rödvinsrisotto
Jag och David lagade rödvinsrisotto med ytterfilé, sparris och skysås. Fantastiskt gott!
Rödvinsrisotto 4 pers.
4 dl risottoris (arborio)
1 st finhackad schalottenlök
3 dl rött vin
7 dl kalvbuljong
1 st finhackad schalottenlök
3 dl rött vin
7 dl kalvbuljong
30 gr parmesan
30 gr lagrad manchego
25 gr smör
100 gr rensad blandad svamp (vi använde champinjoner och trattkantareller)
50 gr vårlök
30 gr lagrad manchego
25 gr smör
100 gr rensad blandad svamp (vi använde champinjoner och trattkantareller)
50 gr vårlök
1-2 msk olja
Salt & peppar
Gör så här:
1. Hacka löken och fräs den försiktigt i olja tills den blir mjuk. Tillsätt vinet och koka upp, sänk sedan värmen och lägg i riset koka tills vätskan sugits upp.
2. Häll nu på buljongen så att riset täcks. Rör om och låt koka. Späd med mera buljong och rör allteftersom. Fortsätt så tills tills riskornen är nästintill mjuka. Risets kärna ska inte vara hård med ha ett tydligt tuggmotstånd.
3. Medan risotton kokar, rensa och skiva svampen
3. När risotton känns lös och krämig, sänk ned värmen tills lägsta och vänd ned riven parmesan och smör, smaka av med salt och peppar.
4. Stek svampen i smör, salta och peppra. Låt rinna av lite på ett papper.
5. Lägg upp risotton på tallrikar, fördela svampen, riven manchego och lite färsk vårlök över. Klart!
Kommentarer
Trackback