av sin tid - Historien om Noice" nu. jag visste mycket väl att både freddie och hasse är döda idag, men när jag läste de sista kaptilen som handlade just om deras död, och läste raderna i hasses dödsannons började jag att gråta som ett barn.

dolce vita, det ljuva ljuva livet

för tillfället sitter jag med ett glas sangria i handen och noice i högtalarna, på min altan och bevakar den kommande solnedgången. för något år sedan tyckte jag att solnedgången över vättern var lika intressant som att börja pensionsspara.
pensionssparandet är fortfarande i min värld mycket ointressant, men solnedgången, vättern, utsikt. fin miljö överlag får mig verkligen att må bra. och fin utsikt är något jag under hela mitt liv varit bortskämd med, jag ska bara hugga ner det stora trädet och våra grannars tak som hindrar mig att ha fri utsikt över hela vättern innan mitt liv blir mer komplett.. innan det ska jag ut och träffa vänner och dricka mer vin, trevlig afton.

has he not crossed the 7 seas, yeah 7 seas at least!

jag tackar oscar och mattias för en underbar kväll på piren i jkpg igår kväll. god mat, goda drycker, god miljö och framför allt goda vänner.

så var det fredag igen och veckan hade tagit slut

noice, mitt älskade noice. alltid noice. noice på ritz 1981. deras sista spelning med hasse, och noice utan hasse är inget noice alls. spelningen på ritz filmades och spelades in, och sedan släpptes en liveplatta med låtarna. idag ska jag buda hem LPn på tradera. den är en självklarhet i min vinylsamling och kosta vad den kosta vill, den är så gott som redan min.cus i don't want to end up being a tragic heartbroken human being

hemkommen från en sjukt trevlig kväll på piren i jkpg med mattias och oscar. hann även med att shoppa lite medan jag och mattias väntade på att oscar skulle sluta. bland annat en underbar munktröja med beverly hills tryck.


du lever bara en gång och den gången är nuett underbart band, en underbar biografi.

red red wine you make me feel so fine, you keep me rocking all of the time

kvällen igår var trevlig. vi satt på min balkong och jag drack rödvin som att det vore vatten.
bakis idag - ja. funderar på att göra en överambitiös frukost eller gå ut och lägga mig och dö i solen?


flyktsoda ta mig i land

var inte rädd för mej, jag är så rädd för dig, sluta fråga hur jag mår. precis som vanligt men försöker ändå, fast jag har öppna sår. jag slickar pärlor, jag äter människor, stjärnor gnistrar ner i ett hål. jag kommer aldrig, jag kommer aldrig, kommer kommer aldrig komma hem. flyktsoda, ta mig i land sätt mig i brand, ibland ibland ibland.

det där om att låtar beskriven vad man känner.

i don't believe in the existence of angels, but looking at you i wonder if that's trueegentligen skulle jag befinna mig i göteborg nu, idag fram tills söndag. men rebecka har  gått och blivit sjuk. tur i oturen är väl att vädret är kalas och skall fortsätta vara. så jag kommer nog inte ha det allt för dåligt på min semester ändå. vara hemma och njuta av vädret, sola och bada lite, ha tiden till att spendera med goda vänner och förhoppningsvis få en dålig väderdag och städa lite också.

dagen idag började med frukost på balkongen, i sällskap av underbar utsikt och hundar. även aftonen kommer att spenderas  på balkongen, fast i sällskap av vin och vänner.

and i do believe it’s true, that there are roads left in both of our shoes, but if the silence takes you, then I hope it takes me tooidag har jag sagt hejdå till en av de mest underbara människor jag känner, erik. i morgon åker han för att backpacka i asien i massa månader. jag är jätte glad för hans skull, men inte för min egen, jag tycker att det är jätte jobbigt och helt ärligt vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till utan hans närvaro.

vem ska hitta mitt förstånd och ge tillbaka det till mig? vem kommer att svara när jag ringer mitt i natten eller tidigt på morgonen? vem ska förklara alla konstiga, överintelligenta saker för mig? vem ska jag umgås med om jag vill vara garanterad att skratta? vem ska förstå mina snedsteg och skratta åt dem med mig? vem ska ge mig konstiga blickar när jag berättar mina barnförbjudna historier? vem ska jag gå hem till om jag vill sitta i ett privatbibliotek? vem ska säga att jag är sjuk i huvudet? vem ska jag kalla för kung? vem ska jag gulla med? vem ska skriva rim och dikter till mig på högtidsdagar? vem ska påminna mig om att det inte finns någon oscar den tredje? vem ska ta med mig på picnic eller ordna filmkväll för att visa att man kan ha kul fastän att man är nykter?
och vem fan ska komma och väcka mig med kaffe, fika, blommor, träslöjdsflagga och en dikt som visar hur väl man känner mig när jag fyller år?


erik, min babyboy. min blomsterpojke. min kung. min egna seth cohen. min favorit kille i hela världen. jag tror minsann att du är fullkomligt oersättlig, ha en underbar resa och skynda dig hem igen. jag saknar dig redan.

this is the dawning of the rest of our lives, on holiday

nu har jag tagit ledigt 30 augusti till och med 6 september. då blir det sol, bad och kröksemester tillsammans med min vapendragare Gillberg. resan är inte bokad än, men pengar finns efter fin lön och det lutar mot malta. underbart.

love is warm and understanding when your seventeennär tröttheten är som värst måste jag säga att en halvliter kaffe och svenskt 80-tal alltid är en dröm att starta morgonen med. idag i form av secret service - oh susie.

so goodnight moon i want the sun if it's not here soon i might be done

nu har jag varvat ner efter mitt fjortontimmarspass på jobbet. dags att sova för att jobba i morgon, dock bara mellan 8-16. efter det ska jag träffa min baby, vilket jag ser fram emot, mycket.

workin 8 to 22, what a way to make a living

lunch snart slut och 7 timmar och 30 minuter kvar av mitt pass, hurra.


everybody needs a bosom for a pillow

så var även denna helg slut och om 45 minuter ska jag infinna mig på mitt jobb. opepp till tusen på att köra ett 14 timmars pass, men liksom allt annat kommer även det att funka, inget att sura över för på onsdag åker jag till göteborg för att hälsa på kära vänner och spendera ledig tid med dem tills på söndag. startar dagen med lördagaftons bilder, godmorgon.

god knows i want to break free

aftonen spenderades med allsång i grännahamn. något som jag innan tyckte verkade lite, lamt? ikväll skulle amy diamond komma dit, vilket är min äldsta brorsdotter, hedvigs, favorit idol, så jag tänkte ta med hedvig på det och få lite kvalitetstid med henne. och visst, stundtals var det lite lamt, men faktiskt ganska roligt.
på kvällens program stod förutom amy diamond, hubcaps, ett rockabillyband från vadstena, nina söderqvist, anders mårtensson och peter johansson. hedvig tyckte att amy diamond var jätte bra, jag själv tyckte att peter johansson var jätte bra. han har spelat huvudrollen i queen-musikalen "we will rock you" på west end i london. förutom leonard cs halleljuah spelade han några queenlåtar, underbart. och efter allsången fick jag även en kort men underbar stund med alla mina små skruttar.
we've lived in bars and danced on the tables

igår kväll var ännu en rolig afton, den spenderades med goda vänner och rödvin på amalias. och idag har jag lagat bästa bakfyllematen till mig, även mor och far som inte stod för någon bakfylla avnjöt den lika mycket som jag. spagetthi med köttfärssås, riven färsk parmesanost och pappas egenodlade gröna bönor.


hey little sister shot gun! it's a nice day to start again, it's a nice day for a white weddingjag slapp hoppa in extra idag på jobbet, och åkte istället till örserum för att kolla och hjälpa till på en vän till familjen, marcus, bröllop. det var fint, bruden var söt, brudgummen var snygg och allt var bra förutom att hela bröllopsgrejen kanske är lite överskattad, så som de lyckliga skratten och de rörande tårarna. visst, jag har alltid gillat bröllop, det är vackert och allt, men i kyrkan, när de tre tärnorna stod och grät kände jag hur skrattet bubblade inom mig, det är väl den överdrivna delen jag gärna skippar. absolut inget illa menat, en dag är det säkerligen jag själv som står och lipar när en av mina vänner gifter sig.
på mottagningen innan de skulle vidare på middag så var min uppgift varjefall att servera champagne. så fort jag kom dit såg jag en sjuklig mängd flaskor moët och tänkte att, här blir det nog kul att hjälpa till. dock var det inte så kul att se alla gå runt och supa på dyr champagne medan jag serverade den åt dem. marcus med familj var hur som helst mycket glada för min och min mor och fars hjälp. och det var jätte kul att efter, jag vet inte hur många år, träffa marcus igen. och slutet gott, allting gott, det blev en flaska av den dyra skumpan över, som jag nu förfestar på. ni kan kalla mig kvinnan med klass.

RSS 2.0